?>

"ABD’yi insanlığa karşı suç işlemekten yargılayacağız"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin uyguladığı yaptırımlarla insanlığa karşı büyük bir suç işlediğini belirterek, ABD’nin yargılanması gerektiğini belirtti.

Dünya - 6 yıl önce

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin uyguladığı yaptırımlarla insanlığa karşı büyük bir suç işlediğini belirterek, ABD’nin yargılanması gerektiğini belirtti.

Hükümet toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran halkının büyük sıkıntılar ve zorluklar çektiğini belirterek, "Bu dönemde düşmanlarımız tüm güçlerini İran aleyhinde kullanmaktalar” dedi.

İran’da yaklaşan Nevruz Bayramı ve yeni yıl kutlamaları öncesinde, hükümetin gerçekleştirdiği yeni yatırım ve hizmetlere ilişkin genel değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’da yaşanan kuraklığa işaret ederek, "Hükümetimiz bu konuya ayrıca önem vermektedir ve yaklaşık bin 500 köyde yeni su kanalları inşa ettik” ifadelerini kullandı.

İran’ın yabancı güçler tarafından tehdit altında olduğunu ve düşmanın İran’ın ilerleyişini engellemek istediğini kaydeden Ruhani, ”ABD hiçbir delil yokken nükleer anlaşmadan ayrılarak İran’a yönelik en ağır yaptırımları uygulamaya başladı.

ABD’liler uyguladıkları bu yaptırımlar ile tekrar Tahran’a dönerek İran halkı üzerinde söz sahibi olmak istiyorlar” diye konuştu.

"ABD’Yİ İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLEMEKTEN YARGILAYACAĞIZ"

ABD’nin yaptırımlar ile istediği hedefe ulaşamayacağını ve yaptırım tasarılarında rolü olan kişilere dava açacağını vurgulayan Ruhani, ”ABD ve Siyonist İsrail rejimi bölgedeki işbirlikçi müttefikleri ile birlikte bizden 40 yılın intikamını almak istiyorlar.

Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkili organlarımızı devreye sokarak ABD’yi insanlığa karşı suç işlemekten yargılayacağız” ifadesini kullandı.

İran halkının tüm baskı ve zorluklara rağmen yaptırımlara karşı direndiğini belirten Ruhani, ”Biz nükleer anlaşma ile birlikte ABD’ye büyük bir kayıp vermiş olduk. Onlar bizim de nükleer anlaşmadan ayrılacağımızı düşünüyorlardı.

Ancak biz nükleer anlaşmada kalarak onların bu oyununu bozmuş olduk” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

BM'den personellerine 'Boeing 737 Max ile seyahat etmeyin' talimatı

2019-03-15 00:32 - Dünya

'Kılıçdaroğlu'nun sözlerini tashih etmesini temenni ediyoruz'

2019-03-16 23:49 - Politika

“Bir vasiyetle başladı 20 bin öğrencinin hayatına dokundu“

2019-03-16 14:09 - Eğitim

'Google'ın yaptığı işler dolaylı olarak Çin ordusuna yarıyor'

2019-03-15 02:02 - Medya

İsrail'den Rahmet Kapısı'ndaki mescidi kapatma sinyali

2019-03-14 23:57 - Dünya

Yeni Zelanda'da iki camiye saldıran teröristin İsrail'i ziyaret ettiği ortaya çıktı

2019-03-18 12:47 - Dünya

Filistin'de El Halil sakinleri diken üstünde

2019-03-17 15:40 - Dünya

Yeni Zelanda’daki terör saldırısını öven Ekşi Sözlük yazarı tutuklandı

2019-03-16 20:11 - Medya

Doç. Dr. Tekin: Hepatit B'yi artık anne karnında engelleyebiliyoruz

2019-03-17 16:05 - Sağlık

'Ceza arkadan gelir, bu hukuk davası'

2019-03-16 22:27 - Siyaset

İlgili Haberler

İran, ABD'nin yeni petrol yaptırımlarını kınadı

16:53 - Dünya

Kanada Başbakanı Trudeau'ya göre, Trump'ın 30 günlüğüne askıya aldığı gümrük vergisi süreb

14:17 - Dünya

KDC'den BM'ye uluslararası soruşturma komisyonu kurulması çağrısı

14:12 - Dünya

Alman seçmenler, 23 Şubat seçimlerinin ardından siyasi istikrarsızlık bekliyor

14:02 - Dünya

BAE'den, Fransa'da kurulacak yapay zeka odaklı kampüse 30 milyar avrodan fazla yatırım taahhüdü

13:58 - Dünya

Günün Manşetleri

İran, ABD'nin yeni petrol yaptırımlarını kınadı

16:53 - Dünya

İstanbul Valisi Gül: Ocak ayında 86 bin 274 litre sahte ve kaçak alkol ele geçirildi

14:42 - Gündem

Uludağ'da kar kalınlığı yaklaşık 1 metre ölçüldü

14:38 - Gündem

Bursa-İstanbul deniz otobüsü ile Çanakkale'de feribot seferlerinin bazıları iptal edildi

14:32 - Çevre & Seyahat

Karacabey Ovası'nın verimi Gölecik Barajı ile artacak

14:28 - Ekonomi