?>

86 yaşındaki İsmail amca, gönül verdiği hüsn-i hat ile tablolar yapıyor

Bir kazaya karıştığı iddiasıyla girdiği hapishanede 40 günde Kur'an-ı Kerim'i öğrenen İsmail Karaca, gönül verdiği hüsn-i hat ile 86 yaşında yazılar yazıp tablolar yapıyor

İslam-Hayat - Ramazan 1446 - 1 ay önce

Kayseri

Kentteki fabrikalarda bir süre çalışan daha sonra Avrupa'ya işçi olarak giden ve 12 yıl gurbette kalan Karaca, günlerini değerlendirmek için gittiği Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ'nin (KAYMEK) pekçok kursuna katılarak sertifika aldı.

Ebru, Osmanlıca ve Arapçanın yanı sıra aşçılık, pastacılık, girişimcilik, fidan aşılama gibi kurslara da katılan Karaca, 78 yaşında başladığı hüsn-i hata ise gönülden bağlandı.

Kovid-19 salgını döneminde el yazması Kur'an-ı Kerim yazan Karaca, 1980'li yıllarda Cami Kebir'de bir vaaz sırasında hocanın herkesin dua etmesini istemesi üzerine "Herkes gürül gürül Kur'an-ı Kerim okuyor, Allah'ım bana da Kur'an-ı Kerim okumayı nasip et de öğreneyim" diye dua ettiğini söyledi.

Bu duayı ettiği gün cami çıkışında babasıyla bir kazaya şahit olduklarını ve yardım etmek için durduklarını anlatan Karaca, kaza yapan kişinin kendisini kazaya neden olmakla suçlaması üzerine önce karakola gittiğini daha sonra da mahkemenin ardından hapse girdiğini aktardı.

Hapishanedekilerin büyük çoğunluğunun namaz kılıp Kur'an-ı Kerim okuduğunu belirten Karaca, şöyle konuştu:

"Sabah kalktım, bir yeri mescit yapmışlar, ezan okundu, herkes namaz kıldı sonra da bilenler eline Kur'an-ı Kerim aldı, bilmeyenler Elif cüzü aldı, ben ortada öyle dikildim, kaldım. Sonra ben de bir Elif cüzü aldım elime.

Kendi kendime, 'İsmail Karaca dün bu saatlerde sen Cami Kebir'de hocanın dediğine amin demedin mi dedin, dışarda işi bırakıp Kur'an-ı Kerim öğrenmiyordun, Allah da seni azıcık bir suça bulaştırdı, kulağından tuttu buraya koydu, Hadi eline bir Elif cüzü al da devam et' dedim. Eliften başladım, iyi çalıştım 40 günde Yasin Suresi'ne geldim. Mahkememe 3 gün vardı, ceza yarıya indirildi, geri kalanı da para cezasına çevrildi ve tahliye edildim. Biz camiden hapishaneye gittik, orada Kur'an-ı Kerim öğrendik."

83 yaşında el yazması Kur'an-ı Kerim yazdı...

Mahallesindeki KAYMEK binasını merak ederek içeri girdiğini ve daha sonra buradaki kurslara katılıp sertifikalar aldığını anlatan Karaca, 3,5 yıl boyunca hüsn-i hata devam ettiğini dile getirdi.

Hüsn-i hattan çok etkilendiğini vurgulayan Karaca, "Allah o hocamdan razı olsun bana dedi ki 'İsmail amca sen Kur'an-ı Kerim yazacaksın'. Ben hoca değilim, hafız değilim. Yazarım ama ömrüm kifayet etmezse geri kalanı sen tamamla, yarım kalmasın dedim. 83 yaşındaydım, kolay değil o yaşta yazmak. Sabah oturdum akşam ezanına kadar yazdım, 1,5 yıl böyle devam ettim. 1,5 yılda bitirdim Kur'an-ı Kerim yazmayı, rahatladım. Rabbime çok şükür bir ömür verdi, biz de yazdık. Yazmaya devam ediyorum." dedi.

Çevresindekilerin bu yaşta Kur'an-ı Kerim yazmasına ve hüsn-i hat ile uğraşmasına şaşırdığını aktaran Karaca, şöyle devam etti:

"Telefona bir tane mesaj gelince açıyorsun, bakıyorsun kimden gelmiş diye, ben Allah'tan gelen mesajı okuyup yazmaya mecburum. Yazıyorum tablo yapıyorum, birkaç sefer felç geçirdim, kolay atlattım, hiçbir eser kalmadı şükür. Geçmiş olsun için gelenlere, eşe dosta yazdığım eserleri hediye ediyorum.

Peygamberimizin 'Benim şefaatim kusuru olan kullar içindir' hadisini yazdığım tabloyu Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye etmek istiyorum. 83 yaşında yazdığım bu tabloyu Kayseri'ye geldiğinde bizzat kendisine hediye etmek istiyorum."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne hayal kırıklığıyla veda etti

2025-01-31 14:02 - Spor

AJet'in İstanbul-St.Petersburg uçuşları 15 Mart'ta başlıyor

2025-01-30 15:48 - Çevre & Seyahat

Sürgünden bugüne İstanbul'daki Çerkezlerin hikayesi

2025-01-31 13:57 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Fenerbahçe'nin 30. Brezilyalısı Anderson Talisca

2025-01-29 15:12 - Spor

OpenAI, ABD devlet kurumları için 'ChatGPT Gov'u tanıttı

2025-01-28 21:02 - Teknoloji

Tarım ve Orman Bakanlığı: Su Verimliliği Seferberliği 2 yaşında

2025-02-01 00:07 - Ekonomi

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 Filistinliyi öldürdü

2025-01-31 03:22 - Dünya

Alperen Şengün, NBA All-Star'a seçilen 2. Türk oyuncu oldu

2025-01-31 10:47 - Spor

Trabzonspor, Kayserispor maçının hazırlıklarına devam etti

2025-01-28 19:58 - Spor

Duyduğuna odaklanmak kulak kaslarını hareketlendiriyor

2025-01-31 15:37 - Teknoloji

İlgili Haberler

Tekirdağ'da yaklaşık 5 bin kişi birlikte iftar yaptı

23:38 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Sınırda geçiş için sıra bekleyen tır şoförleri hazırladıkları yemeklerle oruçlarını açıyor

19:15 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli imam hatip Kasım Yağcıoğlu'nun cenaze törenine katıldı

19:03 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Şanlıurfalı görme engelli kadınlar, mukabele geleneğini Braille alfabesiyle sürdürüyor

12:47 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Gazzeli aileler oruçlarını enkazların üzerine kurdukları sofralarında bir kap yemekle açıyor

12:22 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Günün Manşetleri

Kuzey Denizi'nde petrol tankeri ile kargo gemisi çarpıştı

16:27 - Dünya

Yeni Suriye'nin ticaret merkezi Halep'te bitmeyen çıban: PKK/YPG

16:22 - Dünya

Irak'ın Süleymaniye kentindeki tarihi camide 2 asırdan bu yana ihtiyaç sahiplerine iftar verili

16:17 - Dünya

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sanayi üretimi verilerini değerlendirdi

16:13 - Ekonomi

ABD'li otomotiv şirketi Ford, Almanya'daki iştirakine 4,4 milyar avroluk mali destek sağla

16:08 - Ekonomi