?>

61 ihracatçı birliği, depremzedeler için ayni ve nakdi yardım seferberliği başlattı

TİM ve İHKİB Başkanı Gültepe, "Yardım malzemelerimizi taşıyan ilk tırlar yola çıktı. Ekiplerimiz, ihracatçılarımızdan gelen yardım malzemelerini en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun bir mesai yürütüyorlar." ifadesini kullandı.

Ekonomi - 2 yıl önce

İstanbul

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, TİM öncülüğünde 61 ihracatçı birliğinin, depremzedeler için ayni ve nakdi yardım seferberliği başlattığını belirterek, "Yardım malzemelerimizi taşıyan ilk tırlar dün akşam yola çıktı. Ekiplerimiz, ihracatçılarımızdan gelen yardım malzemelerini en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun bir mesai yürütüyorlar. Aklımız ve yüreğimiz deprem bölgesinde." ifadelerini kullandı.

İHKİB'den yapılan açıklamaya göre, birlik tarafından üçüncüsü düzenlenen İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı (IFCO) İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı.

Açıklamada fuardaki konuşmasına yer verilen TİM ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, deprem felaketi nedeniyle tüm ülkenin yasta olduğunu belirtti.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Gültepe, şunları kaydetti:

"Acımız çok büyük. Enkaz altında bulunan yurttaşlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılacağını ümit ediyoruz. Tarihte eşine az rastlanan bu büyük afetin yaralarını sarabilmemiz için devlet millet el ele vermek, birlik olmak, dayanışmak zorundayız. İhracat ailemiz kış koşullarında evsiz kalan depremzede yurttaşlarımız için tek yürek oldu. TİM öncülüğünde 61 ihracatçı birliği, depremzedeler için ayni ve nakdi yardım seferberliği başlattık. Yardım malzemelerimizi taşıyan ilk tırlar dün akşam yola çıktı. Ekiplerimiz, ihracatçılarımızdan gelen yardım malzemelerini en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun bir mesai yürütüyorlar. Aklımız ve yüreğimiz deprem bölgesinde. Böyle bir dönemde fuar yapmak gerçekten çok zor. Ancak ekonomik olarak ne kadar güçlü olursak depremin yaptığı yıkımı o kadar hızlı onarabiliriz. Özellikle küresel pazarlarda güçlü olduğumuz sektörlerin potansiyelini harekete geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hazır giyim endüstrimiz katma değerli üretimi, istihdamı ve 21 milyar doları aşan ihracatı ile ülke ekonomimiz için kritik önem taşıyor. 750 bine yakın insanımızı istihdam eden sektör, ülkemize her yıl 18-19 milyar dolar döviz kazandırıyor. Bu sektör için hedeflediğimiz 40 milyar dolarlık ihracata ulaşmak için IFCO'nun kaldıraç etkisini maksimum düzeyde kullanmak istiyoruz."

İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan da depremin yaralarını sarmak için her zamankinden daha çok çalışmak zorunda olduklarını belirtti.

Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin metrekare alanda 600’ü aşkın firmanın katılımıyla IFCO’yu düzenlediklerini aktaran Paşahan, "Amerika'dan Avustralya'ya, Avrupa'dan Afrika'ya 5 kıtadan alıcılar IFCO için İstanbul'a geldi. 100'ü aşkın ülkeden ziyaretçilerimiz var. Alanında Avrupa’nın en büyüğü olan fuarımızı 5 bini nitelikli alıcı olmak üzere yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

IFCO, 11 Şubat Cumartesi akşamı sona erecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycanlı ekipler Kahramanmaraş'ta 3 kişiyi enkaz altından kurtardı

2023-02-07 21:52 - Gündem

Kahramanmaraş merkezli depremler "bölgedeki yaklaşık 500 yıllık sismik sessizliği bozdu"

2023-02-08 15:29 - Gündem

İsrail Suriye'deki depremzedelere yardım göndermeye hazırlanıyor

2023-02-06 17:23 - Dünya

Malatya'da depremden 40 saat sonra 12 yaşındaki Aysima kurtarıldı

2023-02-07 22:02 - Gündem

Başkentli ihracatçılar yeni yıla rekorla başladı

2023-02-03 11:39 - Ekonomi

Fransa'nın unuttuğu kahramanlar: Senegalli Nişancılar

2023-02-02 11:40 - Dünya

Afrika ülkelerinden Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla taziye mesajları

2023-02-07 17:48 - Dünya

Meta'nın geliri geçen yılın son çeyreğinde beklentileri aştı

2023-02-02 01:43 - Medya

Borsa haftaya düşüşle başladı

2023-02-06 10:09 - Ekonomi

Kahramanmaraş'taki arama kurtarma ekiplerine Azerbaycan askerleri de dahil oldu

2023-02-07 21:07 - Gündem

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Münih'te 'Teröre Finansman Yok Konferansı'na katıldı

16:57 - Ekonomi

TMSF'den "kayyımlık yetkileri ile ilgili iddialara" ilişkin açıklama

12:48 - Ekonomi

Gelişen ikili ilişkiler ışığında Slovenya'ya ihracat rekoru kırıldı

12:33 - Ekonomi

THK 100. yaşında yeniden yapılanmaya odaklanacak

12:27 - Ekonomi

Maliye, kırmızı et sektörünün devlerini kayıt dışılık takibine aldı

12:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor