?>

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun Çankırı-Ankara etabı başladı

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun Çankırı-Ankara arasında 175 kilometrelik 5'inci etabı başladı.

Spor - 1 yıl önce

Çankırı

Belediye Meydanı'nda etabın başlangıcı öncesinde düzenlenen törende imza seremonisi gerçekleştirildi, Ahi Yaran Meclisi Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından yaran gösterisi sunuldu.

Vali Abdullah Ayaz, burada yaptığı konuşmada, Çankırı'nın istiklal yolunun çok önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Ayaz, "Ben hem sizlere hem emeği geçen herkese ve birazdan 175 kilometre pedal çevirecek olan sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah cumhuriyetimizin yüzüncü yılına yakışır etkinlikler hem ilimizde hem ülkemizde en güzel şekilde devam edecek. Biz bu yüzüncü yıla yakışır bir şekilde bu yılı inşallah ihya edeceğiz." dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de çok güzel bir etkinliğe ev sahipli yaptıklarını dile getirdi.

Çankırı'nın kurtuluş mücadelesinde İnebolu'dan Ankara'ya giden yolda büyük mücadeleler verdiğine dikkati çeken Esen, "Buradan annelerin sırtında cephaneler taşınmış, ordusuna, milletine, vatanına, bağımsızlık mücadelesi veren askerlerine buradan teçhizat, giyim kuşam ve gıda yardımında bulunmuş bir şehirdesiniz. İnşallah kazasız belasız son etap tamamlanarak bayrağımızı meclise taşırız." diye konuştu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön de turun milli bir heyecanla düzenlendiğini ifade etti.

Seçilen 7 il ve 5 etabın bir duygu, bir coşku olduğunu belirten Akyön, "Bu tur bir coşkudur, bir cumhuriyet yoludur, bir geleceğe, gençlerimize verilen mesajdır. Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak bunu yaptığımızdan dolayı gururluyuz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Ayaz, genel klasman lideri sarı mayo sahibi Beykoz Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Maximilian Stedman'a Türk bayrağını öperek teslim etti.

Sporcular daha sonra Çankırı-Ankara etabı için kurulan başlangıç çizgisinden Ankara'ya ulaşmak için hareket etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD, BMGK dönem başkanlığında, çatışma kaynaklı kıtlık ve gıda güvensizliğine öncelik verecek

2023-08-02 10:17 - Dünya

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alanı'nda deniz ve kıyı temizliği yapıldı

2023-08-02 15:47 - Çevre-Hayat

Iraklıların kavurucu sıcaklara karşı serinleme yöntemi "su püskürtmeli" vantilatörler

2023-08-03 11:23 - Dünya

AB'den Belarus'a ilave yaptırımlar

2023-08-03 16:42 - Dünya

Kaldırımda yürürken binadan düşen beton parçalarıyla yaralanan baba ile kızın yakınları konuştu

2023-08-04 15:17 - Gündem

Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı kuruldu

2023-07-29 20:38 - Dünya

Fransa, Büyükelçiliğinin hedef alındığı Nijer'den vatandaşlarını tahliyeye hazırlanıyor

2023-08-01 12:42 - Dünya

IOM: Bu yıl en az 1200 Nijeryalı Sahra Çölü ve Akdeniz'de hayatını kaybetti

2023-07-31 17:22 - Dünya

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme konusunda önceden anlaştıklarını bildirdi

2023-07-30 08:18 - Dünya

Suudi Arabistan, Türkiye'nin de aralarında olduğu 12 ülke için elektronik vize uygulamasına geç

2023-07-30 08:32 - Dünya

İlgili Haberler

Morata, Galatasaray tarihindeki 208. yabancı futbolcu

11:47 - Spor

Keçi çobanlığı yapan Yörük çocuğu, Bocce Milli Takımı'na seçildi

11:38 - Spor

NBA'de 43 sayı farkla kazanan Cavaliers, üst üste 4. galibiyetini aldı

11:09 - Spor

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde çift maç haftası yarın başlayacak

10:53 - Spor

Ziraat Türkiye Kupası’nda 2. hafta heyecanı yaşanacak

10:50 - Spor

Günün Manşetleri

İŞKUR, "İş Avcılığı Modeli"nin kapsamını genişletecek

12:02 - Ekonomi

Yalova'da şebeke suyuna köpük artırıcı temizlik malzemesinin atıldığı belirlendi

11:58 - Gündem

VakıfBank'tan 700 milyon dolar tutarında seküritizasyon işlemi

11:52 - Ekonomi

Morata, Galatasaray tarihindeki 208. yabancı futbolcu

11:47 - Spor

İstanbul'da 2024'te kuduz riskli temas nedeniyle 110 bin kişi hastanelere başvurdu

11:42 - Gündem