?>

ABD'li bankalar ilk çeyrek bilançolarını açıklamaya başladı

ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Morgan Stanley'nin net karları, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre arttı.

Ekonomi - 2 gün önce

Washington

ABD'li yatırım bankalarından JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Morgan Stanley, 2025'in ilk çeyreğine ait bilançolarını açıkladı.

JPMorgan Chase'den yapılan açıklamaya göre, bankanın geliri yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,1 artışla 45,3 milyar dolara yükseldi. Banka, 2024'ün ilk çeyreğinde 41,9 milyar dolar gelir elde etmişti.

Bankanın bu yılın ilk çeyreğindeki net karı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9,1 artarak 14,6 milyar dolara çıktı. JPMorgan Chase, 2024'ün ilk çeyreğinde 13,4 milyar dolarlık net kar açıklamıştı.

Kurumun hisse başına karı da ilk çeyrekte 5,07 dolara ulaştı. Bankanın hisse başına karı, geçen yılın aynı döneminde 4,44 dolar seviyesindeydi.

"Ekonomi önemli bir türbülansla karşı karşıya"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen JPMorgan Chase Üst Yöneticisi Jamie Dimon, "Ekonomi, vergi reformu ve düzenlemelerin gevşetilmesi gibi potansiyel olumlu gelişmelerin yanı sıra, tarifeler ve "ticaret savaşları", devam eden kalıcı enflasyon, yüksek bütçe açıkları ve hala oldukça yüksek olan varlık fiyatları ile oynaklık gibi potansiyel olumsuzluklarla birlikte ciddi bir türbülansla karşı karşıya." ifadelerini kullandı.

Dimon, en iyisini umduklarını ancak bankayı çeşitli senaryolara hazırlıklı tuttuklarını kaydetti.

Wells Fargo'nun net karı yaklaşık yüzde 6 arttı

Wells Fargo'dan yapılan açıklamaya göre, kurumun geliri yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 azalışla 20,15 milyar dolara geriledi. Banka, geçen yıl ilk çeyrekte 20,86 milyar dolar gelir elde etmişti.

Bankanın yılın ilk çeyreğindeki net karı ise 2024'ün aynı çeyreğine kıyasla yaklaşık yüzde 6 artışla 4,89 milyar dolara çıktı. Banka, geçen yılın ilk çeyreğinde 4,62 milyar dolar kar elde etmişti.

Kurumun hisse başına karı, yılın ilk çeyreğinde 1,39 dolara çıktı. Bankanın hisse başına karı, 2024'ün aynı döneminde 1,20 dolar seviyesindeydi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Wells Fargo Üst Yöneticisi Charlie Scharf, "ABD için adil ticaretin önündeki engelleri değerlendirmeye yönelik hükümetin kararlılığını destekliyoruz ancak böylesine büyük adımların belirli riskleri de beraberinde getirdiği açık." ifadelerini kullandı.

Bu yıl daha yavaş seyreden bir ekonomik ortam beklediklerini belirten Scharf, buna hazırlıklı olduklarını ancak nihai tablonun, politika değişikliklerinin sonucu ve zamanlamasına bağlı olacağını aktardı.

Morgan Stanley'nin net karı yüzde 26,5 yükseldi

Morgan Stanley'den yapılan açıklamaya göre, bankanın geliri bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17,2 artarak 17,7 milyar dolara ulaştı. Bankanın geliri, 2024'ün ilk çeyreğinde 15,1 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Kurumun net karı, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 26,5 artarak 4,3 milyar dolara yükseldi. Banka, geçen yılın ilk çeyreğinde 3,4 milyar dolar net kar elde etmişti.

Morgan Stanley'nin geçen yılın ilk çeyreğinde 2,02 dolar olan hisse başına karı da bu yılın aynı döneminde 2,6 dolara çıktı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ekrem İmamoğlu'nun "ihaleye fesat karıştırma" suçundan yargılanmasına devam edildi

2025-04-11 18:27 - Gündem

Pendik'te apartmanın girişindeki zemin kısmen çöktü

2025-04-06 16:18 - Gündem

Büyükelçi Bilgiç, Moskova fuarlarına katılan Türk firmalarını ziyaret etti

2025-04-05 19:23 - Özel Haber

CHP'de kurultay süreci tamamlandı

2025-04-07 12:38 - Siyaset

Pedal çevirerek bedenlerini, enstrüman çalarak ruh sağlıklarını koruyorlar

2025-04-07 15:03 - Magazin

Sağlık Bakanlığından "sağlık okuryazarlığı" için yeni eylem planı

2025-04-07 15:48 - Sağlık

Togg, T10X için faizsiz finansman desteği sunuyor

2025-04-08 20:38 - Ekonomi

Rusya inşaat sektöründe zorluklar artıyor

2025-04-11 00:03 - Özel Haber

Bir veri ihlali dünyaya ortalama 4,45 milyon dolara mal oluyor

2025-04-07 11:38 - Teknoloji

PFDK, Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz ve Kerem Demirbay'a birer maç men cezası verdi

2025-04-08 18:02 - Spor

İlgili Haberler

İzmir'deki doğal taş fuarında bej tonlu ürünler ilgi gördü

13:57 - Ekonomi

Seracılıkta hedef büyüten Erzincan'ın yeni desteklerle sebzecilikteki potansiyeli artırılıyor

12:57 - Ekonomi

Hindistanlı traktör üreticisi firma Türkiye pazarından umutlu

12:47 - Ekonomi

TÜSAYDER satın alma ve tedarik zinciri sektörünü bir araya getirdi

12:02 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, dünyadaki ekonomik rekabeti AA'ya değerlendirdi

11:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrailli bakanın kızı, ebeveynlerini ve kardeşini kendisine cinsel istismarda bulunmakla suçladı

21:08 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan, Ukrayna'daki saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığ

21:03 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Antalya'da Afrika ülkelerinden bakanlar ve üst düzey isimlerle görüştü

20:52 - Siyaset

Kremlin Sözcüsü Peskov: ABD ile ilişkiler iyi yönde ilerliyor

20:47 - Dünya

Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması 5. Toplantısı'na ilişkin ortak bildiri yayımlandı

20:37 - Siyaset