?>

ABD'de Müslümanlardan İslamofobik mektuplara tepki

ABD'de bazı Müslüman sivil toplum kuruluşları, İngiltere'nin çeşitli kentlerinde dağıtılan ve halkı Müslümanlara karşı şiddete çağıran "bir Müslümanı cezalandır" başlıklı mektuplara tepki gösterdi.

Dünya - 7 yıl önce

WASHINGTON

ABD'de faaliyet gösteren bazı Müslüman sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, İngiltere'nin çeşitli kentlerinde dağıtılan ve halkı Müslümanlara karşı şiddete çağıran "bir Müslümanı cezalandır" başlıklı mektuplara tepki gösterdi.

ABD'de yaşayan Müslümanların sivil haklarını savunan en önemli sivil kuruluşlardan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ile Amerika Diyanet Merkezi (DCA) yetkilileri, yaptıkları yazılı açıklamalarla İslamofobik mektupları kınadı.

Konunun sadece İngiltere ile sınırlı kalmayabileceği uyarısında bulunan CAIR, ABD'li federal yetkililere, ülke genelindeki nefret suçlarına karşı tedbirleri artırma çağrısında bulundu.

DCA Başkanı Fatih Kanca, yaptığı açıklamada söz konusu mektupların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Barış ve esenlik dini olan İslam'ın mensupları olarak ABD'de 'Müslümanları cezalandırma günü' haberlerinin yayılması ile ilgili çok endişeliyiz. İngiltere'de başlayan bu kabul edilemez kampanya, hızla diğer ülkelere yayılmış ve şimdi de Amerikalı Müslümanları hedef almaktadır." ifadesini kullandı.

İngiliz terörle mücadele polisinden yapılan açıklamada, ülke çapında halkı Müslümanlara karşı şiddete çağıran mektup ile ilgili araştırma başlatıldığı bildirilmişti. Açıklamada, mektuba muhatap olan kişilerin yerel polis ile temasa geçmesi istenmişti.

"Bir Müslümanı cezalandır" başlıklı mektuplarda Müslümanlar "tehdit" olarak gösterilirken, 3 Nisan'da "beyaz çoğunluk", bir Müslümana zarar vermeye davet edilmişti.

Muhabir: Hakan Çopur

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Refüjü aşan otomobil karşı yönden gelen araçlara çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

2018-03-31 08:02 - Asayiş

FETÖ elebaşı sahte belgeyle 49 yaşında yaşlılık maaşı almış

2018-03-28 14:54 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni hedefleri her an duyabilirsiniz

2018-04-02 18:04 - Genel

Torunu nedeniyle down sendromunu yakından tanıyor

2018-03-30 15:32 - Çevre-Hayat

Kosova’da FETÖ okullarının üst düzey yöneticileri gözaltına alındı

2018-03-29 18:02 - Asayiş

Celtic taraftarlarından Filistin'e destek

2018-04-01 21:02 - Spor

Mühendislikte GYA'ya seçilen ilk kadın akademisyen Koç Üniversitesi'nden

2018-03-29 19:12 - Ekonomi

Tunca Nehri taştı bahçeleri ve ahırları su bastı

2018-03-29 19:56 - Genel

'Kanserin artış hızı yavaşladı'

2018-03-30 19:32 - Sağlık

UpCall, akıllı telefondan arama deneyimini yeni boyuta taşıyor

2018-03-28 13:25 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Trump, paylaşımında kendini 'kral' olarak tanımladı

00:07 - Dünya

İsveç Başbakanı Kristersson: Trump'ın Zelenskiy'e yönelik 'diktatör' tanımlaması

00:02 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset