?>

ABD ve Almanya'ya dolgu oyuncak satıyor

Afyonkarahisar'da Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursta dolgu oyuncak yapımını öğrenen ev hanımı Ebru Haşar'ın, çocukları için yaptığı bebeklere hem Türkiye'den hem de yurt dışından sipariş geliyor. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

AFYONKARAHİSAR - Canan Tükelay - Sinan Kutlar

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde gittiği Halk Eğitim Merkezi kursunda dolgu oyuncak yapımını öğrenen ev hanımı Ebru Haşar, çizgi film karakterlerinden oluşan bebekleri yurt içi ve yurt dışına satışını yaparak ev ekonomisine destek oluyor.

Boş zamanlarını değerlendirmek için gittiği Halk Eğitim Merkezinde dolgu oyuncak yapımını öğrenen ve önce kendi çocukları oynasın diye örgü oyuncaklar yapan 38 yaşındaki Haşar'ın, daha sonra çizgi film karakterlerinden esinlenerek yaptığı bebekler çevresindekilerden de ilgi görmeye başladı.

"Elde ettiğim geliri çocuklarımın eğitimine harcıyorum"

Yaptığı bebekleri sosyal medya üzerinden gerek yurt içi, gerekse yurt dışına gönderen Ebru Haşar, elde ettiği geliri çocuklarının eğitimine harcıyor.

Haşar, 3 yıl önce Sultandağı Halk Eğitim Merkezinin açtığı "yardımcı çocuk bakım elemanı" kursuna gittiğini söyledi.

El becerisini fark eden kurstaki hocalarının önerisi üzerine dolgu oyuncak yapımına başladığını anlatan Ebru Haşar, internette yaptığı araştırma sayesinde kendisini geliştirdiğini ifade etti.

Sipariş üzerine evinde tek başına dolgu oyuncaklar ördüğünü belirten Haşar, "Genellikle bana 'şöyle bir oyuncak istiyoruz' diye resimler gönderiyorlar. Ben de bunları yapıp gönderiyorum. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Ömer Halisdemir'den esinlenerek, bordo bereli ve üniformalı bir bebek yapmamı istedi. Ben de kısa sürede örüp, hazırladım." diye konuştu.

"İnsanların hayal gücünde ne varsa aynı şekilde yapmaya çalışıyorum"

Ebru Haşar, bir oyuncak bebeği yapmasının en fazla 3 gününü aldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Siparişler çok yoğun olarak geldiğinde sabahlamak zorunda kalabiliyorum. Şu ana kadar yaklaşık bin adet oyuncak ördüm. İnsanların hayal gücünde ne varsa, benden ne istiyorlarsa aynı şekilde yaparak oyuncakları onlara göndermeye çalışıyorum. Ördüğüm çizgi film karakterleri arasında Elsa, Anna ve Heidi de var. Bir kargo şirketiyle anlaşarak kapıda ödeme imkanına da kavuştum. Sosyal medyada açtığım 'Ebru'nun bebekleri' sayfasıyla 22 bin takipçiye ulaştım. Sosyal medya sayfası ile dünyanın her yerinden insanlarla iletişim kurabiliyorum. ABD ve Almanya'dan siparişler alıyorum. ABD'ye önce 4 tane gönderdim, ardından 30'un üzerinde sipariş geldi. Virginia eyaletinden bir bayanla görüşüyorum. Siparişlerin çoğaldığını söylüyor. Bu nedenle ABD'de de bir internet sayfası açacağız. Böylelikle bebeklerimi dünya çapında satacağız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bulgaristan'ın sığınmacı kabulü

2017-03-31 18:17 - Dünya

Başbakan Yıldırım: 'Evet' çıkacak, Kandil bitecek

2017-04-03 02:27 - Politika

Diyarbakır'da 290 milyon liralık 85 proje tamamlandı

2017-03-30 20:55 - Genel

Silopi'de polisler ve çocuklar futbol oynadı

2017-04-05 00:07 - Çevre-Hayat

'MHP bitecek diyenlerin asıl kendileri bitmiştir'

2017-04-04 17:47 - Spor

Bingöl'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

2017-04-05 03:32 - Gündem

Ukrayna’da ateşkese rağmen çatışmalar sürüyor

2017-04-04 18:32 - Dünya

Pink Martini 15 Nisan'da konser verecek

2017-04-04 19:19 - Genel

Akar, Diyarbakır ve Batman'daki birlikleri denetledi

2017-04-04 04:47 - Gündem

'ABD’nin Suriye’deki pozisyonuyla ilgili birçok belirsizlik var'

2017-04-01 11:42 - Dünya

İlgili Haberler

Meriç Nehri kenarındaki Söğütlük Millet Bahçesi yakında hizmete alınıyor

09:29 - Çevre-Hayat

Düzce ve Kayseri'de kar tatilini fırsat bilen çocuklar kızakla kaydı

19:08 - Çevre-Hayat

İstanbul İnsani Yardım Derneği, Adıyaman'da 5 oyun sınıfı açtı

18:52 - Çevre-Hayat

Trabzon'da kalkan balıklarının yaşlarını belirleme çalışması yapıldı

17:52 - Çevre-Hayat

Doktorun dikkatiyle dudak kanseri olduğunu öğrenen hasta ameliyatla sağlığına kavuştu

16:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Başakşehir'de kauçuk atölyesinde yangın çıktı

10:33 - Gündem

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Murat Keleş'i Irak'ta etkisiz hale getirdi

10:28 - Gündem

ABD'li Senatör Sanders: Trump'ın Gazze'yi 'devralma' planı 'anlaşılmaz'

10:18 - Dünya

Gallant, Gazze'ye saldırılarda İsrailli esirlerin güvenliğini göz ardı ettiklerini itiraf etti

10:18 - Dünya

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 6 Şubat depremlerinin ikinci yılına ilişkin paylaşım

10:13 - Siyaset