?>

ABD Hazine Bakanı Yellen, bir numaralı ekonomik sorunlarının enflasyon olduğunu söyledi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyonun yönetimin ve milletin karşı karşıya olduğu bir numaralı ekonomik sorun olduğunu ifade etti.

Ekonomi - 3 yıl önce

Washington

Yellen, ABD Temsilciler Meclisinin Finansal Hizmetler Komitesinde düzenlenen oturumda ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonun çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Yellen, "Bunun yönetimin ve milletin karşı karşıya olduğu bir numaralı ekonomik sorun olduğuna dair başkanın değerlendirmesine katılıyorum." dedi.

Yellen, fiyat artışlarının birçok kırılgan hane halkı üzerinde önemli bir olumsuz etkisi olduğuna işaret ederek enflasyonla mücadeleye odaklandıklarını belirtti.

"Fed resesyona neden olmadan enflasyonu düşürebilir"

ABD Merkez Bankasının (Fed) fiyat istikrarı ve maksimum istihdamı sağlamada önemli bir rol oynadığını yineleyen Yellen, enflasyonla mücadelenin Fed'in sorumluluğunda olduğunu, Fed'in bağımsızlığını desteklediklerini ve bankanın uygun kararları verdiğini aktardı.

Yellen, "Fed enflasyonu aşağı çekmek için kritik bir role sahip. Bunu yapmak için para politikasını sıkılaştırma konusunda kendi bağımsız yargılarını kullanma sürecindeler." dedi.

Yönetim olarak da tedarik zinciri sorunlarını ve enflasyona katkıda bulunan diğer faktörleri ele almak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Yellen, enflasyonla mücadele için çok çeşitli adımlar attıklarını anlattı.

Yellen, ABD'nin iş gücü piyasası ile bankacılık sektörünün güçlü, hane halkı bilançolarının iyi durumda ve borçlanma maliyetlerinin düşük olduğuna dikkati çekerek "Tüm bunlar, Fed'in resesyona neden olmadan enflasyonu düşürme yolunun olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Terra'ın düşüşü sabitkoinlerin risklerini gösterdi

Komite üyelerinin dijital varlıklara ilişkin sorularını da yanıtlayan Yellen, sabitkoinlerin finansal istikrara yönelik risklerini inceleyen bir rapor üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Yellen, ödeme sistemini daha hızlı ve verimli hale getirmeye yönelik potansiyel olduğunu ancak risklere karşı düzenleyici bir çerçeveye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Sabitkoin Terra'nın düşüşüne işaret eden Yellen, "Bu hafta, son birkaç gün içinde, riskleri gerçek yaşamda gördük." dedi.

Yellen, sabitkoinlerin risklerinin henüz sistemik tehdit ölçeğinde olmadığını belirterek "Bunu bu ölçekte finansal istikrar için gerçek bir tehdit olarak nitelendirmezdim ancak çok hızlı büyüyorlar ve yüzyıllardır banka kaçışlarıyla bağlantılı bildiğimiz türde riskler sunuyorlar." diye konuştu.

Janet Yellen, Merkez Bankası Dijital Para Biriminin (CBDC) sabitkoinlerin yaygınlaşmasını azaltabileceğini dile getirdi.

Yatırımcılar, yüksek enflasyonun yarattığı elverişsiz ortam nedeniyle riskli varlıklardan kaçarken kripto para piyasasında kan kaybı başladı.

Sabitkoinler kripto para piyasasının önemli bir parçası olarak öne çıkarken 4'üncü en büyük sabitkoin Terra'da yaşanan düşüş sabitkoinlere ilişkin endişeleri artırdı.

İlişkili tokenler UST ve LUNA, 7 Mayıs'tan bu yana sert düşüş gösterdi. LUNA, birkaç gün içinde 80 dolardan sıfıra yaklaşırken UST bir doların altına geriledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Apple, müzik cihazı iPod üretimini durdurduğunu açıkladı

2022-05-10 22:34 - Medya

Ermenistan'da bazı vatandaşlar: Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını niye yakıyoruz ki?!

2022-05-12 20:39 - Özel Haber

Şahsenem’in Etiler çıkarması -Selçuk Aka, magazin dünyasından bildiriyor-

2022-05-06 14:41 - Magazin

Defense News: ABD Kongresi, Ukrayna sonrası Türkiye'ye F-16 satışına olumlu bakıyor

2022-05-05 21:41 - Dünya

Elazığ'da engelli çocuklar uçurtma şenliğinde buluştu

2022-05-11 15:28 - Çevre-Hayat

Filipinler'i 36 yıl sonra yeniden bir Marcos yönetecek

2022-05-10 15:25 - Dünya

Sri Lanka'da orduya protestoculara ateş emri verildi

2022-05-10 19:29 - Dünya

Kuveyt Emiri, hükümetin istifasını kabul etti

2022-05-10 14:08 - Dünya

ABD'de, 2021'de en az 100 bin kişi aşırı doz uyuşturucudan öldü

2022-05-11 20:55 - Dünya

Al-Jazeera'nin kadın muhabiri İsrail askerleri tarafından açılan ateşte öldürüldü

2022-05-11 08:28 - Dünya

İlgili Haberler

ECB'nin ödeme sistemindeki teknik sorunlar Avrupa'da bankacılık işlemlerini zorlaştırdı

19:17 - Ekonomi

Kur Korumalı Mevduat bakiyesi 28,9 milyar dolara geriledi

16:47 - Ekonomi

Çiftçilere 4,3 milyar lirayı aşan destek ödemesi bugün yapılacak

16:38 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye ekonomisi 4,5 yıldır kesintisiz büyüme performansını göstermiştir

16:32 - Ekonomi

Sanayi sektörü ekonomik büyümeye tekrar katkı vermeye başladı

16:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sadakataşı Derneği ramazanda Lübnan ve Suriye'de 900 aileye yardımda bulunacak

19:23 - Gündem

ECB'nin ödeme sistemindeki teknik sorunlar Avrupa'da bankacılık işlemlerini zorlaştırdı

19:17 - Ekonomi

Çekya’da benzol taşıyan tren vagonlarında büyük yangın çıktı

19:12 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İslam aleminin ramazan ayını kutladı

19:07 - Siyaset

Adnan Oktar ve 18 sanığın "resmi belgede sahtecilik/kaçakçılık" davasında yeniden karar

19:03 - Gündem