?>

ABD'de Ohio eyaleti de şiddet olaylarına sahne oldu

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesi üzerine Ohio eyaletinin Columbus kentinde düzenlenen gösteri de şiddet olaylarına dönüştü.

Dünya - 5 yıl önce

Ankara

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesi üzerine Ohio eyaletinin Columbus kentinde düzenlenen gösteri de şiddet olaylarına dönüştü.

Eyalette çıkan Columbus Dispatch gazetesi, Columbus'ta 400 kadar göstericinin polisle çatışmaya girdiğini ve şehrin ana caddelerindeki kavşakları saatlerce kapattığını yazdı.

Çatışmadan önce göstericilerin polise su şişesi gibi nesneler atmaya başladığı, polisin buna göz yaşartıcı gazla yanıt verdiği belirtilirken, basında bazı göstericilerin girmeye çalıştığı Ohio parlamento binasının kırılmış pencerelerinin fotoğrafları paylaşıldı.

Columbus polisi ve Ohio Karayolu Devriyesi ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Columbus Belediye Başkanı Andrew Ginther, olaylardan önce Twitter'da "Bazı bölge sakinlerinin neden öfkeli olduğunu ve sokaklara döküldüğünü anlıyorum. Birçok kez ırkçılığın ülkede, eyalette ve burada Columbus'ta var olduğunu dile getirdim. Nerede görürsek görelim ırkçılığın üzerine gitmeye bağlıyız. Barışçıl gösterilere saygı duyuyorum ve bölge sakinlerinden bu gece ve her gece eylemlerinde barışçıl kalmayı sürdürmelerini istiyorum." paylaşımını yapmıştı.

Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadı, polis şiddetini gündeme taşıdı

46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Floyd'un polis şiddetiyle öldürüldüğü Minneapolis'teki gösterilerin 3. gecesinde bir polis merkezi ateşe verilmiş ve bazı iş yerleri yağmalanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TÜBİTAK 60 personel alacak

2020-05-27 10:42 - Gündem

Diyarbakır'da narkoterör operasyonunda 710 bin kök Hint keneviri ele geçirildi

2020-05-29 15:07 - Dünya

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, televizyon yayınında soruları yanıtladı

2020-05-23 22:47 - Siyaset

5 bin yıllık tarihin sergilendiği Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi sessizliğe büründü

2020-05-27 20:22 - Kültür Sanat

Bakan Çavuşoğlu'nun "Charter" teklifine Rusya'dan yanıt: Yabancı havayollarının bunu yapabilme hakkı yok!

2020-05-25 20:48 - Özel Haber

Erdoğan, 28 Mayıs Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü bayramını kutladı

2020-05-29 00:07 - Özel Haber

Almanya'daki 3 camiye İslamofobik tehdit mektubu

2020-05-26 22:27 - Dünya

'Bayram havasını evde, aile içinde çocuklara hissettirin' önerisi

2020-05-24 16:06 - Genel

Polisler yürüyemeyen kadını sırtlarında hastaneye taşıdı

2020-05-27 18:32 - Çevre-Hayat

Adnan Menderes öncülüğünde makineleşmeyle birlikte tarım devrimi yaşandı

2020-05-27 16:02 - Genel

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor