?>

ABD'deki bazı okullara, Trump'ın cinsiyete dair kararnamesini ihlal gerekçesiyle soruşturm

ABD Eğitim Bakanlığı, Trump'ın cinsiyete yönelik yayımladığı kararnameyi ihlal ihtimali bulunduğu gerekçesiyle, Virginia eyaletinin 5 bölgesindeki bazı okullara soruşturma başlattı.

Dünya - 1 ay önce

Ankara

The Hill gazetesinin haberine göre, Beyaz Saray Özel Kalem Müdür Yardımcısı Stephen Miller'ın başkanlık yaptığı kar amacı gütmeyen America First Legal isimli kuruluş, eyaletin North Virginia bölgesindeki bazı okullar hakkında şikayette bulundu.

Trump'tan "erkek ve kadın olmak üzere sadece iki cinsiyet vardır" vurgusu

America First Legal, bölgedeki bazı okulların öğrencilerin kendilerini biyolojik cinsiyetinden farklı tanımlamalarına izin verdiği, "cinsiyet kimlikleri" biyolojik cinsiyetleriyle uyuşmayan öğrencilere diğerlerinden daha fazla hak tanıdığı ve okulların uygulamalarının Trump'ın "kadın ve erkek olmak üzere sadece iki cinsiyetin" tanınmasına yönelik kararnameleriyle çeliştiği iddiasında bulundu.

Bunun üzerine ABD Eğitim Bakanlığının Sivil Haklar Ofisi, Arlington, Alexandria, Fairfax, Loudoun ve Prince William'daki bazı okullara yönelik cinsiyet politikaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Trump'ın cinsiyet politikaları

Okulların cinsiyet politikaları değişiklik göstermekle birlikte, bütün okullar cinsiyet değiştiren öğrencilerin kendilerini tanımladıkları cinsiyet kimliklerine uygun tuvaletleri ve soyunma odalarını kullanmalarına izin veriyor.

ABD Başkanı Donald Trump, yemin ederek göreve başlamasının hemen ardından ülkede "kadın ve erkek olmak üzere sadece iki cinsiyetin" tanınacağına ilişkin kararname imzalamıştı.

Kararnamede, federal hükümetin "toplumsal cinsiyet" ifadesi yerine "biyolojik cinsiyet" kelimesini kullanmasının amaçlandığı, pasaport, vize gibi resmi evraklarda cinsiyetin "doğru belirtilmesi gerektiği" kaydedilmişti.

"Erkek ve kadın olmak üzere sadece iki cinsiyetin tanınmasının", ABD hükümetinin resmi politikası olduğunu defalarca yineleyen Trump, 29 Ocak'ta 19 yaş altındakilerin cinsiyet değiştirmesine yönelik federal desteği durduran ve ilk ve orta dereceli okullarda "cinsiyet ideolojisi" içerikli derslerin kaldırılmasını öngören kararnameler imzalamıştı.

Trump yönetimi, 31 Ocak'ta federal çalışanlara gönderdiği yönergede, çalışanların e-posta imzalarında kullandıkları ve "cinsiyet farklılığına" atıf yapan tüm zamirlerin mesai bitimine kadar kaldırılmasını istemişti.

İmzaladığı başkanlık kararnamesiyle, 6 Şubat'ta, doğuştan erkek olan cinsiyet değiştiren sporcuların kadın spor müsabakalarına katılmasını yasaklayan düzenlemeyi hayata geçiren Trump, bu sporcuların kadın spor müsabakalarında işinin olmadığını söylemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk kıyılarının 'yerli muhafızları' görev başında

2025-02-12 14:52 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Güney Kore, DeepSeek'in kullanıcı verilerini Çin'e sızdırdığını doğruladı

2025-02-18 12:38 - Teknoloji

Türk zırhlısı Ejder Yalçın'ın EWB versiyonu IDEX 2025'te sergilenecek

2025-02-11 17:22 - Teknoloji

GÖKBEY helikopteri zorlu kış testlerinde başarısını kanıtladı

2025-02-13 12:58 - Teknoloji

Adıyaman'da Kenyalı kadın Müslüman oldu

2025-02-18 12:23 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan görevden uzaklaştırıldı

2025-02-15 08:12 - Gündem

Gaziantep FK, Semih Güler'i transfer etti

2025-02-12 00:53 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu 4 karşılaşma ile başladı

2025-02-12 01:57 - Spor

Samsun'da kauçuk fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

2025-02-17 10:02 - Asayiş

Erzurum'da 'Gelenekten Geleceğe Kış Oyunları Festivali' yapıldı

2025-02-13 17:07 - Magazin

İlgili Haberler

İsrailli esir yakınları, Gazze'ye yönelik saldırıların bir an önce durdurulmasını talep etti

06:38 - Dünya

Güney Kore'deki orman yangınlarında ölü sayısı 15'e yükseldi

06:33 - Dünya

Trump, seçim kampanyasının Rusya'yla bağlantısını araştıran FBI dosyalarını yayımlayacak

06:27 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan, seçim kurallarını sıkılaştıran başkanlık kararnamesi

06:23 - Dünya

Dışişleri kaynakları: Atina'daki geçit töreninde atılan sloganlar "küstahça"

06:17 - Dünya

Günün Manşetleri

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında şüpheli Ahmet Köksal'ın ifadesine ulaşıldı

06:42 - Gündem

İsrailli esir yakınları, Gazze'ye yönelik saldırıların bir an önce durdurulmasını talep etti

06:38 - Dünya

Gül ve dikenleri -E. Komando Kd. Hava Albay Fevzi Yurtoğlu yazdı-

06:36 - En Son Yazılar

Güney Kore'deki orman yangınlarında ölü sayısı 15'e yükseldi

06:33 - Dünya

Trump, seçim kampanyasının Rusya'yla bağlantısını araştıran FBI dosyalarını yayımlayacak

06:27 - Dünya