?>

ABD Başkanı Donald Trump, Roma’da

Başkan Trump, Vatikan ve İtalya'daki resmi temasları için akşam saatlerinde Roma’ya geldi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

ROMA

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald J. Trump, çıktığı ilk yurtdışı gezisinin üçüncü ayağında, Vatikan ve İtalya'da resmi temaslarda bulunmak üzere bugün başkent Roma'ya geldi.

Trump, yurt dışı gezisinin ikinci ayağı olan İsrail ve Filistin’deki temaslarını tamamladıktan sonra bu akşam yerel saatle 18.30 sularında Airforce One uçağıyla Roma Uluslararası Leonardo Da Vinci Havalimanına indi.

Trump ve eşi First Lady Melania Trump’ı, İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, havaalanında karşıladı.

Trump ve eşi, buradan konaklayacakları ABD’nin Roma Büyükelçiliği Rezidansı Villa Taverna’ya geçti.

Bugün için bir resmi programı bulunmayan Trump’ı, yarın yoğun bir temas trafiği bekliyor.

Dünyanın gözü Papa-Trump buluşmasında

Başkan Trump, yarın sabah ilk olarak Katoliklerin Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile özel bir görüşme gerçekleştirecek.

Trump, Vatikan Devlet Sekreteri Pietro Parolin ile görüştükten sonra Vatikan yerleşkesi içindeki ünlü Sistine Şapeli’ni gezecek.

Donald Trump’ın, başkan adaylığı döneminde polemiğe girmekten kaçınmadığı Papa ile yarınki görüşmesi, uluslararası kamuoyunun büyük merakla beklediği bir buluşma olarak öne çıkıyor.

İkilinin, başta iklim değişikliği ve göçmenler konularında birbirine zıt görüşlere sahip olması ve bu konularda daha önce medya aracılığıyla sert şekilde atışmaları görüşmeye olan ilgiyi arttırıyor.

Papa Franciscus, Trump’ı başkanlık kampanyasında ilk kez dile getirdiği Meksika sınırına duvar örme fikrinden ötürü “Duvarlar örmeyi düşünen biri Hıristiyan olamaz” sözleriyle eleştirmişti.

Papa, son olarak Amerikan ordusunun nükleer olmayan en güçlü bombasına “Tüm bombaların anası” diye adlandırmasına, “Bir bombaya ‘Tüm bombaların anası’ denmesinden utanç duyuyorum. Anne hayat verir, bu ise ölüm getiriyor ve biz bu aygıta anne diyoruz?” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Başkan seçildikten sonra Papa ile polemiğe girmekten kaçınan Trump, adaylık döneminde bir dini liderin, başkasının inancını sorgulamasının utanç verici olduğunu söyleyerek Franciscus'a yanıt vermişti.

Vatikan’ın ardından İtalya

Vatikan’daki temaslarının ardından Trump, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir araya gelecek. ABD Başkanı, Mattarella ile görüşmesinin ardından ABD Büyükelçiliği Rezidansına geçecek ve burada İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni’yi kabul edecek.

Başkan Trump’ın resmi görüşmeleri devam ederken eşi Melania Trump da Bambino Gesu Çocuk Hastanesine özel bir ziyarette bulunacak.

ABD Başkanı ve beraberindekiler yarın akşam saatlerinde NATO Liderler Zirvesi için Brüksel’e hareket edecek. Trump, NATO zirvesinin ardından G7 liderler zirvesi için bir kez daha İtalya’ya gelecek ve Sicilya’da düzenlenecek olan zirveye katılacak.

Bu arada, Trump'ın Roma'daki yoğun görüşme trafiği sebebiyle başkentteki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, başkanın kullanacağı yollar üzerinde kırmızı bölgeler ilan edilerek, önceden trafiğe kapatılacak.

Muhabir: Barış Seçkin

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ruanda'da halk güven içinde yaşıyor

2017-05-19 14:37 - Dünya

THY Euroleague - Real Madrid: 70 - CSKA Moskova: 94

2017-05-22 00:07 - Spor

Göz bebekleriyle komut verilen tekerlekli sandalye geliştirildi

2017-05-21 15:22 - Çevre-Hayat

Yahudi yerleşimciler bir Filistinlinin aracını ateşe verdi

2017-05-19 14:58 - Genel

Kafirin belini kırmaya gittik! (IDEF 2017 vLog)

2017-05-20 00:17 - Teknoloji

Alman milletvekilleri Türkiye'yi ziyaret edecek

2017-05-23 18:07 - Dünya

Mark Zuckerberg, bir sonraki ABD başkanı olabilir! Bahisler açıldı...

2017-05-17 05:57 - Medya

'Müzelere internetten ziyaret oranı yüzde 43'

2017-05-24 01:52 - Kültür Sanat

'998 gün sonra 'nerede kalmıştık' diyerek bir aradayız'

2017-05-21 19:01 - Genel

'O bizi kimseye muhtaç etmedi'

2017-05-20 19:42 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Beyaz Saray: Kanada'nın Ontario eyaletinin, ABD'ye elektriği kesmesinin ciddi sonuçları ol

11:03 - Dünya

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde Filistinlilere ait evi havaya uçurdu

10:58 - Dünya

Kolombiya'nın Cauca bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda 5 asker öldü

10:37 - Dünya

ABD, 2025 için petrol fiyatı tahminini aşağı yönlü revize etti

09:56 - Dünya

ABD, Suriye’nin kuzeydoğusunun entegrasyonunu öngören anlaşmayı memnuniyetle karşıladı

09:35 - Dünya

Günün Manşetleri

Beyaz Saray: Kanada'nın Ontario eyaletinin, ABD'ye elektriği kesmesinin ciddi sonuçları ol

11:03 - Dünya

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde Filistinlilere ait evi havaya uçurdu

10:58 - Dünya

EPDK, PALGAZ Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 10 milyon lira ceza verdi

10:52 - Ekonomi

Türk firmaları uydu sektörünün en büyük fuarında ürünlerini vitrine çıkardı

10:38 - Ekonomi

Kolombiya'nın Cauca bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda 5 asker öldü

10:37 - Dünya