?>

112 Acil Çağrı Merkezlerine yapılan asılsız ihbarlara cezalar artırılıyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM Başkanlığına sundukları kanun teklifine ilişkin, "112 Acil Çağrı Merkezlerine yapılan asılsız ihbarlara ilişkin, "İdari para cezalarında artırıma gidiyoruz" dedi

Gündem - 2 gün önce

TBMM

Güler, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 32 maddeden oluştan Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni, TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Bazı kanunlarda değişiklikler yapılmasını içeren kanun teklifi

Anayasa Mahkemesinin 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin bazı hükümlerini iptal etmesi dolayısıyla yasal düzenlemelere gidildiğini belirten Güler, Anayasa Mahkemesince verilen iptal kararlarının oluşturacağı hukuki boşluğun doldurulacağını, uygulamada yaşanabilecek tereddütlerin giderileceğini, mahkeme kararlarının gerekçelerine uygun olarak iptal edilen hükümlerin kanunla düzenleneceğini açıkladı.

Teklif ile kamu çalışanlarının özlük haklarının korunarak kanunlaştırılacağını aktaran Güler, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen düzenlemelerin önemli bir kısmının aynen korunduğunu, bazılarının ise günün koşulları içinde yeniden düzenlendiğini belirtti.

AK Parti Grup Başkanı Güler, düzenlemeyle "Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun"un adının "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Teşkilatına İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun" şeklinde değiştirileceğini, teklifte buna benzer uyum düzenlemelerinin yapıldığını dile getirdi.

Güler, 112 Acil Çağrı Merkezlerine yapılan asılsız çağrıların son dönemde ciddi oranda arttığını belirterek, "2024 yılı boyunca alınan yaklaşık 103 milyon çağrının yüzde 28,46'sının, 2025 yılının ilk üç ayında ise 14,6 milyon çağrının yüzde 30'unun asılsız olduğu ortaya çıkmıştır. Bu durum gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mağduriyetine sebebiyet vermiş, çalışan personelin iş yükünü artırmış, çalışma verimliliğini de düşürmüştür. Bu konuda idari para cezalarında artırıma gidiyoruz." bilgisini verdi.

Anayasa Mahkemesinin iptal kararı ve gerekçesiyle uygulamada karşılaşılan sorunlar dikkate alınarak 5326 Sayılı Kanun'da düzenleme yaptıklarını aktaran Güler, "Düzenlemeyle hem idarenin bütünlüğünün sağlanması hem bugüne kadar uygulanmakta olan özlük hakları ve diğer haklarında hukuki bir boşluk doğmaması adına bu düzenlemeyi bugün itibarıyla Meclis Başkanlığımıza sunmuş olduk." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Veda ediyorum -Siyaset Bilimci Prof. Dr. Nuray Mert yazdı-

2025-04-09 21:24 - En Son Yazılar

Pendik'te apartmanın girişindeki zemin kısmen çöktü

2025-04-06 16:18 - Gündem

Ruslar, ülkeden ayrılan giyim markalarına olan ilgilerini kaybediyor

2025-04-04 18:23 - Özel Haber

Büyükelçi Bilgiç, Moskova fuarlarına katılan Türk firmalarını ziyaret etti

2025-04-05 19:23 - Özel Haber

Pedal çevirerek bedenlerini, enstrüman çalarak ruh sağlıklarını koruyorlar

2025-04-07 15:03 - Magazin

CHP'de kurultay süreci tamamlandı

2025-04-07 12:38 - Siyaset

Yeryüzü Doktorları Derneği Ramazan ayında 52 ülkede gıda desteğinde bulundu

2025-04-08 13:37 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Sağlık Bakanlığından "sağlık okuryazarlığı" için yeni eylem planı

2025-04-07 15:48 - Sağlık

Çocukluktaki olumsuz deneyimlerin bilişsel gelişim üzerinde etkili olduğu tespit edildi

2025-04-08 14:23 - Sağlık

Bir veri ihlali dünyaya ortalama 4,45 milyon dolara mal oluyor

2025-04-07 11:38 - Teknoloji

İlgili Haberler

Yargıtay, bedel ödemeden araç alan kişiye dolandırıcılıktan verilen cezayı onadı

11:57 - Gündem

Emniyet ve trafik ekiplerince bir haftada 497 bin 591 sürücüye işlem yapıldı

11:38 - Gündem

Emine Erdoğan: İnsanlığın daha fazla çatışma ve savaşı kaldıracak mecali kalmamıştır

18:04 - Gündem

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Özdil: 2016'dan bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyoruz

18:17 - Gündem

Başkentteki trafik kazasında şehit olan polis memuru Güney son yolculuğuna uğurlandı

16:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Yargıtay, bedel ödemeden araç alan kişiye dolandırıcılıktan verilen cezayı onadı

11:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, dünyadaki ekonomik rekabeti AA'ya değerlendirdi

11:52 - Ekonomi

Başkentten ihracat yılın ilk çeyreğinde 3,5 milyar dolara ulaştı

11:47 - Ekonomi

Türkiye'den yılın ilk çeyreğinde 3,6 milyon dolarlık pul biber ihraç edildi

11:43 - Ekonomi

Emniyet ve trafik ekiplerince bir haftada 497 bin 591 sürücüye işlem yapıldı

11:38 - Gündem