?>

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan UEFA'nın Merih Demiral kararına tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, UEFA'nın, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda yapılan Türkiye-Avusturya maçında "bozkurt" işareti yapması nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç men cezası vermesine ilişkin, "Karar çok yanlış, haksız bir karar." dedi.

Gündem - 8 ay önce

Bartın

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Büyük Liman iskelesine demirleyerek ziyarete açılan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Yıldırım Fırkateyni'ni gezen Bakan Tunç, gemi hakkında bilgi aldı, personelle sohbet etti.

Tunç, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, fırkateyne büyük ilginin olduğunu söyledi.

TCG Yıldırım'ın tarihsel sürecini ve bundan sonra yapacağı çalışmalarla ilgili gemi komutanından bilgi aldıklarını aktaran Tunç, "Memleketimizde Yavuz sınıfı fırkateynimiz, bu çapta büyük savaş gemisi Amasra ve Bartın'ımıza hiç gelmemişti. Bugün TCG Yıldırım'ı mürettebatıyla, komutanlarımızla misafir etmekten mutlu olduk. Burada birkaç gün daha demirleyecek. Özellikle okullar da tatil, çocuklarıyla beraber Mavi Vatan'ımızın nasıl savunulduğunun, Mavi Vatan'ımızdaki kapasitemizin ne olduğunun burada görülmesi açısından büyük bir fırsat. İnşallah herkes gelecektir." diye konuştu.

"İnşallah Hollanda'yı yenerek bunun cevabını vereceğiz"

Bakan Tunç, UEFA'nın milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç men cezası vermesine ilişkin soru üzerine, futbolcunun yaptığı işaretin yasak olmadığını belirtti.

Bütün dünyada futbol maçlarında, futbolcuların sevinçlerini kendi istedikleri şekilde gösterdiğini dile getiren Tunç, şunları söyledi:

"Bu bir siyasi simge değil. Bozkurt simgesini göstermesi, seyircilerin ona yönelik sevgisine karşı, cevap vermesi çok normal. Karar çok yanlış, haksız bir karar. Kabul edilebilecek bir karar değil. Maalesef UEFA burada çok haksızca bir karar aldı ve çok büyük bir hata yaptı. İnşallah Hollanda'yı yenerek bunun cevabını vereceğiz. Merih orada oynayamasa bile arkadaşlarının cevabı bütün dünyanın, Avrupa'nın gözü önünde vereceklerine inanıyorum."

Tunç, bu tür yanlış kararların verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Spor, kardeşlik, dostluk, barış. Avusturya maçında Merih'in oyunu hepimizin gönlünde taht kurdu. Dolayısıyla yanlış bir karar. Bu kararı telafi etmenin yolu inşallah Hollanda karşısında galip gelmek, yarı finale kalmak, 2 maçtan sonra da finalde Merih'in gollerini seyretmek. İnşallah o noktaya da gelir. Millilerimizle gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da maçta olacağını öğrendik. Büyük bir coşkuyla takımımıza dua ediyoruz. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. İnşallah başarılı bir futbolla bunun cevabını vereceklerdir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin'den yapay zekada ülkeler arasındaki açığı giderme çağrısı

2024-07-04 20:37 - Dünya

Bolu'da zincirleme trafik kazasında 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2024-07-02 15:18 - Asayiş

Türk araştırmacılar "süper bilgisayar"la genetik hastalıklara çözüm arayacak

2024-07-01 12:03 - Teknoloji

Beşiktaş'ta Fransız futbolcu Valentin Rosier ile yollar ayrıldı

2024-07-05 13:17 - Spor

Avusturya-Türkiye maçı öncesinde taraftar yürüyüşü

2024-07-02 19:48 - Spor

Belçika'da ücretli işte çalışan sığınmacılar artık kabul merkezlerine konaklama ücreti ödeyecek

2024-07-03 17:33 - Dünya

Hindistan'da bir ayindeki izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısı 87'ye yükseldi

2024-07-02 16:18 - Dünya

Uzmanlar enflasyondaki yavaşlamanın sürmesini bekliyor

2024-07-03 15:00 - Ekonomi

BUÜ Görükle Kampüsü'ndeki yangın yaklaşık 900 dekar alanda zarara yol açtı

2024-07-01 14:48 - Gündem

Batılı ülkelerden Ukrayna'ya yılın ilk yarısında 13,8 milyar dolar mali yardım

2024-07-01 14:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ardahan'da dondurucu soğukların etkisi sürüyor

11:08 - Gündem

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Sahipsiz hayvanlar konusunda görevini ihmal edenlere soruşturma

16:08 - Gündem

Polonya Başbakanı Tusk, Türkiye'ye ziyarette bulunacak

16:03 - Gündem

Basit yargılama ve seri muhakeme ile 1 milyon 458 binden fazla dosya karara bağlandı

15:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset

Fransa'da kundaklanan caminin yetkilileri ibadethanelerine bir an önce kavuşmak istiyor

11:43 - Dünya

ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına yönelik tarifeleri yürürlüğe girdi

11:37 - Dünya

AB'den ABD tarifelerine 26 milyar avroluk misilleme

11:33 - Dünya

Real Madrid altyapısında yetişen Pendiksporlu Samu Saiz'den Arda Güler'e tavsiye

11:27 - Spor