?>

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy, borç limiti konusunda anlaşmanın mümkün olduğunu belirtti

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, borç limitine ilişkin ABD Başkanı Joe Biden ile yaptıkları görüşme sonrası, "Hafta sonuna kadar anlaşmaya varmamız mümkün." dedi.

Dünya - 2 yıl önce

Washington DC

ABD'de federal hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşarak nakit sıkıntısı çekmesine çok az bir süre kalırken ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da Kongre liderleriyle bir kez daha bir araya geldi.

Basına kapalı yapılan görüşmeye, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell katıldı.

Biden anlaşma konusunda iyimser

Görüşmenin ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Biden'ın, bir dizi zor konu üzerinde daha fazla çalışmanın kalmasına karşın, her iki tarafın da iyi niyetle müzakere etmesi ve her iki tarafın da istediği her şeyi elde edemeyeceğini kabul etmesi halinde sorumlu, iki partinin desteğini alan bir bütçe anlaşması konusunda iyimser olduğunu vurguladığı aktarıldı.

Açıklamada, Biden'ın personeline öne çıkan sorunlar hakkında günlük olarak toplanmaya devam etme talimatı verdiği bildirildi.

"Hafta sonuna kadar anlaşmaya varmamız mümkün"

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy de görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, borç limiti konusunda kısa sürede yapılacak çok iş olduğuna işaret ederek, toplantının gelecek görüşmeler için zemin hazırladığını söyledi.

Harcamaları kısmanın, borç limitini yükseltmenin ve aynı zamanda ülke ekonomisini büyütmenin bir yolunu bulmaları gerektiğini ifade eden McCarthy, Cumhuriyetçilerin bir çözüm bulmaya çalıştığını dile getirdi. McCarthy, "Hafta sonuna kadar anlaşmaya varmamız mümkün." diye konuştu.

Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell da zamanın azaldığına değinerek, temerrüde düşmeyeceklerini bildiklerini vurguladı.

"Herkes temerrüdün en kötü sonuç olacağı konusunda hemfikirdi"

Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer ise görüşmenin "güzel ve verimli" geçtiğini belirterek, "Herkes temerrüdün en kötü sonuç olacağı konusunda hemfikirdi." değerlendirmesini yaptı.

Schumer, iki partinin de desteğini alan bir yasa tasarısı geçirilmesi gerektiği konusunda anlaştıklarını kaydetti.

Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries de borç limiti konusunda ilerlemenin tek yolunun iki partinin de desteğini almak olduğu konusunda hemfikir olduklarını aktardı.

Jeffries, "Temerrüdün kabul edilebilir bir seçenek olmadığını ve bundan kaçınılması gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Hedef KIZILELMA' belgeseli izleyiciyle buluşuyor

2023-05-10 21:37 - Medya

Müzisyen Zeynep Öykü, hem çaldığı hem üretimini yaptığı arp ile dünyayı geziyor

2023-05-16 13:28 - Kültür Sanat

Deprem bölgesindeki kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti

2023-05-12 04:33 - Gündem

Özel öğrenciler halk oyunu ve tiyatro gösterisi sundu, şiir ve şarkılar seslendirdi

2023-05-12 14:47 - Çevre-Hayat

TİKA, Tacikistan'da "Kariyer Planlama Merkezi" kurdu

2023-05-10 22:47 - Gündem

AB, fosil yakıtla büyümenin bittiği görüşünde

2023-05-15 16:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "21 yıldır mücadele ettiğimiz kirli senaryolar" paylaşımı

2023-05-10 10:18 - Siyaset

ABD’nin Ukrayna’ya vereceği Abrams tankları Almanya’da

2023-05-16 03:02 - Dünya

"Hatay Halhalı zeytini" coğrafi işaret tescil belgesi aldı

2023-05-16 11:57 - Ekonomi

İstanbul'da milletvekili seçimine ilişkin oy dağılımı açıklandı

2023-05-16 16:33 - Gündem

İlgili Haberler

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Dünya

Trump, paylaşımında kendini 'kral' olarak tanımladı

00:07 - Dünya

İsveç Başbakanı Kristersson: Trump'ın Zelenskiy'e yönelik 'diktatör' tanımlaması

00:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Dünya