?>

4. Etnospor Kültür Festivalinin ikinci günü tamamlandı

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen 4. Etnospor Kültür Festivalinin ikinci günü tamamlandı.

Gündem - 5 yıl önce

 Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) tarafından organize edilen 4. Etnospor Kültür Festivali'nde ikinci gün sona erdi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" sloganıyla Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu 4. Etnospor Kültür Festivali devam ediyor. Festivalde Azerbaycan – Karabağ Atçılık takımı gösteri yaptı. ( Arif Hüdaverdi Yaman - Anadolu Ajansı )

İstanbul'da dördüncüsü düzenlenen festival, büyük bir kültür şölenine sahne oluyor.

Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu festival, bu yıl "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" sloganıyla gerçekleştiriliyor.

Sloganıyla azim, kararlılık ve mücadele vurgusunun yapıldığı organizasyon, Atatürk Havalimanı'nda 6 Ekim Pazar gününe kadar sürecek.

Geleneksel sporlar ilgi odağı

Festivalin 2. gününde çeşitli ülkelerin geleneksel sporları öne çıktı.

Misafir ülke Arjantin'den gelen pato takımı ile Türkiye'nin kökbörü takımı arasında müsabakalar gerçekleştirildi. İki takım arasındaki pato müsabakasını Arjantinliler, kökbörü maçını ise Türkler kazandı.

Cirit, atlı okçuluk, kökbörü, geleneksel okçuluk, yağlı güreş, mas güreşi, aba güreşi ve pato müsabakaları, ziyaretçilere heyecanlı anlar yaşattı.

Ziyaretçilerin okçuluk merakı

Festivale katılanlar, okçuluk aktivitelerine büyük ilgi gösterdi.

Gerçekleştirilen organizasyonlarda özellikle çocuklar geleneksel oklarla hedef vurmaya çalıştı. Ayrıca güvenlik önlemleri bulunan ve ucu sivri olmayan oklarla temsili savaş yapılması eğlenceli görüntüler oluşturdu.

Atlı etkinliklerde kuyruk

Ziyaretçiler, atlı etkinliklerin olduğu bölümde kuyruklar oluşturdu.

Festivali ziyaret eden vatandaşlar, hem çocuklarını ata bindirme hem de kendileri bu deneyimi yaşama şansı yakaladı.

Festival alanında çocuklar Midilli atlarına binerken, vatandaşlar da profesyoneller eşliğinde at binme fırsatı buldu.

Çocuklar geleneksel oyunlarla tanışıyor

Etnospor Kültür Festivali'nde çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş ve nostaljik çocuk oyunları oynadı.

Gün boyu süren etkinliklerde çocuklar, topaç, çember, tiktak, kale, menekşe, aşık, sıçratan top, bezirgan başı, üç taş, beş taş, dokuz taş, misket, ip atlama, salıncak, çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı, kaşık kukla, masal, bilmece-mani küpleri, köy seyirlik oyunları, koz oyunu, seksek, çocuk tiyatrosu, mendil kapmaca ve birdirbir gibi geleneksel oyunlara tanıştı.

Çocuklar ayrıca, ok atma, ata binme, aşık ve mangala gibi birçok spor ile oyunu, ebeveynlerinden izin alarak, tecrübeli profesyonellerin gözetiminde deneyimleme şansı elde etti.

Geleneksel lezzetler beğeni topladı

Etnospor Kültür Festivali'nde 12 dalda yapılan müsabakaların yanı sıra geleneksel lezzetler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Festival alanında Türkiye'nin 7 bölgesinden şehirlerin çadırlarında geleneksel lezzetler yer alırken, 16 farklı ülkeden de lezzetler sergilendi.

Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kosova, Moldova, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Sudan, Tanzanya, Tunus, Ukrayna ve Yemen'in geleneksel yemekleri, festivalin Evrensel Tatlar Alanı'nda ziyaretçiler tarafından tadıldı.

Ziyaretçiler, yemek yapımı etkinliklerine katılarak, geleneksel lezzetleri kendi mutfaklarına da kazandırmanın yöntemlerini öğrendi.

Esat Kabaklı'dan müzik şöleni

Organizasyonun ikinci günü Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı'nın verdiği konserle sona erdi.

Festival alanındaki konser sahnesine çıkan Esat Kabaklı, katılımcıların beğeniyle dinlediği türkülerini seslendirdi.

Turhan ile Ersoy Etnospor Kültür Festivali alanını gezdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 4. Etnospor Kültür Festivali'ni ziyaret etti.

Turan ve Ersoy, Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) Başkanı Bilal Erdoğan, DEK Başkanvekili ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı ile festival alanında kurulan çadırları gezdi.

Yöresel yiyeceklerden tadan Turan ve Ersoy, geleneksel el sanatları ürünlerini inceledi.

Ardından Bilal Erdoğan'ın kullandığı golf arabası ile atlı gösteri alanına geçen Cahit Turhan ve Mehmet Nuri Ersoy, Arjantin'in geleneksel sporu pato maçını izledi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Terör mağduru Diyarbakırlı Ahsen tekvandoda başarıya ulaştı

2019-09-29 16:07 - Çevre-Hayat

Başparmakları olmayan Batuhan bebek destek bekliyor

2019-09-28 18:37 - Çevre-Hayat

Liseliler roketleriyle üniversiteleri geride bıraktı

2019-10-04 17:09 - Eğitim

İstanbul'da okullardaki teknik inceleme sürüyor

2019-10-04 17:07 - Eğitim

Milli judocular Brezilya yolcusu

2019-10-03 14:12 - Spor

'Yazıcıoğlu'nun adının Gazze'de yaşatılması bizleri memnun etti'

2019-10-02 19:57 - Siyaset

Milli motosikletçiler 3 ayrı ülkede piste çıkacak

2019-10-03 13:54 - Spor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Sırrı Süreyya Önder'in tahliyesi yargının iç işleyişi

2019-10-05 00:13 - Siyaset

'Türkiye, dünyaya örnek bir davranış ortaya koymuştur'

2019-10-04 01:32 - Siyaset

MotoGP'de heyecan Tayland'da sürecek

2019-10-04 15:53 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya