?>

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, 2021 bütçesini Kongre'de sundu

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, "Bazı önemli ticaret ortaklarımızla ticaret anlaşmaları yaptığımız için önümüzdeki yıl ABD'de daha iyi bir ekonomik büyüme bekliyoruz." dedi.

Dünya - 5 yıl önce

Washington

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yapılan ticaret anlaşmalarıyla ABD'de daha iyi bir ekonomik büyüme beklediklerini ifade etti.

Mnuchin, bugün ABD Kongresi Finans Komitesi’ne 2021 yılı bütçesini sundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomik özgürlük gündeminin çalıştığına işaret eden Mnuchin, vergi indirimleri, düzenlemelere ilişkin reformlar ve ticaret anlaşmalarının Amerikalıların hayatlarını iyileştirdiğini söyledi.

Mnuchin, ülkede yüzde 3,6 olan işsizlik oranının tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştığını anımsatarak, özel sektör çalışanlarının kazançlarının geçen yıl yüzde 3 yükseldiğini ve gelişen istihdam ortamıyla iş gücüne katılım oranının arttığı aktardı.

Amerikalıların her zamankinden daha fazla kariyer fırsatına sahip olduğunun altını çizen Mnuchin, 25-54 yaş arası iş gücüne katılma oranının geçen ay yüzde 83,1 olarak gerçekleştiğini ve son 11 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını vurguladı.

"Ticaret anlaşmalarıyla daha iyi bir ekonomik büyüme bekliyoruz"

Amerika'nın ekonomik gücünün en parlak noktasında olduğunu, diğer ülkelerde ise rüzgarın tersten estiğini dile getiren Mnuchin, "Bazı önemli ticaret ortaklarımızla ticaret anlaşmaları yaptığımız için önümüzdeki yıl ABD'de daha iyi bir ekonomik büyüme bekliyoruz. Çin ile birinci aşama ticaret anlaşması, işletmelerimiz için kritik, uygulanabilir önlemler ve çiftçilerimiz için büyük bir destekle sonuçlanacak." dedi.

Mnuchin, ABD-Meksika-Kanada Anlaşması'nın (USMCA) başarılarını daha da artıracağını ifade etti.

Hazine Bakanı Mnuchin, "Başkan Trump'ın ekonomi politikaları, iş ortamımızı iyileştirmesinin yanı sıra zaman içerisinde ulusal borcumuzu ve bütçe açıklarımızı düşürecek ekonomik büyümeyle sonuçlanacak. Federal hükümetin geliri 2019 mali yılında bir önceki yıla göre yüzde 4 arttı." diye konuştu.

Mnuchin, Trump'ın 2021 bütçe teklifinin yönetimin ulusal güvenliğin yanı sıra ekonomik büyümeyi öncelemeye devam edeceğini gösterdiğini dile getirdi.

Sunumun ardından senatörlerin sorularını yanıtlayan Mnuchin, koronavirüsün (Kovid-19) ekonomiye etkilerine ilişkin bir soruya, "Koronavirüsün ekonomiye bu yılın ötesinde bir etkisi olmasını beklemiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Mnuchin, söz konusu virüsün ABD'nin uzun vadeli büyüme tahminlerini etkilemeyeceğini ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hamamcıoğlu:Bilinmeden yapıldığına inandığımız bu yanlıştan vazgeçilsin

2020-02-12 19:17 - Spor

Van'da çığ düşmesi ve İstanbul'daki uçak kazası dolayısıyla dünyadan taziye mesajları

2020-02-06 15:42 - Gündem

Kaçak ava giderken 'avlandılar', hem ceza hem tazminat ödediler

2020-02-12 14:37 - Gündem

Manisa'daki depremde 305 ağır hasarlı yapı-konut tespit edildi

2020-02-06 21:30 - Genel

Adana derbisinde 61. randevu heyecanı

2020-02-06 14:27 - Spor

Bakan Pakdemirli: Son 17 yılda 141 milyar lira tarımsal hibe ve destek verdik

2020-02-06 17:48 - Genel

TBMM Başkanı Şentop'tan Başbuğ'a 'FETÖ' yanıtı

2020-02-06 22:37 - Siyaset

International Sport Summit başladı

2020-02-11 15:28 - Spor

Mitsubishi Electric, reklam ve iletişim sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

2020-02-10 19:35 - Genel

'Ecdadın ekmeği' yüzyıllar sonra yeniden sofralarda

2020-02-08 17:49 - Teknoloji

İlgili Haberler

ABD, Arap liderlerin Gazze'nin yeniden imarı planına karşı

05:52 - Dünya

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Gazze'ye insani yardım girişini durduran İsrail'e t

03:57 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü

01:58 - Dünya

Sisi, Trump ile Filistin için adil bir çözüm planı üzerinde çalışmaya hazır olduğunu söyledi

00:43 - Dünya

ABD'li Senatör, Musk'ın hava trafik güvenliği yorumlarıyla ilgili Senato'da ifade ver

00:38 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD, Arap liderlerin Gazze'nin yeniden imarı planına karşı

05:52 - Dünya

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Gazze'ye insani yardım girişini durduran İsrail'e t

03:57 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü

01:58 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 heyecanı 4 maçla başladı

01:18 - Spor

Siber Güvenlik Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda

01:02 - Siyaset