?>

ABD vatandaşı doktora Suudi Arabistan'da işkence iddiası

The New York Times gazetesi, hem ABD hem Suudi Arabistan vatandaşı olan Dr. Fitaihi'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir otelde gözaltında tutulduğu sırada işkenceye maruz kaldığını iddia etti.

Dünya - 6 yıl önce

New York

The New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre, hem ABD hem Suudi Arabistan vatandaşı olan Walid Fitaihi isimli doktor, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir otelde gözaltında tutulduğu sırada işkenceye maruz kaldı.

Fitaihi'nin tedavisinden haberdar olan bir arkadaşına dayandırılan haberde, Harvard Üniversitesinde eğitim alan Fitaihi'nin gözaltında tutulduğu odadan sürüklenerek başka bir odaya götürüldüğü ve götürüldüğü odada Fataihi'ye işkence yapıldığı ileri sürüldü.

Fitaihi'nin gözlerinin bağlandığı, kıyafetlerinin çıkarıldığı ve bağlandığı sandalyede elektrik şokuna tabi tutulduğu öne sürülen haberde, Fitaihi'nin işkence sırasında sırtının da kırbaçlandığı kaydedildi.

2017'den bu yana gözaltında

54 yaşındaki doktor Fitaihi, Suudi Arabistan'daki ''yolsuzluk operasyonları" kapsamında Kasım 2017'den beri gözaltında tutuluyor.

İsmi açıklanmayan bir doktor ve bir Amerikalı yetkiliye göre ise yolsuzluk operasyonları başladığı günden beri gözaltına alınan ve işkenceye maruz kalan en az 17 kişi hastaneye kaldırıldı. Bir askeri yetkili ise gördüğü işkence nedeniyle hayatını kaybetti.

Haberde, kadın insan hakları aktivistlerine de elektrik şoku verilerek işkence yapıldığı ifade edildi.

Suudi yetkililer ise işkence iddialarını yalanlayarak, Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler'in işkenceye karşı sözleşmesine taraf olduğunu ve işkenceyi yasakladığını bildirmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

32 ilde FETÖ operasyonu: 50 gözaltı kararı

2019-02-26 12:21 - Genel

"Dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur"

2019-02-26 20:10 - Politika

Bitlis’te okullara kar tatili

2019-02-27 02:52 - Eğitim

Aksakal'dan partisinin CHP oylarını böldüğü iddialarına cevap

2019-02-25 21:43 - Siyaset

Siparişleri 32 yıl önce verilen halıları dokuyorlar

2019-02-26 15:19 - Kültür Sanat

Ümit Karan’a ‘cinsel saldırı’ davasında zorla getirme kararı

2019-02-26 14:31 - Genel

Çeyrek final rövanşlarının hakemleri açıklandı

2019-02-25 16:05 - Spor

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Mısır'daki idamlara tepki

2019-02-25 20:22 - Gündem

Garanti Bankası'na “2019 Bonds&Loans“da 10 ödül

2019-02-26 17:23 - Genel

'Filistin başarısız olursa dünya başarısız olur'

2019-03-03 18:02 - Dünya

İlgili Haberler

Bayırbucaklı Türkmenler, yıkımın yaşandığı köylerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor

22:12 - Dünya

Trump'tan, tartışmalı Gazze planı için "acelemiz yok" açıklaması

22:08 - Dünya

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye elektronik kelepçe takıldı

22:02 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde patlayan füzesiyle 2 kişi öldü

19:47 - Dünya

Putin, Rus hükümetine enflasyonu düşürme talimatı verdi

18:43 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 70'e yükseldi

22:28 - Gündem

Baas rejiminin yıkılmasının ardından Suriye'de düzenlenen ilk fuar büyük ilgi gördü

22:22 - Ekonomi

Sarıyer açıklarında sürüklenen kuru yük gemisi kurtarıldı

22:18 - Gündem

Bayırbucaklı Türkmenler, yıkımın yaşandığı köylerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor

22:12 - Dünya

Trump'tan, tartışmalı Gazze planı için "acelemiz yok" açıklaması

22:08 - Dünya