?>

Abbas'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlamlı davet

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı '"2018 Kudüs İslam Dünyası Gençlik Başkenti" programı onursal konuğu olması için davet ettiği bildirildi.

Gündem - 7 yıl önce

İSTANBUL

Filistin Gençlik ve Spor Bakanı Jibril Rajoub, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) ile hayata geçirdiği "2018 Kudüs İslam Dünyası Gençlik Başkenti" programı kapsamında, ev sahibi sıfatıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir davet mektubu yazdığını belirtti.

Rajoub, Abbas'in davet mektubunda Erdoğan'a İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı sıfatıyla, Kudüs için almış olduğu inisiyatif ve uluslararası arenada göstermiş olduğu samimi destekten dolayı teşekkürlerini dile getirdiğini vurguladı.

Rajoub, "Mahmut Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, önceki ay İstanbul'da Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kudüs Zirvesi kararlarının uygulamasında önemli rolü olan '2018 Kudüs İslam Dünyası Gençlik Başkenti' programına 'Onursal Başkan' olmaya davet etti. Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı İKGF-Dİ'nin, bütün süreç boyunca Kudüs konusunda gösterdiği hassasiyet ve destekten dolayı teşekkürlerini iletti." diye konuştu.

Forum 6 Şubat'ta gerçekleşecek

İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) bağlı İstanbul Merkezli Uluslararası Kuruluş olan İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Forumu (İKGF-Dİ) ve Filistin Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen "Kudüs 2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti" programı açılış töreni 6 Şubat'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ev sahipliğinde ve İİT üye ülke Gençlik ve Spor Bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Muhabir: Gülsüm İncekaya

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Adalet Bakanı Sessions Rusya soruşturmasında ifade verdi

2018-01-24 02:32 - Dünya

'Önceliğimiz mali sorunları mümkün olduğunca çözmek'

2018-01-23 22:32 - Spor

'Komutanlar bana danışmadan gemi kaldıramaz'

2018-01-25 12:47 - Gündem

Galatasaray Başkanı Cengiz'den 'teşekkür' mesajı

2018-01-25 17:05 - Spor

Reyhanlı saldırılara karşı tek yürek

2018-01-22 16:52 - Genel

8 koldan hilal taktiği

2018-01-24 17:27 - Gündem

Özyurtlar Holding eğitim desteğini sürdürüyor

2018-01-19 17:27 - Eğitim

Fiat'tan ocak ayı kampanyası

2018-01-19 17:23 - Ekonomi

Samsunspor’a dev destek

2018-01-26 03:02 - Spor

Terör yandaşlarından sosyal medyada üç yalan daha

2018-01-23 18:46 - Medya

İlgili Haberler

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

00:46 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

01:53 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı, İsveç'teki okul saldırısında hayatını kaybedenler için taziye diledi

00:43 - Gündem

Şırnak'ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan asker için tören düzenlendi

23:58 - Gündem

DMM, "İsrail'in ürettiği UTTS çipinin araçlara takılacağı" iddiasını yalanladı

23:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

01:53 - Gündem

ABD'nin kripto çarı Sacks "Bitcoin rezervi" fikrinin değerlendirileceğini söyledi

01:47 - Dünya

Trump "İran'a maksimum baskı" politikasını yeniden hayata geçiriyor

01:43 - Dünya

Trump, Filistinlilerin Gazze'den ayrılmaktan başka seçeneklerinin olmadığını savundu

01:07 - Dünya

Alphabet'in geliri ve karı geçen yılın son çeyreğinde arttı

01:02 - Dünya