?>

'15 Temmuz bir sivil demokrasi devrimidir'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "15 Temmuz, dünya demokrasi tarihine geçecek bir sivil demokrasi devrimidir. Başka hiçbir millet de elleriyle tanklara karşı durmadı." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

IĞDIR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Iğdır'da, AK Parti Iğdır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Bakan Zeybekci, buradaki konuşmasında, Iğdır, Türkiye, Azerbaycan ve Nahçıvan ilişkilerinde tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin tek taraflı olarak Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne çeşitli imtiyazlar tanıdığını hatırlatan Zeybekci, artık Nahçıvan ile Türkiye arasında ticaret anlamındaki engellerin hemen hemen tamamını kaldırdıklarını bildirdi. Zeybekci, "Bu imzayla vazgeçilen sadece gümrük vergisi kısmı 20 milyon dolar. Yani Cumhurbaşkanımızın onayıyla, Başbakanımızın riyasetinde Bakanlar Kurulu kararıyla, iki ülke ticaretini bu hale getirdik. Sizler Nahçıvan'dan Türk lirasıyla mal alacak, Türk lirasıyla mal satacaksınız. Türkiye ile Azerbaycan arasında büyük hazırlıklarını yaptığımız ama adımını atamadığımız ticari anlaşmanın sembolik anlamda adımını Nahçıvan ile yaptık. Hayırlı uğurlu olsun. Sizlere, bölgeye çok katkısı olacaktır." dedi.

"Bu aziz millete hizmetkarlığı Allah'ın lütfu olarak görüyoruz"

Zeybekci, AK Parti olarak ülkenin her yerinde başlarının dik, alınlarının açık olduğunu belirterek, verdikleri sözü canları pahasına tuttuklarını dile getirdi.

Hiçbir zaman emanete ihanet etmediklerini vurgulayan Zeybekci, "Biz, bu memlekete hizmet ediyoruz ve hizmetkarız. Bu millet bir destan yazdı. 15 Temmuz, dünya demokrasi tarihine geçecek bir sivil demokrasi devrimidir. Başka hiçbir ülkede, başka hiçbir millette böyle bir destan yazılmadı. Başka hiçbir millet de elleriyle tanklara karşı durmadı. Onun için bu aziz millete hizmetkarlığı Allah'ın lütfu olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.

Dünyanın ve bölgenin çok önemli zaman dilimlerinden geçtiğine işaret eden Zeybekci, dünyanın en önemli enerji ve ham madde kaynaklarının Türkiye'nin de içinde yer aldığı coğrafyada bulunduğunu söyledi.

"Yıl sonunda Türkiye büyüme destanları yazacak"

Zeybekci, bazı partilerin terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğini belirterek, 7 Haziran öncesi demokrasi, milletin iradesi sloganları atanların temmuzdan sonra çukur eylemleri yaptığını söyledi.

Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Özerklik saçmalıklarıyla bu ülkenin kardeşlerini, çocuklarını, milletini niye kırdın? Niyetleri o değildi, niyetleri 15 Temmuz'u organize edenleri, ön hazırlık olarak kuzeyde, güneyde, Irak ve Suriye'deki hazırlıklarla Türkiye içindeki hareketlenmeyi de başlatmak, ondan sonra da Türkiye'yi bölmekti, olmadı. 15 Temmuz'daki bu ihanet girişimi oldu. Bütün bunlara rağmen 15 Temmuz işgal girişimine etrafımızdaki, ateş çemberine Rusya ile yaşadığımız problemlere Irak, Suriye'de, tüm dünyada enerji fiyatlarının düşmesinden dolayı İran dahil Azerbaycan, ta ki körfeze kadar bütün fiyatlar ve ticaretin aşağı gitmesine rağmen Türkiye 2016 yılında bir destan yazdı. 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5,1 büyüme yaşandı. Üçüncü çeyrekte dünyada G20 üyesi ülkelerde Türkiye bir numara olacak. Yıl sonunda Türkiye büyüme destanları yazacak. İhacatta destanlar yazıyoruz bu destana Iğdır da katıldı."

Muhabir: Yunus Okur,Hüseyin Yıldız

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere'de silahlı rehin alma iddiası

2017-10-22 22:17 - Dünya

Bankaların kredileri tarıma aktı

2017-10-27 14:00 - Ekonomi

'Yüzyılın en şık lideri'

2017-10-25 16:32 - Kültür Sanat

ABD B-52 bombardıman uçaklarını teyakkuza geçiriyor

2017-10-24 10:32 - Dünya

Beton mikserini yıkarken akıma kapılan işçi öldü

2017-10-23 20:17 - Asayiş

TUSKON davası yarın Silivri’de başlıyor

2017-10-22 18:57 - Gündem

Büyükelçi Atamaları kararı Resmi Gazetede

2017-10-26 10:27 - Gündem

Ankara'nın ilk minyatürlü keşif haritasından gezginlere 70 rota

2017-10-28 17:02 - Çevre-Hayat

Basın İlan Kurumu, şimdi de “Sevgili” tartışmasıyla çalkalanıyor

2017-10-23 19:46 - Özel Haber

Eski ABD başkanları konserde bir araya geldi

2017-10-22 14:02 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Fidan New York'ta temaslarını sürdürdü

17:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SDA Genel Başkanı İzetbegoviç'i kabul etti

16:02 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: İki devletli çözümü uygulamak için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz

04:08 - Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

01:52 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Etiyopya ve Somalili mevkidaşlarıyla New York'ta görüştü

01:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

BM Sıfır Atık Danışma Kurulu üyesinden Türkiye’nin çabalarına övgü

18:28 - Gündem

ABD, Bangladeş'in yeniden inşası için Dakka yönetimi ile çalışacak

18:18 - Dünya

AA Finans'ın eylül ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

17:48 - Ekonomi

Türk Eximbank'tan ihracatçılara yeşil dönüşüm için 1 milyar avroluk destek

17:37 - Ekonomi

İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan'dan ayrılan yabancı uyruklular gemiyle Mersin'e geldi

17:18 - Gündem