?>

'15 Temmuz Kütüphanesi' kurulacak

15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, "Dernek binamızda 15 Temmuz Kütüphanesi kuruyoruz. Kütüphanede dijital arşiv de olacak. İnsanlar buraya gelip 15 Temmuz ile alakalı yapmak istediği bir araştırma varsa yapabilecek." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

İSTANBUL

15 Temmuz Derneği üyeleri, basın mensupları ile iftarda bir araya geldi. Dernek binasındaki iftarda, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Dernek Başkanı Tarık Şebik, iftar sonrasında yaptığı konuşmada, çalışmaları ve amaçları hakkında bilgi verdi.

15 Temmuz'da milletin mücadelesi kadar milli iradenin yanında yer alan basın mensuplarının mücadelesinin de önemli olduğunu belirten Şebik, bu ruhu yaşatmak istediklerini ifade etti.

Şebik, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu yakası girişindeki Şehitler Makamı'nın yanında cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yapımına başlanılan 15 Temmuz Müzesi'nin inşaat çalışmalarının sürdüğünü anlatarak, buranın 15 Temmuz ruhunu aktaracağına inandığını vurguladı.

Şehit ailelerinin kendileriyle aynı acıyı yaşamış insanlarla bir araya gelmek istediğini aktaran Şebik, "Şehit ailelerinin zaman geçtikçe acıları değil, özlemleri artıyor." dedi.

15 Temmuz'daki milli mücadelenin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydeden Tarık Şebik, "Gençlerin bir Kızıl Elması, bir mefkuresi oluşuyor, olması lazım. 15 Temmuz da bu manada tahmin ediyorum herkesin 'evet' diyeceği bir olay, bir durum, bir kavramdır." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz'la alakalı doktora tezine burs planlaması

15 Temmuz'u akademik çalışmalara taşımak istediklerini belirten Şebik, "Dernek binamızda 15 Temmuz Kütüphanesi kuruyoruz. Kütüphanede dijital arşiv de olacak. İnsanlar buraya gelip 15 Temmuz ile alakalı yapmak istediği bir araştırma varsa yapabilecek. Sonraki süreçte 15 Temmuz'un ekonomisi, 15 Temmuz'un diğer darbelerle kıyaslanması gibi, 15 Temmuz konulu doktora tezi yapan olursa burs noktasını kurgulamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Kaan Bozdoğan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin'den sonra Tayvanlı heyet de Türk kirazı için geliyor

2018-06-05 14:33 - Ekonomi

Türkiye 560. maçına çıkıyor

2018-06-04 15:46 - Spor

'Çikolata kisti depresyon nedeni olabilir'

2018-05-30 18:32 - Sağlık

'Kurbağa avcılarını' görüntüledi ödülleri topladı

2018-06-01 18:02 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Balkanların siyasi istikrarı dünya için de önemli

2018-06-02 18:20 - Genel

Umtiti 2023'e kadar Barcelona'da

2018-06-04 01:22 - Spor

İspanya'da yolsuzluk davası hükümeti düşürdü

2018-06-01 16:41 - Genel

'Cüce gezegen'in yüzeyinde yeni keşif

2018-06-01 17:08 - Genel

'Soros İngiltere’de 2. AB referendumunu destekliyor' iddiası

2018-05-30 21:02 - Dünya

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Ortadoğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı'nı kuracağız

2018-06-02 02:39 - Politika

İlgili Haberler

İzmir'de evinde uzun süre önce öldüğü belirlenen kadının kemikleri İstanbul'da incelenecek

19:42 - Gündem

Erzincan İliç'teki maden ocağında meydana gelen heyelan bir yılı geride bıraktı

19:02 - Gündem

İstanbul'da gözaltındaki belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin işlemleri sürüyor

18:27 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Türk bilim insanlarının Antarktika'da mikroplastik tespitine ilişkin pay

16:53 - Gündem

İstanbul'un bazı ilçelerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor

13:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa'da 600 bin uyuşturucu içerikli hap ele geçirildi

10:13 - Asayiş

Kahramanmaraş merkezli suç örgütü operasyonunda 28 zanlı yakalandı

10:07 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'da resmi törenle karşılandı

10:02 - Siyaset

ABD'nin ticari ham petrol stokları 4,1 milyon varil arttı

09:58 - Ekonomi

Süper Lig'de 24. hafta mücadelesi yarın başlayacak

09:22 - Spor