?>

Adalet Bakanlığı 50 bin 480 personele eğitim verdi

Adalet Bakanlığınca, son 5 yılda aralarında mübaşir, zabıt katibi, icra katibi, icra müdür ve müdür yardımcısı, yazı işleri müdürlerinin bulunduğu 50 bin 480 personele eğitim verildi.

Genel - 5 yıl önce

ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığı, son 5 yılda aralarında mübaşir, zabıt katibi, icra katibi, icra müdür ve müdür yardımcısı, yazı işleri müdürlerinin bulunduğu 50 bin 480 personele hizmet içi eğitim verdi.

AA muhabirinin Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığından aldığı bilgiye göre, merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan personelin mesleki ve kişisel bilgilerinin, beceri, yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli hizmet içi eğitim programları düzenlendi.

Bakanlık bu çalışmasıyla, adalet hizmetlerinde kaliteyi artırmak, vatandaşların adalet hizmetlerine daha hızlı ulaşmasını sağlamayı amaçladı.

Eğitim Dairesi Başkanlığınca, Ankara Personel Eğitim Merkezi ve Rize Personel Eğitim Merkezinde yürütülen eğitimlerde personelin kişisel gelişime dönük dersler de verildi.

Bakanlığın eğitim programları kapsamında son 5 yılda aralarında mübaşir, zabıt katibi, icra katibi, icra müdür ve müdür yardımcısı, yazı işleri müdürlerinin bulunduğu 50 bin 480 personel eğitim aldı. Böylece tüm adliye çalışanlarının üçte ikisinden fazlasına eğitim verilmiş oldu.

Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı 2020'de ise 20 bin personele eğitim vermeyi hedefliyor.

Öfke kontrolünden yöneticiliğe kadar çeşitli alanlarda eğitim

Eğitim Dairesinin çalışanların bilgi, becerilerinin artırılması, hukukun üstünlüğü, adalet hizmetlerinin adil, hızlı ve etkili bir şekilde sunulması hedefiyle planladığı eğitimlerde çok sayıda branştan uzmanlarca ders veriliyor.

Eğitim programında kişisel gelişime yönelik iletişim, öfke kontrolü, stresle başa çıkma yolları liderlik ve yöneticilik, ekip çalışması gibi derslerin yanında, genel hukuk bilgisi, tebligat hukuku, kalem hizmetleri, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, meslek etiği, mübaşir eğitimi ve kamusal yaşamda protokol yönetimi gibi konular yer alıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Kemalettin Tuğcu kabri başında anıldı

2019-10-19 17:27 - Kültür Sanat

Buse Terim ve Boyner, Forum Trabzon'da Trabzonlularla buluştu

2019-10-25 18:15 - Yerel haber-Şirket Haber

Katalonya'da birinci haftasını dolduran gösterilerde ağır bilanço

2019-10-21 15:07 - Dünya

'Hiçbir hakim savcıya ayrıcalık yapılamaz'

2019-10-21 13:52 - Gündem

'Şili tarihinin en büyük protestosu' 7. gününde

2019-10-26 04:12 - Dünya

Metrelerce uzaklıktaki evine dönmek istiyor

2019-10-24 15:47 - Çevre-Hayat

Mitsubishi Electric GITEX'te

2019-10-22 14:17 - Genel

Fransa Hükümet Sözcüsü Ndiaye: Brexit konusunda ek süre hiç kimsenin çıkarına değil

2019-10-21 21:27 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi evinde ziyaret etti

2019-10-23 21:07 - Gündem

'Her 5 kişiden biri günde en fazla bir veya iki kez elini yıkıyor'

2019-10-24 14:42 - Sağlık

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Nice 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü karşılayıp kutlamayı temenni ediy

10:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Cidde'de temaslarını sürdürüyor

10:22 - Siyaset

Adana Demirspor, Süper Lig'de yarın Samsunspor'a konuk olacak

09:48 - Spor

Kütahya'da iplik yüklü tırda çıkan yangın ulaşımı aksattı

09:43 - Asayiş

DİTİB Paris 4. Geleneksel İftar Programını düzenledi

09:32 - İslam-Hayat - Ramazan 1446