?>

'AB'nin eski ve dışa kapalı bir yapı olmasını istemiyorum'

Fransız yapımcı Osouf, yıllar önce Türkiye Avrupa Birliği'ne girmek istediğinde bunu gerçekten desteklediğini belirterek, "AB'nin eski ve dışa kapalı bir yapı olmasını istemiyorum" dedi. - Anadolu Ajansı

Kültür Sanat - 8 yıl önce

İSTANBUL - HİLAL UŞTUK

9. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri'nin açılış filmi "Fransız Olamayacak Kadar Siyah"ın yapımcısı Valerie Osouf, "Film, Fransa'nın ırksal ayrımcılığını sorguluyor. Fransa'da insanların ten rengine bağlı olarak ayrım yapılmaması gerekiyor çünkü bir Fransız vatandaşı, diğer bütün Fransızlarla aynı eşit haklara sahiptir. Ancak gerçek bundan daha farklı." dedi.

Belgesel ödüllerinin açılış gecesinde yaptığı konuşmada, Fransa'nın sınırda kapısını çalan 70 bin insana kapısını açmazken, Türkiye'nin 4 milyon mülteciye kucak açan ülke olduğunu söyleyerek dikkati çeken Osouf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa gibi ülkelerin insanlara ders verdiğini ancak bu insani değerleri kendilerinin uygulamadığını dile getirdi.

Osouf, Türkiyeye ilk kez geldiğini ve İstanbul'da çok kısıtlı bir zaman geçirdiğini kaydederek, bu nedenle İstanbul ve Türkiye hakkında çok fazla yorum yapamadığını söyledi.

Türkiye'nin, kültürel çeşitlilik açısından harika bir örnek olduğuna işaret eden Osouf, şunları aktardı:

"Bilmediğim bir yer hakkında kesin görüşlere sahip olan biri değilim. Çünkü anlatılan ile yaşanılan arasındaki farkı iyi bilirim. Toplumdaki yerinize bağlı olarak, yapılan yorumlar arasında büyük farklılıklar olabilir. Bu nedenle de Türkiye ile ilgili bir ön yargım kesinlikle yok. Bir Avrupalı olarak, yıllar önce Türkiye Avrupa Birliği'ne girmek istediğinde bunu gerçekten desteklemiştim. Çünkü AB'nin eski ve dışa kapalı bir yapı olmasını istemiyorum. Duvarlar örmek yerine köprüler inşa etmesi gerektiğini düşünüyorum."

Yapımcı Osouf, Fransızların tek bir görüş etrafında toplanan bir toplum olmadığının altını çizerek, "Fransızlar, birbirinden çok farklı düşüncelerle kendilerini ifade eder. Almanya'daki kadar olmasa da Fransa'da da Türkiye'den gelmiş ya da Türk asıllı Fransızlardan oluşan bir Türk toplumu yaşıyor. Ben, açık fikirli sanatçılar, yazarlar, yönetmenlerden oluşan bir çevrede yaşıyorum. Bizler de toplumun çoğunluğuyla benzer şekilde düşünmüyoruz." diye konuştu.

"TRT Belgesel Ödülleri gerçekten çok iyi organize edilmiş"

Dün akşam sona eren TRT Belgesel Ödülleri etkinliğine de değinen Osouf, festivalin oldukça iyi organize edildiğini ve çok iyi filmlere yer verildiğini söyledi.

Valeri Osouf, festival programından da oldukça etkinlendiğini aktararak, "TRT Belgesel Ödülleri'nin harika olduğunu düşünüyorum. Gerçekten çok iyi organize edilmiş. Filmler, katılanlar, çalışanlar, hepsi gerçekten çok etkileyici insanlar ve programdaki film seçimi gerçekten çok üst düzey ve oldukça güzel." dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün ABD ile ilişkisi tanık beyanlarında

2017-05-15 21:57 - Gündem

Orgeneral Akar Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğini ziyaret etti

2017-05-11 20:27 - Gündem

PKK mağarasından Rus füzesi çıktı

2017-05-10 22:37 - Gündem

Londra'da yapılan Somali Konferansı sona erdi

2017-05-12 00:12 - Dünya

Japon Osaka kızına yapılan iyiliği unutamadı

2017-05-16 03:42 - Gündem

Başkent’te silahlı saldırı - 12 Mayıs

2017-05-13 01:22 - Asayiş

Almanya'da eyalet seçim sonuçları Merkel'in gücünü artırdı

2017-05-15 17:52 - Dünya

Suriyeli genç serinlemek için girdiği kanalda boğuldu

2017-05-11 23:52 - Asayiş

Kolombiya'da ELN'nin kaçırdığı 8 kişi serbest bırakıldı

2017-05-10 10:12 - Dünya

4. İslami Dayanışma Oyunları yarın başlıyor

2017-05-11 15:27 - Spor

İlgili Haberler

Kitap kurdu emekli öğretmen 71 yıldır okuma tutkusunu sürdürüyor

13:17 - Kültür Sanat

Çorum şehir merkezinin çehresi 'Tarihi Kent Meydanı Projesi' ile değişiyor

14:58 - Kültür Sanat

İtalya'da Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Renk Renk Anadolu' defilesi düzenlendi

09:28 - Kültür Sanat

Gaziantep'in geleneksel kutnu kumaşı Rusya'da tanıtıldı

08:16 - Kültür Sanat

Senegal Cumhurbaşkanı'nın eşi, TİKA'nın desteklediği el sanatları merkezini gezdi

20:07 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Türk zırhlı araçları Estonya'ya güç kattı

22:28 - Ekonomi

Irak'ta 4,8 büyüklüğünde deprem

22:22 - Dünya

Ukrayna, ABD'nin "30 günlük acil ateşkes" teklifini kabul etmeye hazır olduğunu açıkl

22:17 - Dünya

Türkiye Diyanet Vakfından Etiyopya'da 35 bin ihtiyaç sahibine ramazan yardımı

21:22 - Gündem