?>

ABD bu kitabı konuşuyor

Watergate skandalını ortaya çıkararak Nixon’un istifa etmesine yol açan gazeteci Bom Woodward’un 11 Eylül’de yayımlanması planlanan ‘Korku: Başkan Trump Beyaz Sarayda’ isimli kitabında başkan için ağır ithamlarda bulunuluyor.

Dünya - 6 yıl önce

Kitapta, üst düzey yardımcıların Başkan Trump’ın imzalamasını engellemek için hassas dosyaları gizledikleri iddiası yer aldı. Üst düzey yardımcıların Başkan için “aptal” ve “yalancı” dedikleri belirtildi. Donald Trump, kitapla ilgili attığı twitte ise, “Woodward’ın kitabı James Mattis (Savunma Bakanı) ve (Beyaz Saray Genel Sekreteri) John Kelly. Tarafından yalanlandı. Onlardan nakledilen sözler ve diğer hikayeler uydurma" dedi. Başkan Trump, Adalet Bakanı Jeff Sessions için “geri zekalı, aptal güneyli” tanımlaması yaptığı iddialarını da reddederek kitabın sahte kaynaklara dayalı uydurma hikayelerden oluştuğunu söyledi. Savunma Bakanı Mattis ise, kitabı, “Hayali geniş birinin uydurmaları olduğunu kitapta yer alan başkan için söylediğim iddia edilen aşağılayıcı sözler benim tarafımdan hiçbir zaman söylenmemiştir” dedi.

KİTAPTAKİ İDDİALAR

Kitapta, önceki ve halen görevde olan bazı yardımcıların, başkanın imzalamaması için sazı hassas dosyaları başkanın masasından uzak tuttuklarını veya başkanı ikna etmek için farklı faaliyetlerde bulunduklarını söyledikleri yer aldı.

Kitapta başkanın Suriye Devlet Başkanı Esad’a karşı suikast düzenlenmesini istediği iddiası yer aldı. Trump’ın Savunma Bakanı Mattis’i arayarak Esad’ı kastederek "Girelim içeriye öldürelim bunu” söylediği belirtildi. Kitapta Mattis’in bunu kabul ettiği, ancak telefonu kapattıktan sonra yanındaki üst düzey yardımcısına tabi bunu yapamayacağız, daha ölçülü davranacağız ifadesi yer aldı.

Kitapta Mattis’in Trump için dış ilişkileri anlamada 10 - 11 yaşlarında beşinci altıncı sınıf öğrencisi kadar anlayışı olduğunu söylediği yer aldı.

Woodward kitabında, Trumap’ın Ekonomi konusunda başdanışmanı Gary Cohn ve Beyaz Saray Genel Sekreteri Rob Porter’ın bazı dosyaları başkanın masasından uzak tuttuklarını söyledikleri yer aldı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

2 bin 800 yıllık savaşçı miğferi paha biçilemiyor

2018-09-04 13:17 - Gündem

Ayda 9 bin TL’ye çalıştıracak işçi bulamıyor

2018-09-04 13:17 - Gündem

Çin'den 'Afganistan yalanlaması'

2018-08-30 01:02 - Dünya

Tekirdağ kültür merkezine kavuşuyor

2018-09-02 14:02 - Kültür Sanat

'Esed İdlib'e düşünmeden saldırmamalı'

2018-09-04 10:32 - Dünya

Festival alanına paraşütle indi

2018-09-03 00:32 - Kültür Sanat

'İdlib'e saldırı Suriye için felaket olur'

2018-08-31 19:22 - Dünya

Son dakika... Fenerbahçe, Beşiktaş ve Akhisarspor'un rakipleri belli oldu

2018-08-31 18:47 - Spor

Tekvandonun şampiyon ikizleri gözünü Avrupa'ya dikti

2018-09-03 17:02 - Spor

'Bir rüyayı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum'

2018-08-31 19:57 - Spor

İlgili Haberler

İsrail basınına göre, "Gazze'nin devralınması Trump'ın kendi fikriydi"

17:13 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

17:07 - Dünya

Almanya: Gazze tıpkı Batı Şeria ve Doğu Kudüs gibi Filistinlilere aittir

16:08 - Dünya

Afrika Madencilik Yatırımları Konferansı sektörün önde gelen temsilcilerini buluşturuyor

15:48 - Dünya

Pentagon, Suriye'deki ABD askerlerini çekme planları hazırlıyor

15:38 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail basınına göre, "Gazze'nin devralınması Trump'ın kendi fikriydi"

17:13 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

17:07 - Dünya

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi'ne başvurular başladı

17:02 - Gündem

Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bu yana 938 deprem meydana geldi

16:57 - Gündem

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi

16:52 - Gündem