?>

ABD'den Ukrayna'ya 425 milyon dolarlık yeni savunma yardımı

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmesinde Kiev'e 425 milyon dolarlık yeni savunma yardımı yapacaklarını bildirdi.

Dünya - 5 ay önce

Washington

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü.

Biden, görüşmede, Ukrayna'ya 425 milyon dolarlık yeni bir savunma yardımı paketi göndereceklerini ve bu pakette hava savunma silahlarının yanı sıra çok sayıda zırhlı araç ve mühimmatın yer alacağını belirtti.

Kalan görev süresinde Ukrayna'ya olan desteğini sürdüreceğini vurgulayan Biden, "Rusya'nın saldırganlığı" karşısında Kiev'e destek olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

ABD yönetimi, yeni savunma paketi kapsamında yüzlerce hava savunma füzesi, onlarca taktik hava savunma sistemi, ilave topçu sistemleri, yüksek miktarda mühimmat, yüzlerce zırhlı personel taşıyıcı ve piyade savaş aracı gibi Ukrayna ordusunun acil ihtiyaç duyduğu silahları gönderecek.

Almanya'yı 18 Ekim Cuma günü ziyaret edecek Biden'ın ajandasında Ukrayna'ya destek konusunda ABD ile Avrupa ülkelerinin atacağı yeni adımların da olduğu bildirilmişti.

425 milyon dolarlık savunma paketi için minnettarım

Zelenskiy, sosyal medya hesabından Biden ile görüşmesine dair paylaşım yaptı.

Biden'e desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini aktaran Zelenskiy, "Yeni hava savunma sistemleri ile uzun menzilli silahları içeren 425 milyon dolarlık savunma paketi için Başkan Biden'e, Kongre'nin her iki partisine ve Amerikan halkına minnettarım." ifadesini kullandı.

Zelenskiy, ortak silah üretiminin geliştirilmesi olasılığını değerlendirmeyi önerdiği görüşmede, Ukrayna askerleri için ilave eğitim konusunu da ele aldıkları bilgisini paylaştı.

Görüşmede, çevrim içi yapılacak Ramstein formatlı Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısını değerlendirdiklerini kaydeden Zelenskiy, Biden'ı bugün Ukrayna Parlamentosunda, Zafer Planı'nı anlattığı, tüm parti ve gruplardan güçlü destek aldığı konuşması hakkında bilgilendirdiğini belirtti.

Zelenskiy, "Yarın da bu planı Avrupa Konseyi toplantısında AB'li ortaklarımıza sunacağım." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

Genç doktorun en büyük yardımcısı aynı hastanede çalıştığı hemşire annesi

2024-10-16 13:33 - Çevre-Hayat

Güney Kore: Kuzey Kore'nin askeri genişlemeye öncelik vermesi ülkenin çöküşünü hızlandırır

2024-10-16 17:57 - Dünya

Bakan Yumaklı: Elimizdeki en değerli hazinelerden olan gıdamıza hep birlikte sahip çıkalım

2024-10-16 14:22 - Siyaset

Türkiye, Lübnan'dan 2 binden fazla yabancının hava yoluyla tahliyesine yardımcı oldu

2024-10-16 13:58 - Gündem

DSÖ: Lübnan'da sağlık hizmetlerine yönelik 23 saldırıda 72 sağlık çalışanı ve hasta öldü

2024-10-16 18:57 - Dünya

Sınıf başkanlığı seçimi yerel seçimleri aratmadı

2024-10-16 14:13 - Çevre-Hayat

Ankara'da sıcaklıklar yarından itibaren 6 ila 12 derece azalacak

2024-10-16 13:53 - Gündem

Lübnan İsrail'i BMGK'ye şikayet etti

2024-10-16 13:07 - Dünya

Ankara "eğitim teknolojileri" etkinliğine ev sahipliği yapacak

2024-10-16 13:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

İsrail ordusunun Batı Şeria'da düzenlediği baskın sırasında 3 Filistinli yaralandı

04:23 - Dünya

ABD'de federal yargıç, Türk doktora öğrencisinin sınır dışı edilmesine karşı durdurma kararı verdi

02:57 - Dünya

Yemen: ABD'nin düzenlediği hava saldırılarında 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

02:53 - Dünya

ABD, USAID'in görevlerini Dışişleri Bakanlığına devretme sürecinin başladığını bildirdi

00:17 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk öğrenci Öztürk'ün vize iptalinin nedenini açıklamaktan kaçındı

23:48 - Dünya

Günün Manşetleri

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Lütfen, trafik kurallarına harfiyen uyalım

08:13 - Gündem

Seçime 3 yıl varken cumhurbaşkanlığı ilanı!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

07:07 - En Son Yazılar

İsrail ordusunun Batı Şeria'da düzenlediği baskın sırasında 3 Filistinli yaralandı

04:23 - Dünya

ABD'de federal yargıç, Türk doktora öğrencisinin sınır dışı edilmesine karşı durdurma kararı verdi

02:57 - Dünya

Yemen: ABD'nin düzenlediği hava saldırılarında 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

02:53 - Dünya