?>

ABD Başkanı Trump, plastik pipet kullanımına geçilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, yeniden plastik pipet kullanımına geçilmesine yönelik kararnameyi imzaladı.

Ekonomi - 2 ay önce

Ankara

Beyaz Saray'da kararnameyi imzaladığı sırada gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, Eski ABD Başkanı Joe Biden döneminde kağıt pipet kullanımının yaygınlaştırılmasını eleştirdi.

"Tekrardan plasik pipet kullanacağız. Bu şeyler (kağıt pipetler) işe yaşamıyor." ifadesini kullanan Trump, birçok kez kağıt pipet kullandığını ancak çabucak "bozulduklarını" kaydetti.

Trump, "Özellikle sıcak içeceklerde, dakikalar hatta saniyeler içinde eriyorlar. Bu yüzden plastik pipetleri yeniden kullanmaya başlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kararnamede, "insan sağlığına zarar verebilecek kimyasalları içeren kağıt pipetlerin üretimi plastik pipetlere göre daha maliyetli" olduğu ifade edildi.

Kağıt pipetlerin "plastik poşetlerle" muhafaza edildiği belirtilen kararnamede, bu yüzden kullanım amacındaki "çevresel etki" argümanının boşa düştüğü kaydedildi.

Öte yandan kararnamede, kamu kurumlarında kağıt pipetler yerine plastik pipetlerin kullanılması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği talimatı verildi.

ABD, Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmişti

20 Ocak'ta ikinci defa ABD Başkanlığı koltuğuna oturan Donal Trump, görevdeki ilk gününde eski Başkan Joe Biden döneminde ABD'nin yeniden taraf olduğu Paris İklim Anlaşması'ndan ayrılacağını bildirmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, 28 Ocak'ta yaptığı açıklamada, ABD'nin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e mektup göndererek Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararını resmi olarak ilettiğini bildirmişti.

Böylece, Trump ABD'yi iki başkanlık döneminde de söz konusu anlaşmadan çekmişti.

Biden yönetimi, 2027 yılına kadar gıda hizmetlerinde, etkinliklerde ve paketleme sektöründe, 2035 yılına kadar da kamusal alanlarda plastik pipetler de dahil olmak üzere tek kullanımlık plastiklerin aşamalı olarak kaldırılması politikasını hayata geçirmişti.

Paris İklim Anlaşması, taraf ülkelerin iklim değişikliği ile mücadele etmesi ve çevreyi korumaya yönelik politikaları benimsemesini öngörüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya’da AfD Eş Genel Başkanı Chrupalla: Çifte vatandaşlığı genel olarak sorunlu buluyoruz

2025-02-10 23:32 - Dünya

Beşiktaş'ın prensipte anlaştığı Kolombiyalı futbolcu Elan Ricardo, İstanbul'a geldi

2025-02-11 09:43 - Spor

İsrail'in çekilmesinin ardından köyüne dönen Filistinli kadın, evinin enkazına yanaşamıyor

2025-02-10 21:22 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin halkına ikinci bir Nekbe yaşatmaya kimsenin gücü yetmez

2025-02-10 12:17 - Siyaset

Sivas'ta otobüsün tıra arkadan çarptığı kazada 25 kişi yaralandı

2025-02-06 09:17 - Asayiş

Giresun ve Konya'da eğitime bir gün ara verildi

2025-02-05 10:33 - Eğitim

Sivas’ta 3 puan Beşiktaş’ın

2025-02-08 22:37 - Spor

Çaykur Rizespor'da Hadziahmetovic ile yollar ayrıldı

2025-02-09 17:33 - Spor

Galatasaray, Mario Lemina ve kulübü ile transfer görüşmelerine başlandığını duyurdu

2025-02-05 17:42 - Spor

Sipay Bodrum FK, Onvo Antalyaspor'u mağlup etti

2025-02-05 22:38 - Spor

İlgili Haberler

Ticaret Bakanı Bolat, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile bir araya geldiklerini bildirdi

17:07 - Ekonomi

Yılın ilk iki ayında Türkiye'ye yaklaşık 2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldi

16:48 - Ekonomi

OPEC'in ham petrol üretimi martta günlük 78 bin varil azaldı

16:44 - Ekonomi

BM: Karşılıklı tarifeler kırılgan gelişmekte olan ülkeleri kapsamamalı

14:28 - Ekonomi

Bakan Işıkhan'dan "Açık İş İstatistikleri Araştırması"na ilişkin paylaşım

13:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşı için Biden ve Zelenskiy'i suçladı

18:33 - Dünya

ABD'li müzik grubu Green Day, Hz. İsa'ya yazılan şarkıyı Filistinli çocuklar için uyarladı

18:27 - Dünya

Emine Erdoğan'a Küresel Donörler Forumu'ndan "En İyi Kadın Lider Ödülü"

18:07 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Konya merkezli FETÖ operasyonuna ilişkin açıklama

17:42 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile telefonda Suriye ve Gazze'yi görüştü

17:38 - Gündem