?>

‘Adamı’ iddialarına sessiz tepki

Şanlıurfa AK Parti İl Danışma toplantısına katılan ve Aday Adayı Mahmut Mirkelam’ı destekleyen partililer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç’in konuşması esnasında sessizce “Partimiz aleyhine çalışan bazı isimleri Şanlıurfa ve Birecik’te aday o

Siyaset - 10 yıl önce

Şanlıurfa AK Parti İl Danışma toplantısına katılan ve Aday Adayı Mahmut Mirkelam’ı destekleyen partililer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç’in konuşması esnasında sessizce “Partimiz aleyhine çalışan bazı isimleri Şanlıurfa ve Birecik’te aday olarak görmek istemiyoruz” yazılı pankart açtı.

Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitü Merkezi (TAEM) Toplantı Salonu’nda AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, çok sayıda partili katıldı. Birecik ilçesinden, Şanlıurfa AK Parti Aday Adayı Mahmut Mirkelam’ı destekleyen yüzlerce kişi de toplantıya katıldı. Birecik’ten gelen partililer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in konuşması esnasında “Partimiz aleyhine çalışan bazı isimleri Şanlıurfa ve Birecik’te aday olarak görmek istemiyoruz” yazılı pankart açtı.

AK Parti Aday Adayı Mahmut Mirkelam’a destek için salona gelenlerden Fehime Bezirgan, son zamanlarda aday adaylık belirleme süreci ile ilgili partiye yakışmayacak iddiaların gündeme geldiğini belirtti. Bu iddialara inat Mirkelam’ı desteklediklerini belirten Bezirgan, ‘Mahmut Mirkelam, ilçemiz halkı tarafından çok sevilen ve tanınan bir insan. İlçemize belediye başkanlığı döneminde büyük hizmetler verdi. Artık milletvekili olarak görmek istiyoruz. Bu nedenle bu toplantıya geldik. Salonun yeterli olmadığı söylenmesi üzerine gelmek isteyenlerin bir çoğu da toplantıya katılamadı” dedi.

Pankarta ve iddialara cevap veren Başkan Güvenç, bu tür iddialarla kendisinin de etkilenmek istendiğini kaydetti. Güvenç, “Bize de bu seçim senin seçimin. Aman ha, listede etkili olacaksın, senin dediğin adamlar girecek’ deniyor. Benim seçimim değil arkadaşlar, il Başkanı’nın seçimi değil, milletin seçimi. Bu listede en 20-30 kişinin birinci dereceden bu işi yapacağına inanıyorum. Ama bizim listemiz, milletin listesi, Ahmet Davutoğlu’nun, altını imzalayıp, YSK’ya gönderdiği listedir. Bunu alkışlayın, Allah için. Bunu başarırsan, bu memlekete borcumuzu ödemiş oluruz. Kalbin hafif burulabilir, ‘ya bu benim hakkım’ diyebilirsin. Ben, ‘şu kardeşim olsun, şunun yerine su olsun’ diyebilirim. İnsanım, belediye başkanıyım, teşkilat mensubusun. Gönlün onda bunda olabilir. Ama memleket için asla kırılmaya izin vermeyeceğiz. Bu kadar oyun oynana bu ülkede, ‘Büyüklerimiz, ölçtü, biçti, taradı’ diyeceksiniz. Asla inanmayın, AK Parti’de bu dönem, parayla, pulla, ahlaksızca hiç kimse aday olamayacak. Belki yüzde 100 isabet ettiremeyecekler, gönlümüzü tam tatmin etmeyecektir. Yanılabilirler, tercih hatası yapabilirler. Ama inanmayın, buna izin verilmeyecek” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

SERHAT DEMİR

dikGAZETE-
Haftanın Öne Çıkanları

Çavuşoğlu, eski Meksika Devlet Başkanı ile görüştü

2015-03-24 13:35 - Siyaset

UEFA yönetimine seçilemedi

2015-03-24 19:04 - Genel

Çinliler Almanya’da emlak arıyor

2015-03-23 15:11 - Genel

Çocuk gelinler eşlerinin tahliyesini istiyor

2015-03-28 12:34 - Siyaset

Fatih Terim projelerini anlattı

2015-03-25 21:33 - Genel

Kendini yakmaya çalışan kadın konuştu

2015-03-24 18:06 - Genel

Gazi Mahallesi’nde yaralanan kızın sağlık durumu

2015-03-25 17:33 - Genel

KPSS soruşturmasıyla ilgili flaş açıklama

2015-03-23 19:48 - Genel

Torba’dan 15 madde geçti

2015-03-25 10:54 - Genel

İçinde 150 kişi olan uçak Fransa’da düştü

2015-03-24 17:11 - Gündem

İlgili Haberler

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım

17:22 - Siyaset

Kamu Denetçiliği Kurumu 2024 Yılı Yıllık Raporu'nu inceleyecek Karma Alt Komisyon toplandı

15:52 - Siyaset

Bakan Yumaklı'dan virüslü domates tohumuna ilişkin açıklama: Mahrecine iade edildi

14:57 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu ziyaretimizle Türk-Japon ilişkileri daha da kuvvetlendirilecektir

14:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya