?>

ABD'de kabine toplantısında Elon Musk ile Dışişleri Bakanı Rubio'nun tartıştığı iddia edil

New York Times (NYT) gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli danışmanı Elon Musk'ın, kabine toplantısında Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile tartıştığını iddia etti.

Dünya - 1 ay önce

Ankara

Kabine toplantısı hakkında bilgi sahibi kaynaklar, NYT gazetesine konuştu.

Kaynaklara göre toplantıda Musk, "kimseyi kovmadınız" diyerek Bakan Rubio'yu personel sayısını azaltmamakla suçladı.

Rubio ise Musk'ın dürüst davranmadığını belirterek, "alaycı bir tavırla" Dışişleri Bakanlığında "erken emekliliğe ayrılan 1500 kişinin" işten çıkarma olarak sayılıp sayılmadığını ve Musk'ın yeniden "işten çıkarma şovu" yapabilmesi için söz konusu kişileri tekrar işe almayı isteyip istemediğini sordu.

İkili arasındaki tartışma "rahatsız edici" şekilde uzadıktan sonra Trump, araya girerek "harika bir iş" çıkardığını söylediği Rubio'yu savundu.

Trump, Rubio'nun uğraşması gereken çok şey olduğunu ve sürekli seyahat ettiğini dolayısıyla herkesin birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Musk'ın "demir testere" yaklaşımından rahatsız olanlar var

Kabine yetkilileri, Musk'ın israf, dolandırıcılık ve suistimalleri azaltmak konusundaki çabalarını beğendiklerini dile getirse de onun "demir testere" yaklaşımından hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti.

Dünkü toplantı, Trump'ın, Musk hakkında artan şikayetleri dikkate aldığının bir işareti olarak değerlendirildi.

Toplantıda Trump, Hükümet Verimliliği Departmanının (DOGE) misyonunu desteklediğini ancak yaklaşımında biraz daha rafine olmasının zamanının geldiğini söyledi.

Trump ayrıca, artık sekreterlerinin yetkili olacağını, Musk'ın ekibinin ise sadece tavsiyelerde bulunacağını belirtti.

Haberde, toplantının ardından sosyal medyadaki paylaşımında Trump'ın, federal iş gücünü azaltma planının bir sonraki aşamasında "balta" yerine "neşter" ile yürüteceklerini belirtmesi, Musk'ın bu konudaki yaklaşımına bir gönderme olarak değerlendirildi.

Musk, Ulaştırma Bakanı Duffy ile de tartıştı

Kabine toplantısında ayrıca Musk ile Ulaştırma Bakanı Sean Duffy arasında da tartışma yaşandı.

Duffy, DOGE'nin, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) bünyesindeki hava trafik kontrol görevlilerini işten çıkarmaya çalıştığını belirterek, "Şu anda uğraşmam gereken çok sayıda uçak kazası var ve sizin adamlarınız benden hava trafik kontrol görevlilerini işten çıkarmamı istiyor." dedi.

Musk ise Duffy'nin iddiasını "yalanlayarak" Bakandan kovulanların isimlerini vermesini istedi.

Duffy, herhangi bir isim olmadığını çünkü bu çalışanların kovulmasını kendisinin engellediği söyledi.

Bu tartışmada da araya giren Trump, Duffy'ye bu görevlilerin "dahil" olması gerektiğini belirterek Massachusetts Teknoloji Enstitüsünden (MIT) insanları hava trafik kontrol görevlisi olarak işe alması tavsiyesinde bulundu.

Toplantı hakkında bilgi sahibi olan bir kişi, Musk'ın özellikle Rubio'ya yönelik öfkesinin odadakileri şaşırttığını söyledi. Bir başka kişi ise Musk'ın Duffy ve Rubio'ya yönelik tepkilerinin, birçoğu DOGE'den özel olarak şikayetçi olan diğer kabine üyelerini konuşmaktan caydırmış gibi göründüğünü aktardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Maarif Vakfı, Gambiyalı gençleri kaliteli eğitimle hayata hazırlıyor

2025-03-05 13:07 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

DEİK, Latin Amerika pazarında Türkiye'yi bekleyen yeni fırsatları tanıttı

2025-03-03 12:52 - Ekonomi

Zelenskiy: Avrupa'da birlik ve beraberlik uzun zamandır görülmemiş bir seviyede

2025-03-03 01:17 - Dünya

İsrail, Gazze Şeridi'ne insani yardım girişini durdurdu

2025-03-02 11:02 - Dünya

Galatasaraylı basketbolcu James Palmer, Türk basketbolundaki rekabetten memnun

2025-03-03 10:55 - Spor

ABD'deki Times Meydanı'nda bir araya gelen Müslümanlar teravih namazı kıldı

2025-03-03 07:52 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Suriye konulu istişarelerde, Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması gündeme getirildi

2025-03-04 10:58 - Gündem

Batılılar, Rusya ve Ukrayna halkından özür dilemeli! -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

2025-03-01 08:25 - En Son Yazılar

İsrail ordusu şubatta Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait 140'tan fazla yapıyı yıktı

2025-03-03 22:53 - Dünya

Bolivya'da otobüsün minibüsle çarpışması sonucu 25 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

2025-03-03 21:33 - Dünya

İlgili Haberler

İngiltere, elektrikli araç üreticilerine yönelik kurallarını yumuşattı

17:57 - Dünya

Mercedes-Benz'in satışları ilk çeyrekte Çin ve Avrupa’da zayıflayan taleple yüzde 7 düştü

17:53 - Dünya

Gazze'de öldürülen gazeteciler için televizyon ekranlarını bir dakika karartma çağrısı

17:43 - Dünya

İsrail ordusu 21 günde Gazze'de 500'den fazla çocuğu öldürdü

17:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Japonya Başbakanı İşiba ile tarife konusunu görüştü

17:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye ile Özbekistan işbirliğinde Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesi faaliyete geçti

18:17 - Gündem

İzmir'de işten çıkarılan belediye işçilerinden CHP Genel Merkezi'ne yürüme kararı

18:12 - Gündem

Bakan Bayraktar, ABD-Türkiye İş Konseyi heyetiyle görüştü

18:07 - Ekonomi

Adalet Bakanı Tunç: Hukuka saygı göstermesini özellikle tavsiye ederiz

18:03 - Gündem

İngiltere, elektrikli araç üreticilerine yönelik kurallarını yumuşattı

17:57 - Dünya