?>

ABD'ye iltica başvurusu uygulamasıyla gelenlerin ülkeyi terk etmeleri talep edildi

ABD'ye yasal yollarla göç etmeyi sağlayan ve Başkan Donald Trump'ın göreve gelmesinin ardından kapatma kararı aldığı "CBP One" uygulamasını kullanarak bu ülkeye geçici süreliğine gelenlerden ülkeyi terk etmeleri talep edildi.

Dünya - 6 gün önce

Ankara

Associated Press (AP), eski ABD Başkanı Joe Biden döneminde hayata geçirilen ve 900 bini aşkın kişinin yararlandığı "CBP One" uygulamasını kullanarak ülkeye geçici süreliğine yerleşim izni verilenlere ABD İç Güvenlik Bakanlığınca (DHS) gönderilen e-postaya ulaştı.

Buna göre, DHS'nin ülkeye geçici yerleşim izni verilen Honduraslı göçmen aileye gönderdiği e-postada "Artık ABD'yi terk etmenizin zamanı geldi." ifadesi yer aldı.

Aynı e-postayı alan farklı kişilerin de sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin paylaşım yaptığı görüldü.

E-postada, göçmenlerin, Trump göreve geldikten kısa bir süre sonra kapatılan ve ismi "CBP Home" şeklinde güncellenen uygulama aracılığıyla ülkeyi terk etmek için hazırlık yapması talep edildi.

"CBP Home" uygulaması, yasal statüsü olmayan düzensiz göçmenlerin ABD'yi "gönüllü olarak terk etme" taleplerini bildireceği bir sistem haline getirilmişti.

Öte yandan, DHS'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bu (izinlerin) iptal edilmesi, sınırlarımızı güvence altına almak ve ulusal güvenliğimizi korumak için ABD halkına verilen bir sözdür." ifadeleri kullanıldı.

AP'nin haberinde, yetkililerin yasal yollarla "CBP-One" uygulamasından faydalanan kişilerin ülkeyi terk etmesi için söz konusu e-postanın gönderildiğini doğruladığı ancak bu mesajın kaç kişiye gönderildiğinin belirtilmediği aktarıldı.

Trump'ın göçmen karşıtı kararları

Göreve başladığı gün imzaladığı başkanlık kararnamesiyle Biden döneminde getirilen "çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık" (DEI) uygulamalarını kaldırma kararı alan Trump, daha sonra yasal yollarla göç etme imkanı tanıyan "CBP One" adlı uygulamanın da kaldırıldığını duyurmuştu.

Ayrıca, Başkan Trump, ülkeye düzensiz giren "suçlu göçmenlerin" gözetim altında tutulması için Guantanamo Körfezi'nde 30 bin kişinin kalacağı tesisin hazırlanması talimatını vermiş, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ise tesisin "göçmenler için mükemmel bir alan olduğunu" savunmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

28 Şubat'la yarım kalan hayali, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasındaki başarısıyla taçlandı

2025-04-01 16:03 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Pendik'te apartmanın girişindeki zemin kısmen çöktü

2025-04-06 16:18 - Gündem

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Verşinin ile Türk Büyükelçi Bilgiç, Karadeniz sularındaki durumu görüştü

2025-04-01 16:56 - Özel Haber

CHP'de kurultay süreci tamamlandı

2025-04-07 12:38 - Siyaset

Gaziantep FK, Göztepe maçının hazırlıklarını sürdürdü

2025-04-03 18:32 - Spor

Bakan Uraloğlu: Güvenli ve akıllı ulaşım altyapısıyla trafik kazalarını azaltmayı hedefliyoruz

2025-04-04 17:53 - Siyaset

THY Avrupa Ligi'nde 33. hafta heyecanı, yarın başlayacak

2025-04-01 12:44 - Spor

Pedal çevirerek bedenlerini, enstrüman çalarak ruh sağlıklarını koruyorlar

2025-04-07 15:03 - Magazin

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Hatipoğlu'ndan Acun Ilıcalı'ya cevap

2025-04-02 03:37 - Spor

Yüzmede 80 madalyası bulunan genç sporcu, EYOF hedefi için kulaç atıyor

2025-04-01 12:32 - Spor

İlgili Haberler

BM Genel Sekreteri Guterres, Ukrayna'da kalıcı ateşkes çağrısını yineledi

03:53 - Dünya

Trump, tarife muafiyeti olmadığını, tüm elektronik tedarik zincirine bakacaklarını belirtti

01:03 - Dünya

Husiler: ABD'nin Sana'ya saldırısında 5 kişi öldü

23:37 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Somali'de "terör hedeflerini" vurduklarını duyurdu

23:27 - Dünya

DSÖ, İsrail'in Gazze'de saldırdığı El-Ehli Baptist Hastanesinin hizmet dışı kaldığını bild

23:17 - Dünya

Günün Manşetleri

BM Genel Sekreteri Guterres, Ukrayna'da kalıcı ateşkes çağrısını yineledi

03:53 - Dünya

Trump, tarife muafiyeti olmadığını, tüm elektronik tedarik zincirine bakacaklarını belirtti

01:03 - Dünya

Ağrı ve Kastamonu'da eğitime kar engeli

00:42 - Eğitim

Ağrı'da yoğun kar etkili oluyor

00:38 - Çevre-Hayat

Husiler: ABD'nin Sana'ya saldırısında 5 kişi öldü

23:37 - Dünya