?>

ABD, 'kadınlar için en tehlikeli ülkeler' arasında ilk 10'da

Dünya genelinde yapılan bir araştırmaya göre 'kadınlar için en tehlikeli ülkeler' listesinde yer alan ABD, listede ilk 10'a giren tek Batı ülkesi oldu. Listede ilk üç sırayı Hindistan, Afganistan ve Suriye aldı.

Dünya - 7 yıl önce

WASHINGTON

Uzmanlarla yapılan uluslararası bir araştırmanın sonuçlarına göre ABD, "kadınlar için dünyanın en tehlikeli ülkeleri" listesine üst sıralardan giren tek Batı ülkesi oldu.

İngiltere merkezli Thomson Reuters Vakfı tarafından, dünya genelinde kadınların durumunu araştıran 550 uzmanla yapılan çalışmanın sonucu ilginç veriler ortaya koydu.

Araştırmaya göre, ilk sırada Hindistan'ın bulunduğu "kadınlar için en tehlikeli ülkeler" listesinde ABD 10. sırada yer aldı.

Listede Hindistan'ı, Afganistan, Suriye, Somali, Suudi Arabistan, Pakistan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Yemen ve Nijerya takip etti.

Nijerya'nın ardından 10. sırada yer alan ABD ise listenin ilk 10'una giren tek Batılı ülke olarak kayıtlara geçti.

Araştırmada ABD, taciz dahil cinsel istismar, cinsel şiddet ve cinsel suçlarla ilgili yargı süreçlerindeki adalet sorunları gibi ana başlıklar altında kadınlar için "tehlikeli" kategorisinde değerlendirildi.

Farklı kategorilerde ayrı listelerin de oluşturulduğu araştırmada ABD, "cinsel istismarla ilgili suçlar" kategorisinde Suriye ile birlikte üçüncü sırayı paylaştı.

Araştırmaya katılan uzmanlar, bu araştırmanın özellikle ABD'deki cinsel tacizle ilgili suçlara uluslararası kamuoyunun daha fazla ilgi göstermesine neden olduğuna işaret ederek, bundan sonra da ABD'nin bu alanda yakından izleneceğine vurgu yaptı.

ABD'de son yıllarda cinsel istismar ve cinsel tacizle ilgili özellikle Hollywood ünlülerine yönelik suçlamalarda ciddi artış görülmüş, yapımcı Harvey Weinstein hakkındaki suçlamalar uluslararası arenada "MeeToo" başlıklı kampanyaya dönüşmüştü.

Muhabir: Hakan Çopur

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Biz Koreliler Türk askerlerine minnettarız'

2018-06-25 20:02 - Çevre-Hayat

Sigara için her yıl cepten 85 milyar lira çıkıyor

2018-06-20 17:26 - Sağlık

TBMM Başkanı Kahraman'ın oy kullandığı sandıktaki sonuçlar belli oldu

2018-06-24 22:17 - Siyaset

AB'den Venezuelalı yetkililere yaptırım

2018-06-25 19:32 - Dünya

Tokat'ta silahlı kavga: 3 yaralı

2018-06-23 06:02 - Asayiş

2018 Nitelikli Okullar Listesi MEB LGS İstanbul|Ankara|İzmir

2018-06-21 14:02 - Eğitim

ABD, 'kadınlar için en tehlikeli ülkeler' arasında ilk 10'da

2018-06-27 04:52 - Dünya

Bir haftada 24 terörist etkisiz hale getirildi

2018-06-25 14:36 - Genel

‘Dip dalga’cılar vurgun yedi!..

2018-06-25 18:42 - En Son Yazılar

AB-ABD ticaret savaşı arabaya sıçradı

2018-06-26 15:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD Federal Mahkemesinden Musk ve DOGE'nin federal kurumlara yönelik eylemleri lehine karar

03:17 - Dünya

ABD Başkanı Trump, otomobil, ilaç ve çiplere yüzde 25 tarife uygulanacağının sinyalini verdi

03:13 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e sert eleştiriler yöneltti

02:58 - Dünya

Gazze'nin yeniden inşasının maliyetinin 53,2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

02:52 - Dünya

BM: İsrail'in Lübnan'dan çekilme sürecini geciktirmesi 1701 sayılı kararın ihlalidir

02:48 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Federal Mahkemesinden Musk ve DOGE'nin federal kurumlara yönelik eylemleri lehine karar

03:17 - Dünya

ABD Başkanı Trump, otomobil, ilaç ve çiplere yüzde 25 tarife uygulanacağının sinyalini verdi

03:13 - Dünya

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle 19-21 Şubat'ta bazı uçuşlar iptal edilecek

03:03 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e sert eleştiriler yöneltti

02:58 - Dünya

Gazze'nin yeniden inşasının maliyetinin 53,2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

02:52 - Dünya