?>

ABD'de Ermeni terör örgütünün şehit ettiği diplomat Orhan Gündüz Boston'da anıldı

ABD'de, Türkiye'nin Boston Fahri Başkonsolosu olarak görev yaptığı sırada, 39 sene önce Ermeni terör örgütü tarafından şehit edilen diplomat Orhan Gündüz için, şehit edildiği noktada ve kabri başında anma programı düzenlendi.

Dünya - 4 yıl önce

New York

ABD'nin Boston şehrinde, Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları (JCAG) tarafından 1982 yılında şehit edilen Türkiye Fahri Başkonsolosu Orhan Gündüz, Somerville'deki evinin önünde arabasına binerken vurulduğu sokakta ve Forest Hill'deki mezarı başında anıldı.

Boston Başkonsolosluk görevlileri ve Türk Amerikan toplumunun katıldığı anma programında konuşan Boston Başkonsolosu Ceylan Özen Erişen, Gündüz'ün hayatına dair bilgilendirmede bulundu ve bir diplomata yapılan bu menfur saldırının hak ve adaletle hiçbir şekilde bağdaşamayacağını dile getirdi.

Erişen, "Bir diplomatın saldırıya uğraması, temsil ettiği değerler bakımından, şahsına değil taşıdığı tüm değerlere yapılan bir saldırıdır. Bu değerler, barış ve halklar arasında uyuma yönelik değerlerdir. Eskiden terör unsurları kullanılarak gerçekleştirilen bu saldırılar, günümüzde siyasi faydacılık şeklinde devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Şehit diplomatın suikaste uğradığı yol kenarında, saldırının gerçekleştiği saat olan 18.30'da yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından hain saldırının gerçekleştiği noktaya çiçekler bırakıldı.

Kovid-19 salgınına rağmen yoğun katılım gerçekleşti

Şehit diplomat Orhan Gündüz'ün anma programlarına, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yoğun katılım gerçekleşirken, Türk Amerikan toplumu, şehit diplomatın Ermeni terörü tarafından katledilişini kınayan mesaj ve görselleri sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaştı.

Boston Başkonsolosu Ceylan Özen Erişen, Kovid-19 kısıtlamalarına rağmen, anma programlarına kalabalık bir katılım gerçekleşmesinin, "soykırım iddialarının Amerikan siyasetinin en üst seviyesinde dillendirildiği bir dönemde anlamlı olduğunu" söylerken, Boston ve çevre eyaletlerde yaşayan Azerbaycan vatandaşlarının törene katılmasından dolayı ayrıca mutluluk duyduklarını belirtti.

Gündüz, Forest Hill Müslüman Mezarlığı'ndaki kabri başında da anılırken, Diyanet İmam Buhari Camii Din Görevlisi Ömer Faruk Ünal önderliğinde, Ermeni terör örgütlerinin hedefi olan tüm şehit diplomatlar için kuran tilaveti okundu ve dua edildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sanofi’nin Girişimcilik Programı ‘PharmUp’ın yeni dönem katılımcıları belli oldu

2021-04-28 14:04 - Yerel haber-Şirket Haber

Sağlık Bakanlığınca acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyan bebekler özel ambulanslarla taşınıyor

2021-05-04 19:56 - Sağlık

Borusan Sanat, çevrim içi yayınladığı ücretsiz konser kayıtlarıyla müzikseverlerle buluşuyor

2021-05-04 16:17 - Magazin

YPG/PKK'lı teröristler tecavüz ettikleri 17 yaşındaki kızı canlı bomba olmaya zorladı

2021-05-02 16:26 - Dünya

Küresel piyasalar enflasyon endişesiyle satıcılı seyretti

2021-05-01 15:49 - Dünya

Gaziantep Valiliğinden biber gazlı müdahaleye ilişkin açıklama: İlgili personel açığa alınmıştır

2021-05-04 01:02 - Gündem

ABD'de Ermeni terör örgütünün şehit ettiği diplomat Orhan Gündüz Boston'da anıldı

2021-05-05 12:26 - Dünya

Ak Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonları'ndan büyüyen şirketlere 1 milyar TL yatırım

2021-05-03 17:11 - Yerel haber-Şirket Haber

Anadolu Efes, Real Madrid'i 88-83 yenerek Dörtlü Final'e yükseldi

2021-05-05 02:43 - Gündem

Bakan Varank, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nda “mobilite“ çağrısına çıkıldığını duyurdu

2021-05-04 13:46 - Ekonomi

İlgili Haberler

Trump, Filistinlilerin Gazze'den ayrılmaktan başka seçeneklerinin olmadığını savundu

01:07 - Dünya

Alphabet'in geliri ve karı geçen yılın son çeyreğinde arttı

01:02 - Dünya

İsrail, 21 Ocak’tan bu yana Batı Şeria'nın kuzeyinde 5 bin Filistinli aileyi göç ettirdi

00:57 - Dünya

Zelenskiy, Ukrayna'nın maden sektörüne müttefiklerden yatırım çekmeye açık olduklarını belirtti

00:38 - Dünya

Trump, ABD'yi UNRWA ve BM İnsan Hakları Konseyinden geri çekti

23:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, Filistinlilerin Gazze'den ayrılmaktan başka seçeneklerinin olmadığını savundu

01:07 - Dünya

Alphabet'in geliri ve karı geçen yılın son çeyreğinde arttı

01:02 - Dünya

İsrail, 21 Ocak’tan bu yana Batı Şeria'nın kuzeyinde 5 bin Filistinli aileyi göç ettirdi

00:57 - Dünya

Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin soruşturmada 2 şüpheli gözaltına alındı

00:52 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı, İsveç'teki okul saldırısında hayatını kaybedenler için taziye diledi

00:43 - Gündem