?>

ABD küresel sağlık güvenliğini desteklemek için yeni büro kurduğunu duyurdu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dünya çapında sağlık güvenliğinin uluslararası koordinasyonunu sağlamak için Küresel Sağlık, Güvenlik ve Diplomasi Bürosunu kurduklarını söyledi.

Dünya - 2 yıl önce

New York

Blinken, başkent Washington'da, Dışişleri Bakanlığı binasında yaptığı konuşmada, "Modernleşme gündemimizin bir diğer kritik parçası olarak, bugün Küresel Sağlık Güvenliği ve Diplomasi Bürosunun çalışmalarını başlatmak için buradayız." dedi.

Göreve başladığından beri iklim krizi, siber güvenlik, dijital politika ve gelişmekte olan teknolojiler gibi konularda daha iyi mücadele edebilmek için Bakanlığı modernize etmek için bir dizi önemli adımlar attıklarını belirten Blinken, küresel sağlığı güçlendirmeye yönelik çabalara da odaklandığını vurguladı.

Blinken, "Hem iç hem de uluslararası koordinasyonu yürütme ihtiyacına tamamen odaklanmak ve Dışişleri Bakanlığının küresel sağlığı güçlendirmeye yönelik süregelen çabalarını hızlandırmak için yeni bir büro kuruyoruz." diye konuştu.

Kovid-19 salgınının insan hayatında oluşturduğu "derin etkiye" dikkati çeken Blinken, "Başka bir salgını önlemek için elimizden gelen her şeyi yapma zorunluluğumuz var. Mesele bunun ne zaman olup olmayacağı değil, ne zaman hazır olmamız gerektiğidir." ifadesine yer verdi.

Blinken, yeni kuruluşun görevleri arasında, "ABD diplomasisine liderlik etmek ve küresel sağlık güvenliği mimarisini güçlendirmek, halk sağlığı sistemlerini desteklemek için ABD dış yardımından yararlanmaya yardımcı olmak ve sağlık güvenliğini temel bir ABD dış politikası önceliği olarak yükseltmek" gibi konuların yer alacağını kaydetti.

Büroya ABD Küresel AIDS Koordinatörü Büyükelçi Dr. John N. Nkengasong'un liderlik edeceği ve doğrudan Blinken'e rapor vereceği bildirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ECOWAS liderleri, Nijer'deki darbe nedeniyle 30 Temmuz'da toplanacak

2023-07-28 21:33 - Dünya

Milli atlet Edanur Tulum, EYOF'ta gümüş madalya kazandı

2023-07-28 12:22 - Spor

İngiltere, DEAŞ'ın Ezidilere yönelik işlediği suçları "soykırım" olarak tanıdı

2023-08-01 15:33 - Dünya

İzmir'de metro ve tramvay işçilerinin grevi sürüyor

2023-08-01 13:47 - Gündem

Nijerya'da düzenlenen silahlı saldırıda 34 kişi hayatını kaybetti

2023-07-26 10:53 - Dünya

Trabzon'da sıcak hava etkili oluyor

2023-07-27 16:23 - Gündem

Katar ve İngiltere, ikili işbirliği ve stratejik diyalog hazırlıklarını görüştü

2023-07-26 09:23 - Dünya

Türkiye'de modernize edilen Azerbaycan'ın Su-25 uçağı ilk testini başarıyla geçti

2023-07-29 17:27 - Dünya

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Çekya'daki son yarışı tamamlayamadı

2023-07-30 16:47 - Spor

Biden aşırı sıcaklarla mücadele için harekete geçti

2023-07-27 20:47 - Dünya

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor