?>

ABD'den İsrail hükümetine UNRWA yasağını durdurma çağrısı

ABD yönetimi, İsrail meclisinin onayladığı ve UNWRA'nın faaliyetlerini sona erdirecek yasanın uygulanmasının durdurulması için İsrail hükümetine çağrıda bulundu.

Dünya - 5 ay önce

Washington

ABD yönetimi, İsrail meclisinin onayladığı ve Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNWRA) faaliyetlerini sona erdirecek yasanın uygulanmasının durdurulması için İsrail hükümetine çağrıda bulundu.

İsrail'in UNRWA'nın faaliyetlerine son verme kararına dünyadan tepkiler

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın brifinginde İsrail'in UNRWA'nın faaliyetlerini yasaklamaya yönelik son adımını değerlendirdi.

Jean-Pierre, "UNRWA'nın Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs'teki operasyonlarını sonlandırabilecek yasadan dolayı derin endişe duyuyoruz. İsrail hükümetini bu yasanın uygulanmasını durdurmaya çağırıyoruz." dedi.

UNRWA'nın sağlıklı şekilde misyonunu yerine getirebilmesinin önemine dikkati çeken ABD'li sözcü, ajansın Filistinlilerin insani yardım ihtiyacını karşılamada çok önemli rol oynadığını belirtti.

İsrail parlamentosu, ABD'den ve uluslararası toplumdan gelen tepkilere rağmen UNRWA'nın faaliyetlerinin durdurulmasını kapsayan iki yasa tasarısını pazartesi günü onaylamıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri ise dün yazılı bir açıklama yaparak, UNRWA'yı hedef alan "dağıtma ya da küçültme" girişimlerine karşı çıktıklarını belirterek, bu girişimlere karşı uyarıda bulunmuşlardı.

Milyonlarca Filistinliye yardım sağlayan UNRWA, İsrail'in hedefinde

İsrail yönetimi, 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırılarının başlamasıyla eş zamanlı şekilde UNRWA'ya karşı karalama kampanyasına başlamış, sadece Gazze'de 12 bin çalışanı bulunan UNRWA'nın 14 çalışanının "7 Ekim saldırılarına katıldığı" iddiasıyla ajansın kapatılması gerektiğini savunmuştu.

Tel Aviv yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs'ün yanı sıra Lübnan ve Ürdün'de Filistinli mültecilere destek olan; sağlık, eğitim, sosyal hizmetler alanlarında çoğu Filistinli 30 bin çalışanı bulunan ajansın kapatılması ve itibarsızlaştırılması için kampanya yürütmeyi sürdürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ekonomik güven endeksi ekimde aylık bazda yüzde 3,2 arttı

2024-10-30 10:47 - Ekonomi

Vatandaşlar, Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünde 101 metrelik Türk bayrağı ile yürüdü

2024-10-28 21:08 - Çevre-Hayat

Derinkuyu Yeraltı Şehri’nde 5 bin yıllık kenevir izleri -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2024-10-24 21:02 - En Son Yazılar

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Serkan Nazlier'i etkisiz hale getirdi

2024-10-24 15:38 - Gündem

Türkiye, İspanya'daki sel felaketinin neden olduğu can kayıplarından üzüntü duyulduğunu bildird

2024-10-30 14:22 - Dünya

İsrail'in saldırı tehdidinin ardından Baalbek halkı kenti terk ediyor

2024-10-30 15:03 - Dünya

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının biletleri yarın satışa sunulacak

2024-10-28 19:42 - Spor

TBMM'de 9. Yargı Paketinin görüşmelerine başlanacak

2024-10-27 11:18 - Siyaset

BRICS: Gelişmekte olan ülkeler için ‘Mıknatıs’ ve Batı ittifaklarına alternatif -Okay Deprem yazdı-

2024-10-25 08:44 - En Son Yazılar

İsrail'in Lübnan'a saldırılarında ölenlerin sayısı 2 bin 593'e yükseldi

2024-10-24 19:38 - Dünya

İlgili Haberler

Norveç'te fırlatılan Alman uzay roketinin kalkıştan sonra infilakı ülkede çevresel endişeleri artırdı

22:46 - Dünya

Fransa'da Ulusal Barolar Konseyi, Le Pen'i suçlu bulan yargıca yönelik saldırıları kınadı

19:57 - Dünya

ABD'nin Ankara Büyükelçisi adayı Tom Barrack'tan Türkiye'nin stratejik önemine vurgu

19:56 - Dünya

Trump yönetimi, federal sağlık kurumlarında yaklaşık 10 bin çalışanı işten çıkarmaya başladı

19:55 - Dünya

Yunanistan'da şiddetli yağışlar zarara yol açtı

16:43 - Dünya

Günün Manşetleri

İş dünyasından boykot çağrılarına tepki

23:07 - Ekonomi

Milyarderlerin sayısı ilk kez 3 bini aştı

23:03 - Ekonomi

Ramazan Bayramı'nın son gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

22:58 - Çevre & Seyahat

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi

22:55 - Spor

Norveç'te fırlatılan Alman uzay roketinin kalkıştan sonra infilakı ülkede çevresel endişeleri artırdı

22:46 - Dünya