?>

'12. Uluslararası Öğrenci Buluşması' Saraybosna'da yapıldı

UDEF tarafından "Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla 51 ülke ve 91 şehirde gerçekleştirilen uluslararası öğrenci bulu��ması Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da da yapıldı.

Dünya - 6 yıl önce

Saraybosna

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından "Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla düzenlenen "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması" Bosna Hersek'te gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu ve 51 ülke, 91 şehirde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, yabancı öğrenciler Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS) buluştu.

Etkinlikte konuşan UDEF Öğrenci Birlikleri Koordinatörü Tolga Demiryol, Türkiye'de 203 ülkeden 150 bin yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü aktararak, "UDEF, 15 yıldır yabancı öğrencilerle olan çalışmalarını yürütmektedir. Dünyaya barış ve kardeşliğin hakim olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Organizasyonun final programının 4 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacağını anımsatan Demiryol, Bosna Hersek etabının gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm Türk kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.

IUS Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım da uluslararası öğrenci buluşmasına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Daha çok yabancı öğrenci görmek, üniversitemizin kültürel zenginlikler kazanmasını istiyoruz." dedi.

Kurdukları stantta ülkesinin kültürünü ve bilinmeyen yönlerini tanıtan Ganalı öğrenci Adam Mubarak ise "Altı yıldır Bosna Hersek'te yaşıyorum. Burası çok güzel bir ülke. Yazları Afrika'ya benziyor, ama kışları Avrupa. Burada kimse diğerini farklı görmüyor." diye konuştu.

Etkinlik kapsamında, IUS'ta eğitim alan yabancı öğrenciler ülkelerinin kültür ve geleneklerini tanıtan stantlar açtı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

18 yaşındaki gençten Apple'a bir milyar dolarlık dava

2019-04-24 01:20 - Genel

Ömrünü çalgı yapımına adadı

2019-04-24 16:52 - Çevre-Hayat

Define kazına ait video görüntüsü ortaya çıktı

2019-04-21 12:55 - Asayiş

Arı ölümleri üreticileri endişelendiriyor

2019-04-21 15:27 - Gündem

Diriliş Ertuğrul dizisinin yıldızına Kuveyt'te yoğun ilgi

2019-04-26 12:42 - Kültür Sanat

Kronik hastalıklar mutfakta başlar

2019-04-22 12:12 - Sağlık

"Sektörler kısa vadede birleşerek güçlü fon sağlayabilir"

2019-04-26 17:24 - Genel

RTÜK'ten Küçükçekmece'deki çocuğa cinsel istismar olayıyla ilgili açıklama

2019-04-25 18:07 - Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD Başkanı Trump ile yakın zamanda bir görüşmemiz olabilir

2019-04-24 00:28 - Politika

'12. Uluslararası Öğrenci Buluşması' Saraybosna'da yapıldı

2019-04-26 18:12 - Dünya

İlgili Haberler

Arap ve Akdeniz ülkeleri yangınlarla mücadele için bir ağ oluşturmayı planlıyor

05:03 - Dünya

WSJ: ABD istihbaratı, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine saldırmayı planladığını rapor

04:53 - Dünya

ABD'de DOGE'nin ilk oturumunda Demokratlar, departmanın başındaki Musk'ı hedef aldı

03:58 - Dünya

Anket: ABD'lilerin çoğu Trump'ın Gazze'yi 'devralma' planına karşı çıkıyor

02:12 - Dünya

Trump ve Putin’in telefon görüşmesine Avrupa ülkelerinden açıklama

01:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Arap ve Akdeniz ülkeleri yangınlarla mücadele için bir ağ oluşturmayı planlıyor

05:03 - Dünya

WSJ: ABD istihbaratı, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine saldırmayı planladığını rapor

04:53 - Dünya

ABD'de DOGE'nin ilk oturumunda Demokratlar, departmanın başındaki Musk'ı hedef aldı

03:58 - Dünya

Anket: ABD'lilerin çoğu Trump'ın Gazze'yi 'devralma' planına karşı çıkıyor

02:12 - Dünya

Trump dünyayı alt üst mü etti? - 1 / Gazze çıkışı kıyamet alameti mi? -Siyaset Bilimci Prof. Dr. Nuray Mert yazdı-

02:02 - En Son Yazılar