?>

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Türkiye'nin güzellikleri tanıtılacak

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 60. yılında izleyicilere Türkiye'nin güzelliklerini keşfetme fırsatı sunulacak.

Spor - 3 hafta önce

Antalya

Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) Avrupa turları takviminde yer alan ve Türkiye'nin "ProSeries" kategorisindeki tek bisiklet yarışı olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 27 Nisan Pazar günü Antalya'dan başlayıp, 4 Mayıs Pazar günü İzmir'de sona erecek.

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 8 gün 8 etap boyunca Türkiye'nin eşsiz güzellikleri ve saklı hazineleri de dünyaya tanıtılacak.

Dünyaca ünlü sporcular, portakal, limon, mandalina bahçelerinin yanı sıra çam, zeytin ya da sakız ağaçlarından oluşan rotalarda pedal çevirecek.

Turda, çay, Türk kahvesi, simit, yöresel lezzetler, sevimli liman kedileri, nazar boncuğu gibi kültürel değerler de televizyon ekranlarına yansıtılacak.

Turun 1. etabı olan 132 kilometrelik Antalya-Antalya etabında tarihi Kaleiçi sokakları, Hadrian Kapısı, Hıdırlık Kulesi ve Yivli Minare, Silyon Antik kenti ve Belek'in güzellikleri ekranlardan izleyici ile buluşturulacak.

Kemer-Kalkan etabında ise Patara Plajı, Yanartaş, Myra Antik Kenti, dalış noktaları ve dünyaca ünlü plajlar ekrana yansırken Fethiye-Marmaris etabında da Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz, nesli koruma altındaki caretta carettalar ve Dalyan deltası izleyicilere görsel bir şölen sunacak.

Turun 4. etabı Marmaris-Akyaka etabında da denize açılan orman yolları, yelken rotaları, uçurtma sörfü gibi görüntüler arka fonda bisikletçilere eşlik edecek. Marmaris-Aydın etabında ise Afrodisias Antik Kenti ve Ege'nin sembolü zeytin ağaçlarının güzellikleri ekranlardan verilecek.

Turun 6. etabı Kuşadası-Selçuk'ta Kuşadası, Güvercinada, Efes, Artemis Tapınağı, inanç turizminin önemli noktası Meryem Ana Evi, Selçuk-Çeşme etabında da Şirince Köyü, Seferihisar, Çeşme kıyıları ekranlara yansıtılacak.

Turun son etabı olan Çeşme-İzmir etabında da İzmir'in simgesi Saat Kulesi, yöresel lezzetleri, antik kentler, üzüm bağları ekranlardan tanıtılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Elektrik kurulu gücünde rüzgar ve güneşin payı yüzde 30'a yükseldi

2025-04-05 11:58 - Ekonomi

Başakşehir, Trendyol Süper Lig'de yarın Konyaspor'u ağırlayacak

2025-04-04 14:17 - Spor

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Bodrum FK'yi konuk edecek

2025-04-01 11:23 - Spor

Boykot çağrılarına ilişkin resen soruşturma başlatıldı

2025-04-01 21:34 - Gündem

İstanbul polisleri 170 araçlık kortejle kenti dolaştı

2025-04-06 16:37 - Çevre-Hayat

İsrail Başbakanı Netanyahu "Katargate" soruşturması kapsamında ifade verdi

2025-04-01 15:38 - Dünya

Kadın avukat 25 yıllık deneyimini bağımlılıkla mücadeleye aktarıyor

2025-04-05 14:38 - Çevre-Hayat

TBF Disiplin Kurulundan üç Süper Lig takımına para cezası

2025-04-03 23:56 - Spor

Sağlık çalışanı karı koca aynı ambulansta hayat kurtarıyor

2025-04-01 14:47 - Çevre-Hayat

Trabzonspor Basketbol Takımı'nda şampiyonluk hesapları

2025-04-04 17:22 - Spor

İlgili Haberler

FIFA'dan Altay'a 6 puan silme cezası

17:07 - Spor

İzmir, Muğla ve Aydın için kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısı

16:38 - Spor

Avrupa'nın 5 büyük liginde şampiyonluğunu ilan eden ikinci takım Liverpool oldu

14:58 - Spor

Galatasaray Genel Menajeri Yalçınkaya: BCL Dörtlü Final'de hedefimiz kupayı Türkiye'ye kaz

14:52 - Spor

Ampute Futbol Milli Takımı, gözünü 2026 Dünya Şampiyonası'na dikti

13:27 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail basınına göre, Netanyahu Gazze'ye saldırıları ekim ayında sonlandırmayı planlıyor

19:18 - Dünya

Köyceğiz Gölü'nün kıyısında polen yoğunluğu oluştu

19:07 - Gündem

GİB, kurumlar vergisi mükelleflerinin beyan ve ödeme sürelerinin uzatılmayacağını duyurdu

18:52 - Ekonomi

Trafik sigortalarında tam veya ağır hasar tespitine ilişkin kriterler yeniden belirlendi

18:48 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Terörsüz Türkiye' açıklaması

18:38 - Gündem