?>

'2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi' Kudüs'te başlıyor

AA'nın Global İletişim Ortaklığı'nı üstlendiği 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 10 ülkeden 700'e yakın akademisyen ve siyasetçiyi Kudüs'te bir araya getirecek.

Dünya - 7 yıl önce

KUDÜS

Gazi Üniversitesi, Turkish Studies Dergisi ve Kudüs Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu "2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (INCSOS 2018)" 23 Mart'ta Kudüs'te başlıyor.

İlki Turkish Studies Dergisi'nce İspanya'nın Endülüs bölgesinde gerçekleştirilen kongrenin ikincisi bu yıl, Gazi Üniversitesi, Turkish Studies Dergisi ve Kudüs Üniversitesi iş birliğinde 23-25 Mart'ta Kudüs'te yapılacak.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün banliyölerinden sayılan ve İsrail'in "güvenlik" gerekçesiyle ördüğü "Ayrım Duvarı"nın diğer yakasında kalan Ebu Diys beldesindeki Kudüs Üniversitesi'nde düzenlenecek kongreye başta Türkiye olmak üzere yaklaşık 10 ülkeden 700'e yakın akademisyen ve siyasetçi katılacak.

Üç gün sürecek kongre, eş zamanlı 7 sempozyum şeklinde gerçekleştirilecek. Akademisyenler, 30 ayrı oturumda "tarih ve sanat araştırmaları", "din ve toplum", "felsefe, davranış ve sağlık bilimleri", "bilişim teknolojileri ve uygulamalı bilimler", "ekonomi, hukuk ve siyaset", "eğitim bilimleri", "dil ve edebiyat" gibi bilim, sanat ve kültür alanlarında 500'e yakın sunum yapacak.

"Türkiye'nin işgal altındaki Kudüs şehrine verdiği önemi gösteriyor"

"INCSOS 2018" Hazırlık Komitesi Üyesi Mutesim Hamdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu büyüklükteki bilimsel bir kongrenin Kudüs Üniversitesi'nde yapılmasının kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, "Bu kongre bir kez daha Türkiye ile Filistin arasındaki tarihi ilişkilerin önemini ortaya koyuyor ve Türkiye'nin işgal altındaki Kudüs şehrine verdiği önemi gösteriyor." dedi.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına işaret eden Hamdan, "Konuklarımız ABD'nin Kudüs kararı sonrasında İsrail'in Filistin halkına ve kutsal alanlara yönelik ihlalleri gölgesinde başkentleri Kudüs'te yaşadıkları acılara şahitlik edecekler." ifadelerini kullandı.

AA'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu kongreye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü de destek veriyor.

Türk Tarih Kurumu ve Hitit Üniversitesi'nin de ana destekçileri olduğu kongreye ayrıca Balıkesir Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, MAK Danışmanlık, Cambridge Scholars Yayınevi, AND Center, Kudüs Open Üniversitesi, Arap Amerikan Üniversitesi ve en-Necah Milli Üniversitesi de destek sağlıyor.

Muhabir: Esat Fırat, Enes Canlı

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bitlis'te terör örgütüne ait 3 sığınak imha edildi

2018-03-18 05:02 - Asayiş

Nijeryalı akademisyen Dr. Muhammed: Türkiye ile Nijerya ilişkileri Osmanlı Devleti'ne dayanıyor

2018-03-22 17:58 - Genel

Milli eskrimciler 'Spor Masası'na konuk olacak

2018-03-20 19:32 - Medya

Türkiye'nin dönüm noktası: Çanakkale Deniz Zaferi

2018-03-17 19:59 - Genel

İnternetteki RTÜK kuralları nelerdir? (RTÜK kuralları)

2018-03-22 11:47 - Medya

İran'da deprem

2018-03-20 02:32 - Dünya

'250 bin şehide 250 bin hatim okuttuk'

2018-03-18 21:53 - Genel

Futbolcu Emre Akbaba'dan anlamlı ziyaret

2018-03-16 22:32 - Spor

'Tarihi Fotoğraflarla Bursa Sergisi' açıldı

2018-03-20 22:32 - Kültür Sanat

'Çiftlik Bank' soruşturmasında yeni detaylar

2018-03-17 21:52 - Gündem

İlgili Haberler

Lübnan'da Nevvaf Selam başbakanlığındaki yeni kabine açıklandı

18:22 - Dünya

İsrail ordusu, Suriye'nin güneyine hava saldırısı düzenledi

18:18 - Dünya

İsveç'te Filistin destekçileri, Trump'ın Filistinlileri yerinden etme planını protesto ett

17:43 - Dünya

Türkmenler Suriye'nin yeni dönemine dair taleplerini bildiriyle duyurdu

17:17 - Dünya

Macron, Türkiye ile ikili ilişkilerde olumlu gündem oluşturmak istediğini belirtti

16:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Silivri'de deniz suyu çekildi

19:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya, Endonezya ve Pakistan'a resmi ziyaretlerde bulunacak

19:53 - Siyaset

Bellona Kayserispor, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u mağlup etti

19:47 - Spor

Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti'nin gövde kaynağı yapıldı

18:27 - Ekonomi

Lübnan'da Nevvaf Selam başbakanlığındaki yeni kabine açıklandı

18:22 - Dünya