?>

5 aylık Heya bebek, böbrek büyüklüğündeki tümörü yendi

- Beyninde böbrek büyüklüğünde bir tümörle dünyaya gelen 5 aylık Iraklı bebek Heya, 7 saat süren başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu - Anne Mays Walled: - "Irak'taki doktorlar ameliyatın başarılı olamayacağını söyledi. Eşim Türkiye'deki arkadaşları vasıtasıyla İstanbul'a geldi. Şu an çok mutluyum. Bu süreç benim, eşim ve ailemiz açısından çok sıkıntılı geçti. Türk hekimlerine minnettarım" Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yılmaz Kılıç: - "Bu büyüklükte gördüğüm ilk tümör ve ilk ameliyatım oldu. Yaklaşık 7 saatlik bir mikro cerrahi ameliyatıyla tümörü tamamen çıkardık"

Sağlık - 6 yıl önce

Beyninde böbrek büyüklüğünde bir tümörle dünyaya gelen 5 aylık Iraklı bebek Heya, İstanbul'da 7 saat süren başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Medicana'dan yapılan açıklamaya göre, Iraklı Mays Walled (21) ve Ahmed Mithat (38) çiftinin 5 ay önce Heya adını verdikleri bir kız çocukları oldu. Heya bebeğin kafasının sağ tarafında doğumdan kısa bir süre sonra büyüme görülmeye başlandı.

Irak'ta hastaneye koşan aile, yapılan tetkiklerde bebeğin kafasında bir tümör olduğunu öğrendi.

Irak'ta tedavi edilemeyeceği belirtilen Heya bebek, İstanbul'a getirildi. Heya, Medicana Çamlıca Hastanesinde 7 saat süren başarılı bir operasyonla beynindeki böbrek büyüklüğündeki tümörden kurtularak sağlığına kavuştu.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen anne Mays Walled, hamilelik döneminde bebeğinin hastalığına dair hiçbir belirti görülmediğini belirterek, doğumdan 4 ay sonra beyin tümörünün fark edildiğini bildirdi.

Walled, "İlk başlarda kafasında bir büyüme oldu. Irak'ta beyin tümörü teşhisi konuldu ve herhangi bir tedavi seçeneği sunulmadı. Irak'taki doktorlar 'beyin tümörü alınmaz, kafasından su çekilmesi gerekiyor' dediler.

Bunun belli bir süre geçerli olacağını ve çocuğumu kaybedeceğimi belirttiler. Bebeğimde beyin tümörü olduğunu duyduğum an benim için hayat durdu." ifadelerini kullandı.

Irak'taki doktorların ameliyatın başarılı olamayacağını söylediklerini aktaran Walled, "Eşim Türkiye'deki arkadaşları vasıtasıyla İstanbul'a geldi. Şu an çok mutluyum. Bu süreç benim, eşim ve ailemiz açısından çok sıkıntılı geçti. Türk hekimlerine minnettarım." değerlendirmesinde bulundu.

- "Nadir görülen bir tümördü"

Ameliyatı gerçekleştiren Medicana Çamlıca Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yılmaz Kılıç, operasyonun detayları hakkında şu bilgileri verdi:

"Bebeğimiz 5 aylık. Doğumda beyninin ventrikül dediğimiz kısmında oldukça büyük çaplı bir beyin tümörü vardı. 8 santimetre büyüklüğünde, 5 santimetre çapında oldukça büyük bu yaş grubunda çok nadir gözüken bir tümör.

Bize geldiğinde bebeğin kafası son derece gergin, 46 santimetre çapındaydı. Tümöre bağlı beyninde su toplamasıyla birlikte kafası büyümüştü. Bu büyüklükte gördüğüm ilk tümör ve ilk ameliyatım oldu.

Yaklaşık 7 saatlik bir mikro cerrahi ameliyatıyla tümörü tamamen çıkardık. Çok başarılı ve sorunsuz bir ameliyattı. Patoloji raporu da gayet iyi geldi. Kafatası büyüklüğü de normal boyutlarına ulaştı. Bunlar çok nadir gözüken durumlardır. Büyüklüğü itibariyle de ekstra nadir bir hastalık halindeydi."

Kılıç, Heya bebeğin bundan sonra normal bir bebek olarak hayatına devam edeceğine dikkati çekti.

Tümörü çıkardıktan sonra bir şey kalmadığını kaydeden Kılıç, "Çocuk büyüdükçe kafasındaki büyüme gözlerinin içeri doğru çökmesiyle durum fark edilmişti. Beyin tümörlerinin yaklaşık yüzde 20'si çocuk yaş grubunda görülür.

Bir kısmı anne karnında gelişir. Özellikle beynin su dolaşım yollarındaki tümörler ekstra tehlikelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

34 milyon kişi soyunu araştırdı

2019-02-27 18:18 - Medya

Başkent’te hesaba itiraz kurşunla bitti

2019-02-28 13:02 - Asayiş

'Ayşe Opereti'nde Ege oyunları ile modern danslar hayat bulacak

2019-02-26 02:57 - Kültür Sanat

'Mavi Vatan' Yunan basınında

2019-02-27 20:02 - Medya

Cizre 'nergis' ile özdeşleşecek

2019-02-26 20:47 - Ekonomi

Kenevirden 'abiye ve gelinlik' yaptılar

2019-03-02 00:17 - Çevre-Hayat

Erdoğan’ın doğum günü MHP seçim bürosunda kutlandı

2019-02-27 00:57 - Genel

Özhaseki'den rakiplerine proje eleştirisi

2019-03-02 21:07 - Gündem

Fotoğrafçıların ve sporcuların gözdesi: Emli Vadisi

2019-02-28 20:01 - Çevre & Seyahat

Geçen yıl 12 bini aşkın yabani hayvan tedavi edildi

2019-03-02 19:47 - Gündem

İlgili Haberler

"Mantar pişirme ve muhafaza şartlarına göre gıda zehirlenmelerine yol açabilir" uyarısı

14:37 - Sağlık

Anne sütüne teşvik için mamaların reçeteyle satılması önerisi

13:12 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı, alarm veren sezaryen oranlarına karşı "normal doğum"u teşvik edecek

11:23 - Sağlık

Uzmanlar, normal doğumun anne ve bebek sağlığı açısından önemini anlattı

20:02 - Sağlık

Aziz Sancar'ın "beyin kanseri" çalışması 2 yıl da insanlarda denenecek

19:47 - Sağlık

Günün Manşetleri

Dışişleri ve Milli Savunma bakanları, TBMM Genel Kurulunu bilgilendirecek

11:07 - Gündem

İsrail, Gazze Şeridi’nin kaderini işgal altındaki Batı Şeria’ya da dayattı

11:03 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında aralarında çocukların da olduğu 12 Filist

10:58 - Dünya

Soykırımda öne çıkan 11 katliam hafızalara kazındı

10:22 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında aralarında çocukların da olduğu 4 Filisti

10:13 - Dünya