?>

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nın 'altın' kız kardeşleri

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Golbol Kadın Milli Takımı'yla altın madalyaya uzanan Sevda-Sevtap Altınoluk kardeşler, adlarını tarihe yazdırdı.

Spor - 4 yıl önce

ANKARA (AA) - Altınoluk kardeşler, oyunlar süresince yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Takım kaptanı Sevda Altınoluk, ilk altın madalyasını Rio 2016'da aldığını, Tokyo'da da altın madalya kazandığı için hem mutlu hem de gururlu olduğunu söyledi.

Rio'dan sonra Golbol Milli Takımı'nın yenilendiğini belirten 27 yaşındaki Sevda, daha önce müsabakaya çıkmamış genç isimlerden yeni bir takım kurulduğunu dile getirdi.

Sıfırdan bir takımla oyunlarda madalya kazanmanın büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Sevda, takım olarak çalışmalarının karşılığını aldıklarını ifade etti.

"24 saat beraberiz, 'Artık yeter' dediğimiz zamanlar oluyor"

Sevda, oyunlar başlamadan önce kardeşi Sevtap ile hayal kurduklarını anlatarak, "Beraber şampiyon olacağız ve ay-yıldızlı bayrağı beraber kaldıracağız, demiştik. En son final maçı bittikten sonra 'Biz bunu başardık.' dedik. Ailemiz ve sevdiklerimiz çok destek verdi. Hayallerimiz gerçekleşti. Sevinç gözyaşları döktük. Bu 'Başardık' gözyaşıydı." diye konuştu.

Sporcu olarak başarılı olmak adına çok şeyden vazgeçtiklerini belirten Sevda, şunları aktardı:

"Hayatımızdan, ailemizden ve sevdiklerimizden vazgeçiyoruz, okulumuzdan uzak kalıyoruz. Bence en büyük fedakarlık bunlar. Kamplardaki otellerde, antrenmanlarda ve evde yani 24 saat kardeşimle beraberiz. 'Artık yeter' dediğimiz zamanlar oluyor (gülüyor). Kamplarda ben kardeşime, evde de kardeşim bana bakıyor. Kardeşimin yanımda olması ekstra bir sorumluluk daha istiyor. Beraber kazanma hissiyatı bizde yüksek motivasyon sağladı. Bu inanç sayesinde kazandık."

Kardeşi Sevtap'ın hırslı biri olduğu bilgisini de veren Sevda, "İlk 3'te oynama hırsıyla yanıp tutuşan bir kardeşim var. Bunun için de çok mutluyum. Bazı insanlar 'İlk 6'ya gireyim' diye düşünür, kardeşimin hedefi her zaman ilk 3'e girebilmek. Yarın bir gün bırakırsam, yerimi kardeşime bırakmayı isterim. Performans olarak beni onda görebiliyorum." ifadelerini kullandı.

"Kaybetmek bizi kendimize getirdi"

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nın altıncı gününde D Grubu'ndaki son maçlarında ABD'ye 4-3 yenildiklerini anımsatan Sevda, şunları kaydetti:

"Kaybetmek bizi kendimize getirdi. Biz asla birbirimize inancımızı yitirmedik. 'Biz daha iyiyiz.' dedik ve hatalarımızı gördük. Yenildiğimiz maçtan sonra 'Finalde gelsinler biz o zaman onlara göstereceğiz.' dedim. Finalde de şunu istedik, o bayrak Rio 2016'da göndere çekildiği gibi Tokyo 2020'de de göndere çekilecek. Yenilgiyi unutup hemen diğer maçlara baktık. Bizim tek amacımız, hatalarımızı yeniden yapmayarak şampiyon olmaktı. Bunu da başardık."

Sevtap Altınoluk: En büyük destekçim ablam

​​​​​​​Milli sporcu Sevtap Altınoluk, golbol ile kendisini ablasının tanıştırdığını söyledi.

Ablası ve antrenörünün desteğiyle milli takıma kadar yükseldiğini ifade eden 26 yaşındaki Sevtap, "Biz birbirimize söz vermiştik. O sözümüzü gerçekleştirdik. Maçın sonunda da mutluluktan birbirimize sarılıp ağladık. Ablamla aynı madalyayı almak, bayrağı göndere çektirip İstiklal Marşı'mızı okutmak en büyük hayalimizdi." değerlendirmesinde bulundu.

Ablasıyla sürekli beraber olmasının artılarından bahseden Sevtap, "Ablamla yan yana bulunmaktan mutluyum. Yeri geldi ablam bana yeri geldi ben anlama destek verdim. Düştüğüm anda elimden tutup kaldıran hem ailem hem de ablam oldu. En büyük destekçim ablam." diye konuştu.

Sevtap, ablası Sevda'nın hiçbir zaman takımı bırakmamasını istediğini dile getirerek, "Hepimizin katkısı var ama ablam takımımızı kurtaran kişi diyebilirim. Sevda deyince 'kaptan' ve 'kraliçem' ilk aklıma gelen kelimeler. Onu çok seviyorum. Bizi bırakmaması temennimiz." ifadelerini kullandı.

Ablası ile kamplar dışında da güzel vakit geçirdiklerini aktaran Sevda, zaman zaman eğlenceli aktiviteler yaptıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Haftanın Öne Çıkanları

Avustralya'da Kovid-19'dan 13 kişi daha hayatını kaybetti

2021-09-03 11:31 - Dünya

Fenerbahçe'nin yeni transferi Max Meyer, forma giymeye hazır

2021-09-05 19:17 - Spor

Yurtiçi Kargo’dan e-ticaret kullanıcılarını sevindirecek proje

2021-09-01 13:52 - Yerel haber-Şirket Haber

Limanlarda elleçlenen konteyner ve yük miktarı ağustosta arttı

2021-09-07 14:06 - Ekonomi

Manavgat'taki orman yangınında ölen çiftin köpekleri yeni sahiplerini bekliyor

2021-09-05 18:43 - Genel

Devrik Libya lideri Kaddafi'nin serbest bırakılan oğlu Sadi kimdir?

2021-09-07 17:46 - Dünya

Meryem Çavdar Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalyayı garantiledi

2021-09-02 17:02 - Spor

Türkiye'nin yeni savunma karargahı Cumhuriyetin 100'üncü yılında faaliyete geçecek

2021-09-01 19:39 - Gündem

ABD'de Kovid-19 vakaları son iki haftada yüzde 14 arttı

2021-09-02 21:31 - Dünya

Afganistan'da Pencşir'de Taliban ile yerel Tacik güçler arasında çatışmalar sürüyor

2021-09-02 18:31 - Dünya

İlgili Haberler

Curry, NBA tarihinde 4 bin 'üçlük' sayısına ulaşan ilk oyuncu oldu

11:09 - Spor

Genç korfbolcular, ilk uluslararası şampiyonada milli forma için mücadele ediyor

16:53 - Spor

Samsunspor, Fenerbahçe karşısında baskılı oyun planlıyor

16:38 - Spor

A Milli Futbol Takımı'nın Macaristan maçları aday kadrosu açıklandı

16:27 - Spor

Galatasaray'ın golcüsü Morata, İspanya milli takım kadrosuna davet edildi

16:08 - Spor

Günün Manşetleri

Akdeniz'de iki deprem

21:13 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e çıktı

20:17 - Gündem

İstanbul'da en yüksek hava kirliliği değeri Göztepe'de ölçüldü

20:13 - Gündem

Ateşkese rağmen İsrail’in Gazze’ye hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti

20:08 - Dünya

Akkuyu NGS'de 1. güç ünitesinde ana sirkülasyon pompasının motorları aşamalı olarak çalıştırıld

20:02 - Ekonomi