?>

ABD'de İda Kasırgası mağdurları federal yardımların gecikmesinden şikayetçi

ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerini vurarak can ve mal kaybına sebep olan İda Kasırgası’nın üzerinden bir haftadan fazla bir zaman geçmesine rağmen afetzedeler kendilerine verilen yardım sözünün hala yerine getirilmemesini eleştirdi.

Dünya - 3 yıl önce

New York

New Jersey eyaletinin Bergen ilçesinde etkili olan kasırgada su basan evini boşaltmak zorunda kalan Veteriner Hekim Günsu Öcal, bir hafta geçmesine rağmen herhangi bir yardım alamadığını, bu süre zarfında akrabalarının evine geçici kaldığını belirtti.

AA muhabirine 1 Eylül gecesi Hackensack kentindeki evinde yakalandığı kasırgada ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Türk vatandaşı Öcal, "O gece oturmuş Türk dizisi seyrediyordum. Sel uyarısından haberim olmadığı için önlem alacak vaktim olmadı. Dairem giriş katında olduğundan yağmur suları yarım saatte 1 metreye yükseldi. Baktım boğulacağım üst kattaki komşuya sığındım. Eşyalarımın çoğu kullanılmaz durumda." dedi.

1969’da veterinerlik doktorası için ABD’ye geldiğini ve 50 seneyi aşkındır yaşadığı ülkede ilk defa böyle bir felaketle karşılaştığını belirten Öcal, sel sularının, yaşadığı sitenin bahçesini göle çevirdiğini, polis ve itfaiye ekiplerinin botla gelerek kendisini kurtardığını söyledi.

"Hala hasar tespiti için yetkilileri bekliyoruz"

Günsu Öcal, 1987’den bu yana yaşadığı New Jersey’in tarihinde bu denli can ve mal kaybının yaşandığı bir doğal afete şahit olduğunu ifade etti.

Öcal, hasar tespiti için bir haftadır Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) yetkililerini beklediklerini, bugün geleceklerini söylemelerini rağmen kimsenin kendisiyle irtibata geçmediğini kaydetti.

Emekli maaşıyla geçindiğini söyleyen Öcal, "Geçici konaklama ve diğer masraflar için herhangi bir yardım yapılmadı. Otel parasını cebimizden ödeyecekmişiz. İmkansız. Allah’tan akrabalarım vardı, onlarda kalıyorum." diye konuştu.

"Şu an kalacak evim yok, yiyecek yardımı bile yapılmadı"

Hackensack kentinde dairesi sular altında kalan Amerikalı afetzede James Arona da çok kızgın olduğunu, yaşadıkları felaket karşısında yetkililerden gereken ilgi ve yardımı göremediklerini ifade etti.

53 yaşında olduğunu ve bugüne kadarki birikiminin "harabeye döndüğünü" belirten Arona, "Yepyeni arabam tamamen su altında kaldı. Şu an yatacak evim yok. Otel parası vermiyorlar. Yiyecek yardımı bile yapılmadı." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın yaşadığı kenti felaket bölgesi ilan etmesine rağmen yardımın gecikmesinden şikayetçi olan Arona, "FEMA’yı bekliyoruz. Bugün saatlerce bizi bekletti. Geleceğiz dedikleri halde gelmediler. Yedi blok ötede eyalet meclis üyesi oturuyor. Dün geleceğini söylemişti, hala kimsenin yüzünü göremedik." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avustralya'da Kovid-19'dan 13 kişi daha hayatını kaybetti

2021-09-03 11:31 - Dünya

Fenerbahçe'nin yeni transferi Max Meyer, forma giymeye hazır

2021-09-05 19:17 - Spor

Üniversite öğrencilerinin tasarladığı 'Savaşan İHA' TEKNOFEST'te havalanacak

2021-09-03 15:46 - Teknoloji

'Türkiye ve Kongo arasındaki iş birliği ve dostane ilişkiler daha da güçlenecektir'

2021-09-07 23:36 - Siyaset

Okullarda enfeksiyon zincirine karşı 'sınıfların sürekli havalandırılması' uyarısı

2021-09-05 15:37 - Sağlık

Konya'daki Hitit su anıtı tarihi ve mimarisiyle ilgi çekiyor

2021-09-04 15:26 - Kültür Sanat

Diyarbakırlı öğretmenin dükkandan dönüştürdüğü okuma salonu öğrencileri başarıya taşıdı

2021-09-09 18:51 - Çevre-Hayat

Tava ciğerinin garnitürü Karaağaç acı biberinin kurutma süreci başladı

2021-09-05 14:46 - Kültür Sanat

New York uyarılara rağmen Ida Kasırgası'na hazırlıksız yakalandı

2021-09-03 21:21 - Dünya

Türkiye'nin sıvılaştırılmış doğal gaz ithalatında sert düşüş

2021-09-06 14:56 - Ekonomi

İlgili Haberler

Amerika'da yaşayan Suriyeli bilişim mühendisleri, Şam'da öğrenciler ve sektör çalışanlarıyla buluştu

23:47 - Dünya

Macaristan Başbakanı Orban, dışarıdan destekli bazı STK'lerin hükümeti devirmeye çalıştığını söyledi

23:46 - Dünya

ABD, düzensiz göçmenleri engellemek için Meksika sınırına yaklaşık 1500 asker daha gönderecek

01:47 - Dünya

ABD'den İsrail'e 7,4 milyar dolarlık yeni silah satışına onay

01:42 - Dünya

İsrail saldırısında öldürülen Kassam Tugayları Komutan Yardımcısı Mervan İsa toprağa verildi

01:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Sağlık Bakanlığından "ölmüş bir vatandaşın taburcu edildiği" iddiasına ilişkin açıklama

02:03 - Gündem

İstanbul merkezli DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 33 şüpheli tutuklandı

01:58 - Gündem

Narin Güran cinayeti davasında sanık Salim Güran'ın avukatından istinaf başvurusu

01:52 - Gündem

ABD, düzensiz göçmenleri engellemek için Meksika sınırına yaklaşık 1500 asker daha gönderecek

01:47 - Dünya

ABD'den İsrail'e 7,4 milyar dolarlık yeni silah satışına onay

01:42 - Dünya