?>

Acil tıp teknisyeni abla kardeş aynı ambulansta görev yapıyor

Amasya'da acil tıp teknisyeni olarak görev yapan 34 yaşındaki Ayşe Vural ile 31 yaşındaki erkek kardeşi Ahmet Kavalcı acil vakalara birlikte giderek hayat kurtarıyor.

Çevre-Hayat - 4 saat önce

Amasya

Ayşe Vural ve Ahmet Kavalcı'nın babaları 22 yıl önce, bir ambulans önünde abla kardeşin fotoğrafını çekti.

O gün sağlık çalışanı olmaya karar veren ve hayallerinin peşinden giden abla kardeş, eğitimlerinin ardından acil tıp teknisyeni olarak göreve başladı.

Amasya Merkez 5 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda görev yapan Vural ve Kavalcı, her sabah sağlık istasyonuna beraber geliyor, acil vakalar için hazırda bekliyorlar.

Araç ve malzeme kontrollerini beraber yapan iki kardeş, trafik kazası, kalp krizi, yüksekten düşme gibi acil vakalara hızlı şekilde giderek hastaların hayatlarını kurtarmak için çaba harcıyor.

"Kardeşimle beraber hayat kurtarıyoruz"

Ayşe Vural, AA muhabirine, 14 yıldır sağlık sektöründe çalıştığını, kardeşiyle beraber görev yapmanın farklı bir heyecan olduğunu söyledi.

Kutsal bir mesleği icra ettiklerini dile getiren Vural, "Gerçekten kardeşimle çalışmak çok güzel bir duygu. Küçüklükten beri hayalimizdi. 10-12 yaşlarında ambulansla fotoğrafımızı çekmişti babam. Onu görünce yıllar sonra bayağı bir duygulandık biz de. Güzel bir anı bizim için de. Çalışmak, insanların hayatına dokunmak gerçekten müthiş bir şey. Biz de yıllar sonra albümü karıştırırken görünce gerçekten duygulandık. Bizim için gerçekten müthiş bir duygu, beraber çalışıyor olmak. Kardeşimle beraber hayat kurtarıyoruz, vatandaşlarımızın hizmetindeyiz." diye konuştu.

Ahmet Kavalcı da 12 yıldır sağlık sektöründe çalıştığını belirterek, "Beraber çalışıyoruz, keyif alıyoruz. İnsanların hayatını kurtarıyoruz. Bence çok güzel bir duygu. O fotoğraf güzel bir anı oldu bize. Hem de bu mesleği yerine getirdiğimiz için de ayrıca daha da özel bir durum taşıdı bizim için. Biz de mesleğimizi çok seviyoruz. Hayat kurtarıyoruz, biz de bu işten keyif alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'li hava yolu şirketi Delta, kâr beklentisini düşürdü

2025-03-11 03:17 - Çevre & Seyahat

İsrail uçakları, Suriye'de 17 hava saldırısı düzenledi

2025-03-11 00:12 - Dünya

Kayserispor'dan 'maç günü' tepkisi

2025-03-13 00:02 - Spor

Fransa: Avrupa'nın savunması Karadeniz'deki güç dengesi dikkate alınmadan düşünülemez

2025-03-13 00:47 - Dünya

BM'den, Gazze'de hayati ihtiyaçlara ulaşmanın güçleştiği uyarısı

2025-03-13 00:27 - Dünya

Halep'teki Emevi Camisi'nde, teravih namazı 12 yıl sonra ilk defa kılındı

2025-03-13 02:07 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlığı ve istikbali için vatanına bağlılığının ifadesidir

2025-03-12 18:19 - Siyaset

VakıfBank, Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e yükseldi

2025-03-12 22:38 - Spor

Milli atıcılar, Avrupa Havalı Silahlar Şampiyonası'nda 8 madalya kazandı

2025-03-13 00:48 - Spor

Acil tıp teknisyeni abla kardeş aynı ambulansta görev yapıyor

2025-03-13 14:52 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Antalya'da okuma yazma öğrenen öğrenciler ilk mektuplarını Mehmetçiğe yazdı

18:48 - Çevre-Hayat

TİKA dünyanın farklı yerlerinde ramazan dolayısıyla yardım faaliyetlerinde bulunuyor

17:23 - Çevre-Hayat

Enkazdan 17 kişinin kurtarılmasına destek olan diyaliz teknikeri, tanık olduğu acıları unutamıyor

15:18 - Çevre-Hayat

Bafra Kızılırmak Deltası'nda su samurlarının oynadığı anlar görüntülendi

15:03 - Çevre-Hayat

Geleceğin aşçıları, okullarının mutfağında hem pratik yapıyor hem de kazanç sağlıyorlar

14:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail, Filistinlilere yaptığı sistematik soykırımı belgeleyen BM raporuna tepki gösterdi

18:48 - Dünya

Çiftçilere 2,6 milyar liralık destek ödemesi yarın yapılacak

18:42 - Ekonomi

İstanbul'un nüfusu merkez ilçelerde düşerken Beylikdüzü ile Esenyurt'ta artıyor

18:09 - Gündem

Trump'ın söylemleri milyarderlerin servetini eritti

18:03 - Ekonomi

Türkiye, Kırgızistan ve Tacikistan arasında imzalanan sınır anlaşmasını memnuniyetle karşıladı

17:58 - Gündem