?>

ABD medyası: Donald Trump hakkında 'gizli belgeler'e ilişkin dava açıldı

ABD medyası, eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında, Florida'daki malikanesinden çıkan "gizli belgeler" soruşturması kapsamında dava açıldığını duyurdu

Medya - 2 yıl önce

Ankara

Ülke basınındaki haberlere göre, adlarının açıklanmasını istemeyen iki savcılık yetkilisi, 7 ayrı suçtan yargılanacak Trump'ın davasına ait dosyanın avukatlarına gönderildiğini belirtti.

Yetkililer, savcılığın dün Trump'ın avukatlarıyla iletişime geçerek davanın içeriği hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

ABD Adalet Bakanlığı, söz konusu dava hakkında resmi açıklama yapmazken bu konudaki haberlere yönelik soruları da yanıtsız bıraktı.

Trump'ın avukatı James Trusty de dün akşam katıldığı bir televizyon kanalında, müvekkiline isnat edilen suçlamalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Trusty, Trump'ın "ABD ulusal savunma bilgilerini kasten alıkoyma, bu bilgilere ulaşmayı engelleme, yalan beyan ve komplo kurmak" suçlarından yargılanacağını söyledi.

Trump, kendi sosyal medya sitesi TruthSocial'da yaptığı paylaşımda, "gizli belgelerle" ilgili hakkında iddianame hazırlandığını duyurmuştu.

Gelecek salı yerel saatle 15.00'te Miami'deki federal adliyeye çağrıldığını belirten Trump, "Ülkemizin tarihindeki herhangi bir görevdeki başkandan çok daha fazla oy alan ve şu anda 2024 başkanlık seçimleri için yapılan anketlerde hem Demokrat hem de diğer tüm adaylardan açık ara önde olan eski bir ABD Başkanı'nın başına böyle bir şeyin gelebileceğini asla düşünmemiştim. Ben masum bir adamım!" ifadelerini kullanmıştı.

Trump'ın malikanesinden çıkan gizli belgeler

Trump'ın Florida'daki evi, 8 Ağustos 2022 sabahında "gizli belgeler" soruşturması için FBI ajanları tarafından basılarak aranmıştı.

Baskını ve hakkında devam eden soruşturmaları "siyasi" olarak niteleyen Trump, özellikle Mar-a-Lago'dan alınan belgelerin "bağımsız bir hakem veya özel bir hakim" tarafından incelenmesi talebinde bulunmuştu.

Trump hakkında yürütülen "gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmalarına, özel yetkili uzman olarak atanan eski başsavcı Jack Smith başkanlık ediyor.

Donald Trump, 4 Nisan'da, 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir kadına "sus payı" ödediği yönünde kendine yöneltilen cezai suçlamalar kapsamında Manhattan Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkmıştı. Trump, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, aday çıkması durumunda seçime gideceğini açıkladı

2023-06-05 20:18 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Göreve Başlama Töreni"ne katılan liderler onuruna yemek verdi

2023-06-03 21:53 - Gündem

Miçotakis'e göre Yunanistan'ın karşısında büyük ve öngörülemez bir komşu var

2023-06-07 16:49 - Dünya

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda 125 binden fazla kişi seyahat etti

2023-06-02 13:22 - Ekonomi

Sivas ücretsiz hızlı tren seferleriyle 46 bini aşkın ziyaretçi ağırladı

2023-06-05 12:16 - Çevre-Hayat

Ermenistan, demir yollarının açılması konusunda Azerbaycan'la mutabakata varıldığını açıkladı

2023-06-03 14:14 - Dünya

Hatay'da yapımı tamamlanan 200 prefabrik iş yerinin anahtarı teslim edildi

2023-06-08 16:33 - Gündem

Amasya'da heyelan kameraya yansıdı

2023-06-06 16:49 - Gündem

Kanada Merkez Bankası faiz oranını 22 yılın en yüksek seviyesine çıkardı

2023-06-07 18:33 - Ekonomi

Borsa İstanbul 2022'de dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

2023-06-09 11:48 - Ekonomi

İlgili Haberler

Fransız Meclisi, TikTok'un çocuklar üzerindeki etkilerini araştıracak komisyon kurulmasını onayladı

22:53 - Medya

DMM, 'MEB imam hatip liselerinin başarısını artırmak için kredi aldı' iddiasını yalanladı

17:48 - Medya

TikTok, Arnavutluk'ta resmen erişime kapatılıyor

14:28 - Medya

Katar'daki basın mensupları Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği iftarında buluştu

20:13 - Medya

X'in sahibi Musk, platformdaki erişim sorununun 'Ukrayna kaynaklı' olduğunu söyledi

09:46 - Medya

Günün Manşetleri

Elazığ'da 73 yıllık dava, 5129 hak sahibinin lehine sonuçlandı

18:48 - Gündem

İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu hükümetini Trump'a şikayet etti

18:43 - Dünya

Trump, Ukrayna hakkında Putin ile görüşmelerin "çok verimli" geçtiğini söyledi

18:37 - Dünya

Kızılaydan ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği

18:32 - Gündem

Sivas'ta sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuklardan biri yaralandı

18:28 - Gündem