?>

2,07 metrelik tekvandocunun hedefi dünya şampiyonluğu

Adanalı milli tekvandocu Sergen Curabaz, 2,07 metrelik boyuyla dikkati çekerken, girdiği müsabakalarda aldığı derecelerle her geçen gün başarı çıtasını yükseltiyor.

Spor - 6 yıl önce

Adana'da küçük yaşta antrenörünün fark etmesiyle tekvando sporuyla tanışan ve 2,07 metrelik boyuyla dikkati çeken 20 yaşındaki Sergen Curabaz, kariyerine dünya şampiyonluğu eklemek için çalışıyor.

Milli sporcu Sergen Curabaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşında başladığı tekvandoyu severek yaptığını ve önemli başarılar elde etmek için sıkı çalıştığını söyledi.

Tekvandonun yanı sıra eğitim hayatına da devam ettiğini aktaran Sergen, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi olduğunu belirtti.

Sergen Curabaz, uzun boylu olmasının tekvandoda kendisine avantaj sağladığının altını çizerek, bu sporu yapan uzun boylu kişi sayısının az olduğunu ifade etti.

Dünyada sayılı uzun boylu tekvandocular arasında yer aldığına dikkati çeken Sergen, şöyle devam etti:

"Boyum 2 metre 7 santimetre. Boyuma yakın insan çok fazla yok. Hatta şu an kulübümde kimse yok. Türkiye'de 1.90 ile 2 metre arasında bir kaç sporcu var, onun dışında benim boyuma yaklaşan yok.

Boyum avantaj, uzaktan dövüş yaparak rakibimi yaklaştırmıyorum ve içeriye sokmadan maçlar alabiliyorum."

Sergen Curabaz, katıldığı müsabakalarda boyunun da avantajıyla kazanarak önemli dereceler elde ettiğini anlatarak, "Çok sayıda Türkiye şampiyonluğumun var.

Bunun yanı sıra Avrupa Kulüpler Şampiyonası ve Balkan Şampiyonası derecelerim de var. Asıl hedefim ise dünya şampiyonluğu. Dünya şampiyonu olduktan sonra ise elbette olimpiyatlarda da yarışmak istiyorum.

Bu doğrultuda çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Antrenör Özdağ: "Sergen kadar uzun olan bir ya da iki sporcu vardır"

Antrenör Ertuğrul Ahmet Özdağ da Sergen Curabaz'ı 10 yıl önce futbol oynarken gördüğünü belirterek, "Bir gün antrenmana gelirken yaşıtlarının yaklaşık 1,5 katı birini görünce durdum ve doğum tarihini, yaşını sordum.

Sergen'in yaşının çok küçük olduğunu duyunca ailesiyle görüşmek istedim." diye konuştu.

Sergen Curabaz'ı tekvandoya kazandırmak için büyük bir çaba sarf ettiğini kaydeden Özdağ, şu ifadeleri kullandı.

"Anne ve babasıyla 3-4 kez görüştüm. Onu tekvando sporuna kazandırmak için uğraştım. Ailesi ve Sergen'i ikna ettik ve 10 yıldır bu sporla ilgileniyor. Bacak uzunluğu tekvandoda çok önemli, bacağı uzun olduğundan dolayı rakipler içeri giremiyor.

Sergen Türkiye'deki en uzun boylu tekvandocu. Dünyada da en uzun tekvandoculardan. Sergen kadar uzun olan bir ya da iki sporcu vardır."

Özdağ, sporcusunun hedeflerine ulaşmak için yoğun şekilde emek sarf ettiğine değinerek, dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmanın gururunu yaşamak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fenilketonüri tedavisinde diyete tam uyum önemli

2019-06-02 15:11 - Sağlık

70 kilogram ağırlığındaki 'Kur'an-ı Kerim' yoğun ilgi gördü

2019-06-03 15:42 - Kültür Sanat

Fatih’te dur ihtarına uymayan sürücü polis alarma geçirdi

2019-06-06 22:52 - Asayiş

2 iş yerini canı sıkıldığı için kurşunlamış

2019-06-06 23:40 - Asayiş

Gebelik döneminde kalp sağlığı sorunlarına dikkat

2019-06-07 12:57 - Sağlık

Kronik hastalığı olanlar bayramda 'ölçülü' yemeli

2019-06-02 14:42 - Sağlık

Network uzmanı gencin unuttuğu sırt çantası, polisi alarma geçirdi

2019-06-04 13:33 - Asayiş

Arap Birliği Mescid-i Aksa'ya yapılan baskını kınadı

2019-06-03 10:47 - Dünya

Kapadokya'da 5 bin yıllık yer altı şehri heyecanı

2019-06-02 16:01 - Genel

Tanımadıkları insanların bakkal borçlarını sildirdi

2019-06-02 16:47 - Gündem

İlgili Haberler

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde çift maç haftası yarın başlayacak

10:53 - Spor

Ziraat Türkiye Kupası’nda 2. hafta heyecanı yaşanacak

10:50 - Spor

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde yarın Panathinaikos'a konuk olacak

10:49 - Spor

Beşiktaş, Türkiye Kupası'ndaki ikinci maçında yarın Kırklarelispor ile karşılaşacak

10:48 - Spor

Aston Villa, Manchester United'dan Marcus Rashford'ı kiraladı

10:27 - Spor

Günün Manşetleri

Haiti'de silahlı çetelerin saldırısında 50 kişi hayatını kaybetti

11:03 - Dünya

MİT'ten terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlusuna Suriye'de nokta operasyon

10:57 - Gündem

Kocaeli ve Düzce'de sis görüş mesafesini düşürdü

10:53 - Çevre & Seyahat

Okullarda yarıyıl tatili sonrası ilk ders zili çaldı

10:52 - Eğitim

Ziraat Türkiye Kupası’nda 2. hafta heyecanı yaşanacak

10:50 - Spor