?>

ABD'de Türk akademisyene başarı ödülü

New York Üniversitesi Pazarlama Bölüm Başkanlığını yürüten Prof. Erdem'e, New York Yabancı Konsoloslar Derneği tarafından başarı ödülü verildi.

Dünya - 7 yıl önce

NEW YORK

New York Üniversitesi Pazarlama Bölüm Başkanı Profesör Tülin Erdem, New York Yabancı Konsoloslar Derneği tarafından başarı ödülüne layık görüldü.

Erdem, dünyada en fazla diplomatik temsilciliğe ev sahipliği yapan New York'ta, Yabancı Konsoloslar Derneğince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte ödül aldı.

Derneğin Başkan Yardımcısı da olan Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Erdem'e törende ödülünü takdim etti.

Tülin Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlere ve özellikle kadınlara rol model olabilmenin önemli olduğunu söyledi.

"Hayallerinizi bırakmayın"

Akademisyen olma idealinin 15-16 yaşlarındayken başladığını belirten Erdem, "O hayalle yola çıktım. Umuyorum bu tür ödüller bütün genç kızlarımızın, kadınlarımızın hayallerine ulaşmasını teşvik eder.'' dedi.

Dünya Kadınlar Günü için mesaj da veren Erdem, "Hayallerinizi bırakmayın. Kadınların önündeki güçlükler daha fazla, gerçek bu her yerde, sırf Türkiye'de değil Amerika'da da. Ben de akademisyenliğe başladığımda erkeklerin karşılaşmadığı bazı güçlüklerle karşılaştım. Önemli olan o güçlüklere direnebilmek ve hayallerin peşinden koşabilmek." ifadelerini kullandı.

Başkonsolos Ertan Yalçın ise Yabancı Konsoloslar Derneğinin 8 yıldır başarılı kadınlara Dünya Kadınlar Günü kapsamında ödül verdiğini aktardı.

Bu yıl başarı ödülüne Prof. Erdem'in layık görüldüğünü dile getiren Yalçın, "Erdem başarılarıyla Amerika'daki Türk toplumuna gurur veren birisi ve burada bu ödülle Profesör Tülin Erdem'i taçlandırmış olduk." diye konuştu.

Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Yalçın, bu ödüllerle dünyada kadınların eşit haklara ve fırsatlara sahip olması gerektiğini hatırlatmak istediklerini sözlerine ekledi.

Prof. Tülin Erdem

New York Üniversitesi Pazarlama Bölüm Başkanı Prof. Tülin Erdem, ayrıca ABD'de teknoloji devi Apple'ın Samsung'a açtığı patent davasında bilirkişi seçilmiş ve davaya damgasını vurmuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun olan Erdem, master ve doktorasını Kanada'da Alberta Üniversitesinde tamamladı.

California Üniversitesi, Berkeley'de kürsü kuran bir profesör olan ve akademik işlerden sorumlu dekan yardımcılığı görevinde bulunan Erdem, 2006 yılından bu yana New York Üniversitesi Stern Business School'da pazarlama ve işletme alanlarında dersler veriyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Amasya'da tır devrildi: 1 yaralı

2018-03-03 22:02 - Asayiş

Opet, 3’üncü kez "müşteri bağlılık seviyesi en yüksek marka"

2018-02-27 14:30 - Ekonomi

Gazprom, Ukrayna'ya doğalgaz sevkiyatını durduruyor

2018-03-02 00:19 - Ekonomi

Emekli Binbaşı Yılmaz: Hanımı bagaja koyup dışarı çıkarıyordum

2018-03-01 02:42 - Genel

Bafetimbi Gomis'in rekorlar gecesi

2018-03-04 00:55 - Spor

Atiker Konyaspor'da yeni dönem

2018-03-05 07:02 - Spor

Kiev'de Uluslararası Kedi Şovu

2018-03-04 02:32 - Çevre-Hayat

Trafik ışığı direğinde bulunan elektrik düzeneği fünye ile patlatıldı

2018-03-03 08:02 - Asayiş

TFF'den AYM açıklaması

2018-03-02 21:32 - Spor

Rize'deki FETÖ/PDY davasında karar

2018-03-03 05:02 - Gündem

İlgili Haberler

NASA'nın uzayda mahsur kalan iki astronotu, planlanandan önce dönebilir

04:22 - Dünya

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

03:48 - Dünya

Elon Musk, harcamalarda kesintiye gidilmemesi halinde ABD'nin 'iflas edeceğini' söyledi

03:12 - Dünya

İsrail'de 7 Ekim 2023 saldırılarının ardından 3 milyon kişi travma sonrası stres bozukluğu yaşadı

02:17 - Dünya

Filistin hükümeti Gazze'de barınaklar kurmaya ve bölgeye ilaç göndermeye başladığını açıkladı

02:13 - Dünya

Günün Manşetleri

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da resmi törenle karşılanıyor

07:18 - Gündem

NASA'nın uzayda mahsur kalan iki astronotu, planlanandan önce dönebilir

04:22 - Dünya

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

03:48 - Dünya

Elon Musk, harcamalarda kesintiye gidilmemesi halinde ABD'nin 'iflas edeceğini' söyledi

03:12 - Dünya

İsrail'de 7 Ekim 2023 saldırılarının ardından 3 milyon kişi travma sonrası stres bozukluğu yaşadı

02:17 - Dünya