?>

83 yaşında yakalandığı Kovid-19'u yenmenin mutluluğunu yaşıyor

Çorum'da Kovid-19'a yakalanan Ahmet Çakal, hastanedeki tedavi ve evindeki karantina sürecinin ardından, 10 yıldır kanser tedavisi gören eşine hastalığı bulaştırmadan sağlığına kavuştu.

Gündem - 4 yıl önce

Çorum

Çorum'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan 83 yaşındaki Ahmet Çakal, hastalığı kanser tedavisi gören 70 yaşındaki eşine bulaştırmadan atlatmanın mutluluğunu yaşıyor.

KORONAVİRÜS HABERLERİ

A'DAN Z'YE KOVİD-19 REHBERİ: Koronavirüsle ilgili aradığınız tüm cevaplarKORONAVİRÜSE NASIL YAKALANIYORUZ: Bulaşma riskini artıran ortamlarRAKAMLARLA: Ülke ülke koronavirüs istatistikleriSAĞLIK BAKANLIĞI VERİLERİ: Türkiye günlük ve genel koronavirüs tablosu

Buharaevler Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Çakal'a göğsünde şiddetli ağrı şikayetiyle gittiği kentteki bir özel hastanede ilaç tedavisi tavsiye edildi. Tedaviye rağmen ağrısı dinmeyince 2 gün sonra tekrar aynı hastaneye başvuran Çakal'a çekilen röntgen sonucu Kovid-19 tanısı konuldu.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 15 gün tedavi gören Çakal, taburcu edilmesinin ardından evinde 14 gün karantinada kaldı.

Çakal, yaklaşık 1 ay süren tedavi ve karantina sürecinde yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Hastalık sürecinde göğsündeki şiddetli ağrı haricinde sağlık problemi yaşamadığını belirten Çakal, "Hastanede gece gündüz demeden baktılar, Allah razı olsun. Şükür, şu an çok iyiyim. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

Koronavirüse yakalandığını öğrendiğinde ümitsizliğe düştüğünü, "Yaşım geçti, bir şey olur mu acaba" diye düşündüğünü dile getiren Çakal, şöyle devam etti:

"Hastanede tek kişilik odada kaldım, konuşacak arkadaş yoktu. Kapıyı bile açamıyordum, pencereyi açabiliyordum yalnızca. Allah sağlıkçılarımıza ömür versin, çok güzel ilgilendiler. Bazı hastalar çok şiddetli atlatıyor bu hastalığı. Bir tanıdığım yoğun bakımda 25 gün kaldığını söyledi. Yoğun bakım daha zor. Onun için çok dikkat etmek lazım."

"Hamdolsun eşime bulaştırmadım"

Ahmet Çakal, eşi Hacer Çakal'ın ise 10 yıldır göğüs kanseriyle mücadele ettiğini, bugünlerde kemoterapi gördüğünü aktardı.

Karantina sürecinde virüsü eşine bulaştırmamak için tedbirli davrandığının altını çizen Çakal, "Hanıma ben bakıyorum, evde başka kimse yok. Hastaneden çıkarken 14 gün yalnız kalmam söylendi ama mecburen eşimin bazı hizmetlerini görmek için burada kaldım. Hamdolsun eşime bulaştırmadım. Belki de Allah evdeki hastamın yüzüne baktı. Bana bir şey olsa kanser hastası eşim evde yalnız kalacaktı." ifadelerini kullandı.

Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini vurgulayan Çakal, kurallar sayesinde insanların hem kendi hem de çevresindeki insanların sağlığını koruyabileceğine işaret etti.

Kovid-19'un hafife alınamayacağını belirten Çakal, şunları kaydetti:

"Herkese maske takmasını söylüyorum. Maskesini yarım takana, bu şekilde işe yaramayacağını, koruyamayacağını söylüyorum. Hastaneden çıkalı 20 güne yaklaştı, evden hiç çıkmadım. Çıksam belki başkasına bulaştıracaktım, belki ben ikinci kez yakalanacaktım."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Yaklaşık 100 Rus bankası kapanacak"

2020-09-23 07:42 - Özel Haber

Zeki Müren vefatının 24. yılında kabri başında anıldı

2020-09-24 16:56 - Kültür Sanat

İstanbul'da HES kodu uygulaması başladı

2020-09-23 16:12 - Teknoloji

Teröristlerin korkulu rüyası 'Yıldırım' operasyonları

2020-09-18 15:49 - Genel

Gökyüzü meraklıları Erciyes'te buluşuyor

2020-09-22 16:51 - Çevre-Hayat

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın hastanedeki tedavisi sürüyor

2020-09-20 17:51 - Gündem

KWORKS Kovid-19 Ekspres Platformu demo günü gerçekleştirildi

2020-09-23 19:00 - Genel

İspanya'da Kovid-19 vakalarındaki artış 77 belediyede serbest dolaşıma kısıtlama getirdi

2020-09-21 19:46 - Dünya

Türkiye Rallisi'nin galibi Büyük Britanyalı pilot Elfyn Evans oldu

2020-09-20 18:09 - Gündem

Özbekistan'ın doğrudan ana yatırımcısı Çin

2020-09-23 07:28 - Dünya

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor