?>

ABD'nin İsrail Büyükelçisi: İsrail'in Batı Şeria'daki bölgelerde egemenliğini tanımaya hazırız

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Friedman, Tel Aviv yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "İsrail'e ilhak" etmesini beklediklerini ve bu kararı tanımaya hazır olduklarını söyledi.

Dünya - 5 yıl önce

Kudüs

ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Israel Hayom gazetesine verdiği röportajda, İsrail'in Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amerikalı ve İsrailli yetkililerce yürütülen Batı Şeria'daki bölgelerin haritalandırılması sürecinin "birkaç hafta içinde" tamamlanacağını belirten Friedman, "Haritalandırma süreci sonlanınca ve İsrail hükümeti C bölgesindeki inşaatları durdurmayı kabul edince, Başbakan (Binyamin Netanyahu), Trump'ın planını Filistinliler ile müzakereye hazır olduğunda, ki bu pazar kendisi buna hazır olduğunu söyledi, Trump'ın planı doğrultusunda İsrail'in parçası olacak bölgelerde Tel Aviv'in egemenliğini tanıyacağız." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyor.

Netanyahu, İsrail'de 2 Mart'ta yapılan erken seçim öncesi Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi'ni "ilhak" vaadinde bulunmuştu.

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon hükümeti anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya Meclisin onayına sunabilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TRT 2'den mayıs ayında her akşam farklı film

2020-04-30 15:22 - Medya

Açıklanan buğday alım fiyatları çiftçilerin yüzünü güldürdü

2020-05-06 14:42 - Ekonomi

Diyarbakır annelerinden Övünç: Oğlum devlete teslim ol, orası senin yerin değil

2020-05-05 02:17 - Gündem

Bakan Çavuşoğlu'nun uluslararası temasları Kovid-19/ koronavirüs sürecinde de devam ediyor

2020-04-30 16:32 - Gündem

'Ocean Corona' İstanbul Boğazı geçişini tamamladı

2020-05-02 19:52 - Gündem

TRT World'ün Somali'deki sivil ölümleriyle ilgili raporu doğrulandı

2020-04-29 21:40 - Medya

MEB'den lise öğrencilerine 'uluslararası yazılım eğitimi' fırsatı

2020-05-03 16:01 - Eğitim

ABD'li uzmanlar: Mutasyona uğrayan koronavirüs zayıflıyor olabilir

2020-05-05 22:07 - Dünya

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-05-04 02:11 - Gündem

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: İstihdam alanını büyütmek siyaset kurumunun işi

2020-05-03 19:47 - Siyaset

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya