Kaspersky raporuna göre, finansal tehdit ortamı salgın sürecinde büyük bir değişime sahne olurken, 2020'de finansal kötü amaçlı yazılımların küresel tehdit odakları değişti.
Kaspersky'den yapılan açıklamaya göre, yeni yayımlanan "Financial Cyberthreats'in 2020 (2020'de Finansal Siber Tehditler)" başlıklı raporun verileri duyuruldu.
Rapora göre, bu dönemde PC'ler ve mobil cihazlar yoluyla yayılan toplam tehdit hacmi azalırken, yeni ve gelişmiş yayılma teknikleri kullanan siber suçlular boy göstermeye başladı.
Özellikle mobil finansal kötü amaçlı yazılımlardan kaynaklanan saldırıların coğrafyası çeşitlendi ve kapsamı artarken, bu durum, saldırganların yöntemlerini ve yaklaşımlarını önemli ölçüde değiştirdiğini ortaya koyuyor.
Yeni devreye alınan mobil teknikler kullanıcıların kimlik bilgilerini, hatta doğrudan hesaplarına erişerek finansal varlıklarını ele geçirmeye odaklanıyor.
2019'da Android bankacılık kötü amaçlı yazılımıyla karşılaşan en yüksek kullanıcı yüzdesine sahip 10 ülke Rusya, Güney Afrika, Avustralya, İspanya, Tacikistan, Türkiye, ABD, İtalya, Ukrayna ve Ermenistan olarak sıralanırken, 2020'de durum tamamen değişti.
Kaspersky uzmanları, hedeflenen ülkelerin ikinci grafikte yer değiştirdiğine dikkati çekti. Kategoride uzun süredir lider olan Rusya, 2020'de 7'nci sıraya geriledi. Aynı zamanda 2019'da etkilenen ülkeler listesinde yer almayan Japonya ve Tayvan, hızla yükselerek ilk iki sıraya yerleşti.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Uzmanı Victor Chebyshev, 2020'de birkaç yeni ülkenin siber saldırıların yuvası haline geldiğini gözlemlediklerini belirterek, "Bunun en açık örneğini Wroba.g bankacılık Truva atı saldırı dalgasıyla karşılaşan Japonya oluşturuyor. Neyse ki bu saldırıların çoğu önlenebiliyor. Bu nedenle kullanıcıları, mobil finansal işlemler gerçekleştirirken ekstra özen göstermeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA . dikGAZETE.com