?>

ABD: İsrail-Lübnan çatışmasını sonlandırmak için yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Lübnan ile İsrail arasında BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararı temelinde yürütülen ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Dünya - 4 ay önce

Ankara

Basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1701 sayılı kararının uygulanabilmesi amacıyla "yoğun çalışma" yürüttüklerini belirtti.

İsrail ile Lübnan arasında BMGK'nin bu kararı temelinde ateşkese ulaşmak için "iyi bir ilerleme" kaydedildiğini ifade eden Blinken, "Daha yapacak çok işimiz var ancak ateşkes de dahil, diplomatik bir çözüme ulaşmamız için gerekli olan şey bu." dedi.

Blinken, Gazze'deki insani durumda da iyileşme olduğunu ancak yeterli olmadığını, yardım tırlarının bölgeye girişi kadar dağıtımların da etkili şekilde yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

WSJ: ABD'nin İsrail'e sunduğu taslak anlaşmada Lübnan'a saldırılarını 2 ay daha sürdürmesi öneriliyor

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD'den bir heyetin İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaları durdurmak için hazırladıkları "taslak anlaşma" üzerinde İsrailli yetkililerle görüşmeler yürüttüğünü belirtti.

Taslak anlaşmanın WSJ tarafından görüldüğü kaydedilen haberde, İsrail'in "kendisine yönelik tehditleri bertaraf etmek" amacıyla Lübnan'a saldırılarını 60 gün daha sürdürmesinin önerildiği ileri sürüldü.

Taslak anlaşma metninde ayrıca, İsrail askerlerinin bir hafta içinde Lübnan topraklarını terk etmesi ve BMGK'nin 1701 sayılı kararı temelinde "Hizbullah ve diğer silahlı grupların temizlenmesi" için Lübnan ordusunun devreye girmesi konularını da içerdiği kaydedildi.

WSJ'nin haberinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "ABD başkanlık seçimlerinden önce herhangi bir anlaşmaya yanaşmadığı" belirtilerek, Lübnan ve Hizbullah'ın da "İsrail'e saldırılarını sürdürmesi için çok serbestlik tanındığı ve Lübnan'ın egemenliğinin hiçe sayıldığı" gerekçesiyle ABD'nin teklifine karşı oldukları öne sürüldü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları yarın İstanbul Boğazı'nda sona erecek

2024-10-28 11:18 - Spor

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den HDK'nin Sudan'ın Cezira eyaletine saldırılarına tepk

2024-10-27 21:13 - Dünya

KOBİ'lerin gelecek yıl 95 milyar dolarla rekor ihracat yapması hedefleniyor

2024-10-31 16:15 - Ekonomi

Ekonomik güven endeksi ekimde aylık bazda yüzde 3,2 arttı

2024-10-30 10:47 - Ekonomi

Türkiye'nin ihracatı eylülde 21 milyar 987 milyon dolar oldu

2024-10-31 10:32 - Ekonomi

Avro Bölgesi'nde TÜFE ekimde beklentilerin üzerinde arttı

2024-10-31 13:57 - Ekonomi

Dünyada fintek gelirleri geleneksel bankacılığa oranla 3 kat hızlı büyüyecek

2024-10-28 12:48 - Ekonomi

Bakan Şimşek: Ülkemize olan çok yoğun ilgi, programımızın doğru ilerlediğini açıkça gösteriyor

2024-10-26 16:18 - Ekonomi

Olimpos'ta kaya tırmanışıyla Cumhuriyet'in 101. yılı kutlandı

2024-10-29 15:38 - Gündem

Avro Bölgesi'nde banka kredileri toparlanmaya devam ediyor

2024-10-25 12:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

İspanya'da Batı Avrupa'daki en eski insan kalıntısı bulundu

00:52 - Dünya

Fransa: Avrupa'nın savunması Karadeniz'deki güç dengesi dikkate alınmadan düşünülemez

00:47 - Dünya

BM'den, Gazze'de hayati ihtiyaçlara ulaşmanın güçleştiği uyarısı

00:27 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu, Doha'daki müzakerelere ilişkin güvenlik istişare toplantısı düzenledi

00:17 - Dünya

ABD'de Filistin destekçisi aktivist Mahmud Halil'in ön inceleme duruşması yapıldı

00:12 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da alev alan özel halk otobüsü kullanılamaz hale geldi

00:58 - Gündem

İspanya'da Batı Avrupa'daki en eski insan kalıntısı bulundu

00:52 - Dünya

Fransa: Avrupa'nın savunması Karadeniz'deki güç dengesi dikkate alınmadan düşünülemez

00:47 - Dünya

Bingöl'de zincirleme trafik kazası kamerada

00:43 - Gündem

BM'den, Gazze'de hayati ihtiyaçlara ulaşmanın güçleştiği uyarısı

00:27 - Dünya